Sılaj Küflenmesi (Çürümesi) ile mücadele ?

Ynt: Sılaj Küflenmesi (Çürümesi) ile mücadele ?

nailyetek link=topic=50337.msg503891#msg503891 date=1325633289' Alıntı:
Sırada bekletmede, parası önemli değil.
yok abi niye bekleteyim sırada mesela nail abime yıllık kaç ton silaj lazım tüketim nedir :D

Çıray link=topic=50337.msg577609#msg577609 date=1334064399' Alıntı:
Silajı yaparken altına saman açıyor musunuz?
Evet bir kısmına naylon serdik, bir kısmınada saman açtık. Yinede küflenme oldu orta kısımlarında, çaresi; silonun dar yapılması ve hızlı tüketim.:) Başka çare yok gibi.

Dar yapın ve çok iyi bi sıkıştırma yapın tabanla aradaki yalıtımıda iyi yaparsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum.1 değil de 2 harman yapın ama kaliteli olsun ;) :)

bizim burda bastırırken dagıtmak için kullanılan tesviye küreğinin arkasına büyük silindirlerden takarız .. 2.5 3 ton gelir hem dagıtır hemde onunla çiğnenir slajı çok iyi çğiniyor traktör tekeriyle çiğnenen slaj ister istemez havalı kalıyor .. ya kendiniz 3 mm saçtan bi silindir yaptırıp içini suyla falan doldurun yada hurdacıları bi gezin eski asvalt silindirlerinden uygun paraya bulabilirsiniz .. slaj bastırıyosanız kendi hayvanınıza bu masraftan kaçınmayın derim ..