Sifirdan süt hayvanciligi isine girme

Sifirdan inek almak istiyorum kredi kullanicam nasil bir kredi kullanmam gerekiyo

Not: 30 donum arazi be 30 baslik agir hazir durumda hersey hazir ama hayvan yok bunun icin nerden nasil kredi cekmeliyim

Kredi filan bunlar basit seyler bankalar kredi vericek adam ariyorlar zaten ziraat bankasi dusuk faizle kredi veriyor once alt yapı olarak bu işe hazırmisin bunu muhakeme et hayvan fiyatları yüksek yem fiyatları oyle süt ucuz ilerisi pek net degil bulanik yinede karar sizin

bana kalırsa bankadan kredi alırsınız elinizdekileride verince fazla borca gömülmeden sayıyı 20 yapmaya bakın derim daha az düşünüyosanız boşverin hiç borca girmeyin daha iyi.

bana kalırsa bankadan kredi alırsınız elinizdekileride verince fazla borca gömülmeden sayıyı 20 yapmaya bakın derim daha az düşünüyosanız boşverin hiç borca girmeyin daha iyi.
Bende o sekilde dusunuyorum 20 inek 20 inekde nerden baksan 200 bin bir yil sonra buzagilatin geri donusumu ortalama 160 bin yemi nasil olur orasi dusunduruyo

Krediyle bu ise girerseniz sonunuz husran olur diye dusunuyorum. Benim acizane fikrim elinizde ki oldugu imkanlarla isletmenizi yavas yavas buyutmek. Arkadaslarin soyledigi gibi sut isi zahmetli is sagim bakim hastaliklar cok olacaktir. Eger sut parasiyla ana giderlerimi karsilarim derseniz husrana ugrarsiniz son iki senedir sut piyasasi ciftciler icin cok buyuk problem. Eger yapabilecekseniz bence kisa donem besi yapmaniz daha karli olacagini dusunuyorum.

Bende o sekilde dusunuyorum 20 inek 20 inekde nerden baksan 200 bin bir yil sonra buzagilatin geri donusumu ortalama 160 bin yemi nasil olur orasi dusunduruyo

Ya şimdi canlı hayvan hesap her zaman uymaz tek sorun girdiler şuan kesif yem hariç kaba yemi kendiniz üretmeniz gerek yoksa ayakta durmanız pek imkanlı değil gibi zaten 20 hayvandan aşağısı kendini döndürmez imkan dahilinde 20 ve fazlası olması gerekki sizde yaptığınız işi sevebilin.

Ya şimdi canlı hayvan hesap her zaman uymaz tek sorun girdiler şuan kesif yem hariç kaba yemi kendiniz üretmeniz gerek yoksa ayakta durmanız pek imkanlı değil gibi zaten 20 hayvandan aşağısı kendini döndürmez imkan dahilinde 20 ve fazlası olması gerekki sizde yaptığınız işi sevebilin.
Abi bu kaba yem beni dusunduren kisim benim tarlam yok ama yakin koyde (15km) tarla kiralasam 50 donun silaj eksem bu karli olurmu yani emeği kurtarirmi

Abi bu kaba yem beni dusunduren kisim benim tarlam yok ama yakin koyde (15km) tarla kiralasam 50 donun silaj eksem bu karli olurmu yani emeği kurtarirmi

Estağfurullah 17 yaşındayım ben. Tercih size kalmış ama sılajla bitmiyo ki iş hangi birine kiralayıp ekip dikiceksin bence siz besi işine devam edin şartlar daha uygun olursa süt hayvancılığına çevirebilirsiniz.

Besi isi bence mantikli degil besi isinde yem yoruyo suan 6 hayvanin yemi yoruyoo

Beside sütte kazanır kardeş işi bilip öğrenirsen hevesli isen kendi işinden iisi yok
Süt için pazar oluştur günlüğünü çıkart buzağısı yıllık gelirin olur 20 inek alırsan
Saf kalite al ırk olarak ne düşünürsün bilmem ama ineklerin 20 kg altına düşmesin sütte masrafını çıkartır
Sen ne gibi sorunlarla karşılaşırım diyorsun mesela

Simdilik sorun yokda krediyle gircem icin odemeleri cikartabilirmiyimdiye dusundumde yillik buzagilarda cikartirim peki sizi onereceginiz bir kredi turu varmi suan nasil kredi cekmeliyim

Simdilik sorun yokda krediyle gircem icin odemeleri cikartabilirmiyimdiye dusundumde yillik buzagilarda cikartirim peki sizi onereceginiz bir kredi turu varmi suan nasil kredi cekmeliyim

Hayvan kredisi 7 yıl vadeli faizi çok düşük düşüne bilirsin
Birde Başak karta baş vur yem için hasatta ödemeli sıkışmasın yem için

Birazda bütçen varsa bir kaç yıla borcun kalmaz
Sakın doğum yapmış inek alma gebe düve 5 aylık en az yüklü alki sorun yaşama

Arkadaş şu sıralar süt işine yaklaşma.hatta ne kadar uzak durursan o kadar lehine olur.süt fiyatları yem fiyatları tüm üreticilerimizle malum.bu fiyatlar dengeyi bulmadıkca bu ülkede beside süt de yapılmaz.birbirimizi kandırmayalım.yada bir inekten en az 25 litre sağacan.kaba yemin tamamını kendini üretecen.işçilik çalıştırmayacan.o zaman ayakta biraz daha fazla durabilirsin.bide faizli para kullanırsanız karında orya gider vesselam.

Şuan iyi inek fiyatlari oldukca yuksek ve ithal hayvan gelmeye devan ediyor bununda artacagi soyleniyor 2010 da yuksek fiyattan damizlik alipta 2011-2012 de cok ucuza kestiren satan buyuk zarar eden insanlar oldu iyi hesap etsende piyasa sartlari insana oyun oynuyor krediye bulasmadan elindeki hayvani kestirip yerine alabildigin kadar inek al o sekilde basla
Gecen ziraat bankasinda birisi soruyordu adam 50 tane simental alacakmis kredi kullanmak istiyor banka inek basi 7500 lira deger belirlemis bu rakamin %75 kadarina kredi veriyor adam inekleri 12300 liradan alacakmis adam geri dondu gitti bankanin boyle hesaplari var