SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM


Selamin aleykum. Bundan birkac ay önce buraya sozlesmeli silajlik misir ekebilecegimiz yerler hakkinda bir konu başlatmıştim. Bir sekile buldum bir sirket. Ama sirketin ektirecegi kesin degil aralik ocak gibi tekrar gorusup o zaman kesinleştirecegiz.
Simdi asil konuya geleyim. Silajlik misir dekara kac kilo verir? Kilosu kaçtan satılır? Dane mısır dekara 2 ton civari veriyor. 650 lira gibi satılıyor. Hangisi daha karli olur? Sizce hangisini ekmeliyiz?
Silajlik misirin bana göre avantajlari:
45 cm damlama sistemimiz var hicbir degisiklige uğramadan kullanabileceğim. mibzer 45e ayarli onla ugrasmayacagiz. Mibzer sorun degil ayarlanır ama capa ihtiyacı oluyor bu kez. Sonra hasat dönemi erken daneye göre. Ayrica arpa ektigimiz yerler var orda ikinci urun denemek istiyoruz ama yaglik ayçiçeği mi silajlik misir mi karar veremedik. Silaj daha cok kafama yatiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. :)
 
Ynt: SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM

Misirda cevrenizdekilerin de ne yaptigi onemli. Dekara 2000 kg abartili bir rakam gibi geldi bana. Dane misir ekerseniz uygun bicer bulabilecek misiniz? gerekiyorsa dane kurutma gibi isleri yapabilecek misiniz? Silaj icin nakliye ne kadar mesafeye, ne sekilde, hangi maliyetle yapilacak ? 45 cm pancar duzenegi ile silaj ekmeyi planliyorsunuz sanirim. Biz ilk basladigimizda misir icin 70X16.5 ekim duzeni hedefleyerek basladik, elimizdeki pancar ekipmanini kullanmayi dusunmedik, 45 sira arasi ile sira uzerini acip belki o sekilde ideal bitki yogunlugunu yakalamak mumkun olur, ancak muhtemelen pancar capasi ile ikinci capaya girmeniz ve kok bogaz doldurma yapmaniz mumkun olmayacaktir. Damla sulama rahatlik olacaktir, ancak capa yapilacagi icin cikis oncesi tava ekim yapabilmek icin yagmurlama ile de sulamaniz gerekebilir.

Biz 45cm ekim duzeni elimizde hazir olmasina karsin, bir suru masraf ile 70cm ekim duzeni kurduk. 45 cm ile yeterli verim alinir mi bilmiyorum.

Aklima gelen bir kac konuyu yazdim, simdilik son olarak soyleyebilecegim silaji pazarlama konusunu iyi degerlendirmeniz. Ornegin sozlesme yaptiginiz tarafin alimi geciktirip silaji tarlada kurutarak almaya calismasi gibi durumlara da dikkat etmek gerekiyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: salimay
Ynt: SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM

alifatiherturk link=topic=86354.msg1033307#msg1033307 date=1447045752' Alıntı:
Konyada dekara 2 Konya dönümü (2500m2) 5 ton lafi dönüyor bu sene. Bilmem nasildir bu yil ekmedik.
alifatiherturk link=topic=86354.msg1033307#msg1033307 date=1447045752' Alıntı:
Konyada dekara 2 Konya dönümü (2500m2) 5 ton lafi dönüyor bu sene. Bilmem nasildir bu yil ekmedik.
2500 metrekare ise 2 ton kurtarmaz
 

Ynt: SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM

sılaj ekimde hangi gübreler kulanılır kackere kullanılır ,en erken ne zaman ekilir ,, Marmara bölgesinde blgi verirseniz teşşekür ederim
 

Benzer Konular