PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Şeker Otu Yetiştiriciliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Looper" data-source="post: 1285813" data-attributes="member: 80410"><p>s.a arkadaşlar. Dün bi haberde gördüm. Antalyada bir bayan 75 dönüm üzerinde şeker otu yetiştiriyormuş. Kilosu 100 dolardan satıyor falan yazıyor haberde ama baya baya şişirmişler.</p><p>Bu haberin üzerine biraz araştırma yaptım ve bizim bölgede de yetişebileceği kannatine vardım. Sıcak bölgelerde 2 hasat yapılabiliyorken bizim burdfalarda 1 hasat yapılır hepsi o olur.</p><p>Araştırmalarım sonucu biraz fidesi pahalı fide başı 1 tl dönüme 5bin fide 5000 tl yapıyor. Tohumdan fide yetiştirme işi çok çok meşakkatli ve zor %20-%30 başarı elde etmek çok çok iyi bi oranmış. Ekimi biraz sıkıntılı fide ve kökleri nazik yapraktan tutum ekimi yapılıyormuş. 30 cm olup tevek yapana kadar hava şartlarından çok etkileniyor hassas bir bitkiymiş. Bu sıkıntıları atlatınca gerisi teferruat gibi geldi, ve bu sıkıntıları sadece ilk yıl için geçerli 4 yıl tarlada kalabiliyormuş, 4 yıl hasat yani , dönümüe 150-300kg arası verim alınıyormuş kilosu 20 ile 45 tl arası satlıyormuş. </p><p>1 günlük araştırma sonucu bu kadar bilgiye ulaşabildim. Bu konuda bilgisi olan fikri olan istişare edecek olan arkadaşlarımız varmı?</p><p>Yeni bir kazanç alanı (en azından benim için) bu konuda gelin bilgilerimizi fikirlerimizi paylaşıp birbirimize katkı sağlayıp bizbirimize yön verelim. Kalın sağlıcakla</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Looper, post: 1285813, member: 80410"] s.a arkadaşlar. Dün bi haberde gördüm. Antalyada bir bayan 75 dönüm üzerinde şeker otu yetiştiriyormuş. Kilosu 100 dolardan satıyor falan yazıyor haberde ama baya baya şişirmişler. Bu haberin üzerine biraz araştırma yaptım ve bizim bölgede de yetişebileceği kannatine vardım. Sıcak bölgelerde 2 hasat yapılabiliyorken bizim burdfalarda 1 hasat yapılır hepsi o olur. Araştırmalarım sonucu biraz fidesi pahalı fide başı 1 tl dönüme 5bin fide 5000 tl yapıyor. Tohumdan fide yetiştirme işi çok çok meşakkatli ve zor %20-%30 başarı elde etmek çok çok iyi bi oranmış. Ekimi biraz sıkıntılı fide ve kökleri nazik yapraktan tutum ekimi yapılıyormuş. 30 cm olup tevek yapana kadar hava şartlarından çok etkileniyor hassas bir bitkiymiş. Bu sıkıntıları atlatınca gerisi teferruat gibi geldi, ve bu sıkıntıları sadece ilk yıl için geçerli 4 yıl tarlada kalabiliyormuş, 4 yıl hasat yani , dönümüe 150-300kg arası verim alınıyormuş kilosu 20 ile 45 tl arası satlıyormuş. 1 günlük araştırma sonucu bu kadar bilgiye ulaşabildim. Bu konuda bilgisi olan fikri olan istişare edecek olan arkadaşlarımız varmı? Yeni bir kazanç alanı (en azından benim için) bu konuda gelin bilgilerimizi fikirlerimizi paylaşıp birbirimize katkı sağlayıp bizbirimize yön verelim. Kalın sağlıcakla [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Şeker Otu Yetiştiriciliği
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt