hayvanın mide yapısı gereği tamamen kuru madde yada tamamen yaş madde ile beslemek sağlık sorunlarına yol açacaktır. yonca değilde kuru madde olarak regras verirsiniz.kökten rasyon hazırlayacak teknik bilgim yok tek bir besinle hayvanın sağlığını bozacağımızı biliyorum.peki reygrasla besi yada damızlık yetiştirmek istersek yanına ne eklenmeli sadece reygras yetmez diyen arkadaşlarda var işin açıkçası
yetmez demek olmaz şöle yada böle olmalı demek lazım bi konuya olmaz diyorsan olurunu açıklaman lazım
benim bu konuyu açmamdaki amaç madem bu kadar etkili ve ucuz bir besin ülkemiz için kullanımını arttıralım ve etkisini dahada nasıl arttırabiliriz (yanında neler kullanalım) bunları tartışalım
Bak abi şunu söyleyim bir program izlemistim hollanda da adam sağmal holsteinlerine verdiği rasyondapeki reygrasla besi yada damızlık yetiştirmek istersek yanına ne eklenmeli sadece reygras yetmez diyen arkadaşlarda var işin açıkçası
yetmez demek olmaz şöle yada böle olmalı demek lazım bi konuya olmaz diyorsan olurunu açıklaman lazım
benim bu konuyu açmamdaki amaç madem bu kadar etkili ve ucuz bir besin ülkemiz için kullanımını arttıralım ve etkisini dahada nasıl arttırabiliriz (yanında neler kullanalım) bunları tartışalım
hayvanın mide yapısı gereği tamamen kuru madde yada tamamen yaş madde ile beslemek sağlık sorunlarına yol açacaktır. yonca değilde kuru madde olarak regras verirsiniz.kökten rasyon hazırlayacak teknik bilgim yok tek bir besinle hayvanın sağlığını bozacağımızı biliyorum.