SAME İÇİN YORUM YAPACAK ARKADAŞ YOKMU

Ynt: SAME İÇİN YORUM YAPACAK ARKADAŞ YOKMU

DoYRaNLı link=topic=20943.msg241958#msg241958 date=1263552975' Alıntı:
Yoruma gerek yok diyorum,bu traktör altı yıldır çamurun içinde rotovatörle yılda 45 gün boyunca 800 dönüm tarla da çalışıyo ve sadece debriyaj baskı değişti,Şükürler olsun,,,,
+rep abi....herkez böle olsa...mennunsun koydun fotolarını...peki mennun olmayanlar neden koyamıyo?? ama uzatılacak bişeyde değil...herkez biliyo neyin aslı olup olmadığını....

lafla olmuyo işte adam çekemedimi bi laf sölüyo alcak olan insanlarıda soğutuyolar yaw..

bende 2009 model explorer 3 100 var walla hiç memnun değilim servisten çıkamıyoz bi türlü

xx888 link=topic=20943.msg258779#msg258779 date=1267787461' Alıntı:
bende 2009 model explorer 3 100 var walla hiç memnun değilim servisten çıkamıyoz bi türlü
,, noo-*-s noo-*-s noo-*-s ispatla ıh-*-s ıh-*-s ıh-*-s

:D Ciddi olamazsın

Yukarıdaki Resmi olan traktörü bu güne Kadar 4 defa servis bakımı için 1 defa Debriyaj Balatısı Değişimi için Getirdim. Onun dışında 3 yıldır Hava filtresi bile değişmedim...

Üstelik Saman Balyası yaparken 40 gün traktörün Arkasında 5190 galliganinin tozunu Yutmasına karşın.

kardes sen sadece sameyı kotulemek için yazmışsın bu yazıyı unutma güneş balçıkla sıvanmaz.cekemıyosan gıt bıtanede sen al same.(kesın massey kullanıcısıdır)

yorum yapmayı isterdim ama 2000 yılında explorer 90 ile 70-66 arasında kalmıştık sonradan parça sorun olmasın die 70-66 aldık...
explorer 90larda duyduğuma göre çok balata eskitiyormuş 4 senede bir balata değişiyormuş debriyaj olması lazım

ufak tefek arızalar çıkacak tabi arıza yapmıyan bi marka gösterin bana..

ali_kockaya link=topic=20943.msg261487#msg261487 date=1268555437' Alıntı:
4 yıl bir traktör için uzun bir süre.başka bir arızası olmuyorsa balata idare edilir.

yaptığı işe göre çabuk eskitiyor
ama genel olarak sağlam traktör sahibi nekadar hor kullansada hala revizyona (rektefe) yapılmadı.

same nin motoru ve hidrolik sistemi harika dır bi hiç sorun yaşamadık buralarında bizde sadece 3ve 5. ana viteslerde problem çıkardı ..ufak tefekte arızaları oldu direksiyonda bidefa ve elfreni halatı surekli kopuyor :) ama çok çalışıyor senede 1200 saat çalışıyor.. vites geçişleri sert biraz.. 2wd modelinde explorer da hidrolikler 4700kg kaldırma kapasiteli.. ve sorunsuz ..

amcam da same exp95 var... kullanımı hakikaten insana zevk veriyor ... vites geçişleri ilk başlarda çok sertti. Traktör alınalı 4 sene olmasına rağmen pek yumuşadığı söylenemez. Bir de yolda giderken çok zıplaması beni rahatsız ediyor... sanırım ince teker olmasında kaynaklanıyor... Bunlar haricinde gerçekten güzel traktör kuvvetli makina...

samenin ustası işi iyi bilmesi lazım....traktörde yok yok,tabiki nekadar teferruat okadar bakım gerektirir :Dtraktörü gücünün üstünde kullanma,mazotu koklar,ben bir kullanıcı olarak biliyorum....same türkiyeye gireli herkes aynı şeyi söylüyor....yakıtta cimri güçç*-*

Hakikaten öyle marka kötülemek istemiyorum çünkü allahrazı olsun çok ekmeğini yedim bende 1 sene öncesine kadar 285 S vardı çalıştığım yerde sıtandart 450 dekar hep aynı 285 S ile senelik 3 000 kg mazot ile çıkarken şimdi traktörü alalı tam bir sene geçti same expolorer 85 DT 4*4 tam 2000 kg harçamışım yani ikisi arasında 1000 kg mazot fark etti bence çok büyük fark

senede 1 ton mazot karın var.ya 285 ile same arasındaki fiyat farkını çıkar.samenin saat saat bakımını kaskosunu hesab et.aradaki farkı kaç ton mazotla kapatabilirsin.sıfır almanın kazandırdıkları ile kaybettirdikleri arasındaki farkı sen hesab et.

köylü link=topic=20943.msg263236#msg263236 date=1269195188' Alıntı:
senede 1 ton mazot karın var.ya 285 ile same arasındaki fiyat farkını çıkar.samenin saat saat bakımını kaskosunu hesab et.aradaki farkı kaç ton mazotla kapatabilirsin.sıfır almanın kazandırdıkları ile kaybettirdikleri arasındaki farkı sen hesab et.
adam istemiş sıfır almıs sen çok meraksan git al 2. el bir hurda çok kazanırsın

kofalcalimuhammet link=topic=20943.msg263240#msg263240 date=1269195399' Alıntı:
adam istemiş sıfır almıs sen çok meraksan git al 2. el bir hurda çok kazanırsın

bak kardeşim' köylü'nikli abimiz yaşça seni 2ye ve 3 e katlar uslubuna dikkat et istersen.. dediklerine katılmaya bilirsin..

sen çok akıllısın.belli.ama normallerden degil.senin gibi sıfır alan bir iki ama hurdaları kullanan çok delikanlı var.sende da dün hurda kullanıyordun.zaman gelir hurdaya kul olursun.sen bu aklına sahip ol. o yazıyı birke on kere oku.belki ozaman anlarsın.

niye tartışıyonuz.birileri sıfır motor almasa ve geri satmasa ikinci el motoru nereden bulacan.ikinci el traktör üreten bir fabrika yok ki.aslanın sabrı onu taptaze ceylan yavrusuyla beslermiş.bırakın isteyen sıfır alsın isteyen ikinci el.az kullanılmış ikinci el motor da bizlere düşsün ben razıyım.