Sağol fehmi. peki..fyaglikara link=topic=85783.msg1024805#msg1024805 date=1443887153' Alıntı:Yusuf emmi durum soyle bende esenerin 3mt rotovatoru var yan tip. Surulmus yerlde kesek kirmak icin kullaniyoruz. Aycicegi tarlasinda felanda saplari parcalamak amacli iyi oluyo. Rotovator bana gore traktoru gercekten yoran bi alet o yuzden alirken dikkat edilmesi gerekiyo hele ki surulmemis arazilerde calistirinca traktorun canini aldigini hissettiryo![]()
Yusuf abi sahsi fikrimi sorarsan dik alma derim yan tip olanlar toprak islemede daha elverisli ve makina olarak da daha basit bi teknik ile uretilmis. Yan tip rotovatorle surulmemis yerleri de surulmus gbi islersin ama dik tip sadece surulmus yerlerde calismak uzere tasarlanmis bi alet izlenimi veriyo. Hp\genislik sorusuna gelince mf 398 surulmus yeri 3 mt ile sorunsuz hallediyo. Ama surulmemis yerlde gercekten cok zorlaniyo. Tahminim duzgun ayarlandiginda 80 bg bile 3mt ile surulmus yerde is cikarir. Birde rotovayor ile surulmemis tarlayi islemeyr calismak delilikten baska bise degil sirf bu yuzden alicaksan sakin alma abi. Dik tip icin guc ihtiyaci nedir hic bilmiyorum ;(YUSUFTUYLUOGLU link=topic=85783.msg1024807#msg1024807 date=1443887504' Alıntı:Sağol fehmi. peki..
alırken dikkat etmeli demişsin..
mesela kaç hp ' ye ne kadar genişlik yeter..
işlemden önce pullukla sürmek gerekirmi..
Taşlı yerlerde ne yapmalı..
neye göre hangi rorovatör çeşidini seçmek lazım...
Ali SARAÇ link=topic=85783.msg1024821#msg1024821 date=1443893657' Alıntı:Yan çok çamurda iş yapmıyor, öyle içinde su olan tarla hazırlayan varsa dik tercih etmeli yoksa her koşulda yan daha iyi , taban mabanda yapmıyor tabanın kralını pulluk yapar,taban yapıyor diyenlerin pulluk kullanmıyo olması lazım ,
Valla en iyisini yaparsın,çok otlu durumlarda çizlden önce bir yada 2 kat diskaro çekip otu parçala sonra çizel sonra rotovatör ek geçYUSUFTUYLUOGLU link=topic=85783.msg1024828#msg1024828 date=1443895259' Alıntı:Doğru ali..
pulluk tabanın kralını yapıyor..
bazen bakıyom sıvacı malası gibi mastar çekerek geliyor..
oda kurduktan sonra celik gibi kalıyor dipte..
rotovatör konusunda bende çizelle çalışıp
sonra bunla çalışmayı düşünüyorum..
pulluğu hayatımdan çıkarma.gibi bir fikrim var..
ne dersiniz...
Sinopliii adamsınsinoplu link=topic=85783.msg1024861#msg1024861 date=1443902063' Alıntı:Avrupada hep dik rotavatör kullandıklarına göre bildikleri bişey vardır, yatay ayaklar hep üstten vurduğu için taban yapıyor derler. birde yatay ayaklarda ithal dişli olmadıktan sonra düzen tutacak yerli bi marka tanımıyorum şanzıman dağıtması çok başa gelecek bi durumdur, ve anızda hiçbişekilde kullanamazsınız, ve bunlara mazot yetişmicek kadar çok zorluyor motoru..sürülmüş tarlada çok güzel tohum yatağı hazırlar, emin olunmamakla beraber sulak olmayan tarlada kullanıldığında tarlanın nemini kaçırdığı çimlenmede sıkıntı olduğunu bir kere duydum.
Saygılar
Birde sinop bölgesi için konuşmak gerekirse pulluk kullanılmadığı sürece ot la baş edemiyoruz..ilaç mahsülü de çok etkiliyor
yani... Süleyman italyanlar ne yapmaya çalışıyor..dustero link=topic=85783.msg1024867#msg1024867 date=1443903093' Alıntı:Sinopliii adamsın+rep
Rotovatör hakkında konuşmadan önce onu gerçekten kullanmış ve hakkında bilgiye sahip olmak gerek. Yatay rotovatörü neden en çok İtalyanların raflardan indirmediğine dikkat etmek gerek...