Silaj yaparken dekara kaç litre harcıyorsunuz?

Tek sıra makinem var tarlaya göre tabiki ama buralarda ortalama 4 litre civarı yakıyor. Burda tarlayı pullukla sürmenin fiyatı 60 tl, silajı 65 e biçiyorum. Pulluktan daha zor ve dahayavaş gidiyorsun. 1 sıra 70 cm yani daha az yer işliyor. Pulluğa göre az para alıyoruz bence 😀

Tek sıra makinem var tarlaya göre tabiki ama buralarda ortalama 4 litre civarı yakıyor. Burda tarlayı pullukla sürmenin fiyatı 60 tl, silajı 65 e biçiyorum. Pulluktan daha zor ve dahayavaş gidiyorsun. 1 sıra 70 cm yani daha az yer işliyor. Pulluğa göre az para alıyoruz bence 😀
1 dönüm kac metrekare orada. Pullukla sürmek 60 tl. Burda 1000 metrekare 30 tl oldu pullukla sürmek 25 di önceden

1000m2 alanda same explorer 70 10-12 lira yakıyor bu zayıf mısırda geçerli, kuvvetli mısırda jd 5105m kullanıyoruz bu rakam jd de hayli yüksek oluyor [emoji12] fimaks kayışlı sıra bağımsız makine ile bu değerler, tek sıra fimaks kayışlı makina ile 3 traktör denedik açıkçası tek sırada yakıt ölçümü yapmadık. Biçim ücreti olarak minimum 100liradan biçim yapıyoruz

Tarla surmek 60 lira cok iyi rakam
Ben surme tirmiklama ekme hepsi 50 liraya yapyom ortalama 4 lt yakit yakiyom donume

7480 turbolu var. 540 devirde biçim yapıyor. Çelikel challenger tek sıra ile 2200 gaz civari çalıştı.

Yakıtı 6-7ton/dekar mısıra göre saatte 9litre civarı yakıtı var.cok oyalanılmazsa 3 dekar rahat çıkarır. Yani 3lt/d. Düşünen olursa tavsiye ederim tumocanı.