Seyyar Buğday eleme (sellektör)makinası kullanan varmı

Ynt: Seyyar Buğday eleme (sellektör)makinası kullanan varmı

sulu ilaçlama sistemlilerde çinko tohum kaplama kullanılabilir mi .. bugdayı 3 4 ay önce çinko kaplamayla ilaçlasan zararı olur mu bilgisi olan var mı ? çok zahmetli oldugundan biz ekimde kullanmıyoruz bu çinko kaplamayı ama verimde çok artısı var

Ali SARAÇ link=topic=28815.msg663556#msg663556 date=1355326119' Alıntı:
sulu ilaçlama sistemlilerde çinko tohum kaplama kullanılabilir mi .. bugdayı 3 4 ay önce çinko kaplamayla ilaçlasan zararı olur mu bilgisi olan var mı ? çok zahmetli oldugundan biz ekimde kullanmıyoruz bu çinko kaplamayı ama verimde çok artısı var
benim bildiğim sıvı ilaçlama yapılan makinalarda çinko kaplama da yapılabiliyor ancak süre konusunda bilgim yok

Çağrı link=topic=28815.msg663561#msg663561 date=1355326434' Alıntı:
benim bildiğim sıvı ilaçlama yapılan makinalarda çinko kaplama da yapılabiliyor ancak süre konusunda bilgim yok
yaw o çinko kaplamayı yapmayı çok istiyorum konyada ziraat mühendisi arkada$ım var .. hani $u askerliği nereye cıkacak diye baktırdığım ( bu arada iskenderuna cıktı bahriyeli ) o illaki yap diyor konyada cok güzel sonucları varmı$ verim farkı cimlenme farkı falan .. bi kere yapalım dedik ilaç makinasıyla yapılacak i$ değil yani biz ü$endik ama bu tip makinalarla yapılabilme olasılıgı varsa değerlendiririz ..

bence çinko, humik asit gibi kaplamaları ekimden hemen önce yapmakta fayda var. hem çıkışı kolaylaştırsın.
2-3 ay önce yaparsan çok iyi kurutmalısın ve nemsiz bir ortamda muhafaza etmelisin. yoksa durduğu yerde çimlenme olabilir.

Ali SARAÇ link=topic=28815.msg663565#msg663565 date=1355326664' Alıntı:
yaw o çinko kaplamayı yapmayı çok istiyorum konyada ziraat mühendisi arkada$ım var .. hani $u askerliği nereye cıkacak diye baktırdığım ( bu arada iskenderuna cıktı bahriyeli ) o illaki yap diyor konyada cok güzel sonucları varmı$ verim farkı cimlenme farkı falan .. bi kere yapalım dedik ilaç makinasıyla yapılacak i$ değil yani biz ü$endik ama bu tip makinalarla yapılabilme olasılıgı varsa değerlendiririz ..
benim bildiğim var sıvı ilaçlama yapan sistemlerde,faydası olduğunu söylüyorlar ama biz de bu sene deneyecektik fırsat olmadı.

Ali SARAÇ link=topic=28815.msg663565#msg663565 date=1355326664' Alıntı:
Eskiden tigemin sattığı buğday tohumları çinko kaplanmış olurdu ve üzerinde yazardı,birkaç ay önceden çinko kaplamanın herhangi bir masuru olacağını sanmıyorum, mibzer sandığında karıştırmak pek sağlıklı olmuyor, evde yere döküp karıştırmak da zahmetli o yüzden küçük ev elektiriği ile çalışan küçük karıştırıcı araştırıyorum.

R.çiftçi link=topic=28815.msg663602#msg663602 date=1355328859' Alıntı:
Eskiden tigemin sattığı buğday tohumları çinko kaplanmış olurdu ve üzerinde yazardı,birkaç ay önceden çinko kaplamanın herhangi bir masuru olacağını sanmıyorum, mibzer sandığında karıştırmak pek sağlıklı olmuyor, evde yere döküp karıştırmak da zahmetli o yüzden küçük ev elektiriği ile çalışan küçük karıştırıcı araştırıyorum.
bulursan forumda payla$ abi belki almak isteyen olabilir .. ben alırım $ahsen .. o çinko kaplamayı yapmayı cok istiyorum ..

Ali SARAÇ link=topic=28815.msg663624#msg663624 date=1355330665' Alıntı:
bulursan forumda payla$ abi belki almak isteyen olabilir .. ben alırım $ahsen .. o çinko kaplamayı yapmayı cok istiyorum ..
Konyadan oniki kiloluk bir çinko kolisi getirtdim mibzerin içinde karıştırdım tohumu indiren dişlere bir yapıştı su püskürttüm çıkmadı ancak tornavidayı keski gibi kullanarak kazıdım. En iyisi hafif ıslatarak mikser gibi bir karıtırıcıda kaplamak.

arkadaşım fotolara baktımda sen ek koyduğun aparatla makineleri sabitleştirmişsin bunları seyyar gezen makinelere ekleyebiliyormusun ve maliyet nekadara cıkıyor

gezici makinaya tekerlekli yapıyoruz maliyeti 10000 tl ev elektirigiyle çalışan motor koyuyoruz

makinanızda çok buyuk kapasite artırımı saglıyor

Arkadaşlar 2 tonluk buğday ve arpa eleme sellektörü almak istiyorum fiyatı hakkında bilgisi olan varmı. bulunduğunuz bölgede kaç yapıyorlar bu işleri