Ynt: SATILIK MF 398 4X4
aslında ondan ziyade nerede ne işte kullanıldıgına göre değişir ankarada traktör piyasası yüksektir çünkü cok geniş arazisi yoktur ve traktörler cok yıpranmaz.. bi çukuorva bi konya ovası gibi degil... adanada 12 ay traktör çalışır neredeyse ve adananın ismi cıkmıştır bu yüzden biraz adanadan traktör alırken herkes dikkat eder.. ama en iyisi traktöru canlı görup ne iş yaptıgını bilmek.. şoför elinden cok temiz traktör cıkmaz ama mal sahibi kullanmışsa ve bakımlarını zamanında yapmıssa traktör ne iş yaparsa yapsın kullanıcısı ve bakımı önemlidir traktörü yıpradan en önemli iki şey bunlar..
adanadan traktör alıyorsan bidefa ustanıda yanına alıcan yada iyi bilen birini gösterecen motoru.. saatiymiş falan onlar yalan istedigi dakika sıfırlata bilir adanada 50tl karşılığı.. adanada genelde sürüm ekim ve saman işleri var bunun yanında su basmada kullanılır traktörler ve bu yüzden pto ya falan dikat etmek gerek.. hidrolik kollarınada.. mesela kaportası sıfır olupta 4000-5000 saat çalışmış traktörler gördüm ben adanada.. adam alıyor bi heyme deriz biz böyle gölgelik yapıyor traktöre dibine koyuyor su pompasına baglıyor 24 saat su basıyor traktör.. ama ben adanalı çifçileri görunce biz gercekten traktyöre boşa para veriyoruz dedim adamlar verdikleri paranın karşılıgını sonuna kadar alıyorlar sürekli çalışıyor traktörleri bizde 4 ay calışır 8 ay yatar

zaten genelde arazisi biraz fazla olan kişilerin bi kaçtane traktörü var adanada ara işlerde kullanmak için ayrı traktörleri var..
arkadasım senin konuyuda böldük.. genel olarak traktörün güzel zaten motoruna şanzumanına kefil olursan nerde olursa olsun satarsın traktörünü çünkü baya tutulan bi model 398.. ihtiyacım olsaydı gelip görmek isterdim traktörünü..