Silajlık mısır sonrası Yonca ekimi

Merhaba hali hazırda yonca ekili tarlamız var ama seyreldi bu sene sürüm yapacağım yerine ya buğday yada reygrass ekmeyi planlıyorum peşine 2. Ürün silaj ekmek istiyorum. Sonra ki seneye de yine yonca ekmek istiyorum. Çevremizde silajlık mısır sonrası yonca ekimi sağlıklı olmaz gibi kelimeler söyleniyor bu ne derece doğrudur sizin tecrübeleriniz ne yönde planladığım Ekim takvimi uygun mudur ??

Merhaba,
Çevrede ürün verimleri hakkında bilgi verir misiniz?
Geçen yıl eski yonca yerine ekilen tahıl verimleri çevrede iyiydi.Önceki yıl zayıftı.
Yonca yerine yonca ekmek için iki yıl farklı ürün ekeriz.
Seyrek yoncaya fiğ ve kılçıksız buğday saçılıp baharda ilk biçim yapıldıktan sonra silaj mısırı veya ayçiçek ekilebilir.
Maliyet hesabı gerekiyor.
Dekardan on balye ot biçilen tarlada buğday için çalışacağımıza fiğ+buğday ekilip baharda yirmi balye biçmek daha mantıklı oluyor.
Yoncadan önceki ürün genelde tahıl grubu olur.
Tarla yazın sürülür, güzün ikileme yapılır, kışın kaz ayağı ile havalandırılır, bahara Nisan' da ekim yapılır.

Merhaba,
Çevrede ürün verimleri hakkında bilgi verir misiniz?
Geçen yıl eski yonca yerine ekilen tahıl verimleri çevrede iyiydi.Önceki yıl zayıftı.
Yonca yerine yonca ekmek için iki yıl farklı ürün ekeriz.
Seyrek yoncaya fiğ ve kılçıksız buğday saçılıp baharda ilk biçim yapıldıktan sonra silaj mısırı veya ayçiçek ekilebilir.
Maliyet hesabı gerekiyor.
Dekardan on balye ot biçilen tarlada buğday için çalışacağımıza fiğ+buğday ekilip baharda yirmi balye biçmek daha mantıklı oluyor.
Yoncadan önceki ürün genelde tahıl grubu olur.
Tarla yazın sürülür, güzün ikileme yapılır, kışın kaz ayağı ile havalandırılır, bahara Nisan' da ekim yapılır.
Fiğ ve buğday saçıp biçmeyi burda yapan yok bende ilk defa duydum sonuç olarak silaj peşine yonca ekmek mantıklı değil doğru mu anlıyorum.

Fiğ ve buğday saçıp biçmeyi burda yapan yok bende ilk defa duydum sonuç olarak silaj peşine yonca ekmek mantıklı değil doğru mu anlıyorum.
Biz genelde ilkbahar ekimi tercih ederiz.
Sonbahar ekimi yapılan yerlerde olur.
Ot mücadelesi ve gevşek tohum yatağı için böyle yaparız.
Yakın çevrenizden tecrübe sorsanız daha iyi olur.
Son bahar ekimi Eylül ayı başlarında yapılırdı, yoncayı kırağı çalmaz.
İlk bahar ekimi yapacaksanız, silaj yeri sürülüp, bahara hazırlık yapılabilir.
Ilıman bölgelerde bu yapılabiliyor.

Biz genelde ilkbahar ekimi tercih ederiz.
Sonbahar ekimi yapılan yerlerde olur.
Ot mücadelesi ve gevşek tohum yatağı için böyle yaparız.
Yakın çevrenizden tecrübe sorsanız daha iyi olur.
Son bahar ekimi Eylül ayı başlarında yapılırdı, yoncayı kırağı çalmaz.
İlk bahar ekimi yapacaksanız, silaj yeri sürülüp, bahara hazırlık yapılabilir.
Ilıman bölgelerde bu yapılabiliyor.
Biz de bahar ekimi yapıyoruz. Çevrede tarlada devamlı sulu mahsul olduğu için su yorgunluğu yapacağı söyleniyor. Bana çok mantıklı gelmiyor açıkcası. Yeteri kadar hayvan gübresi ve iyi bir toprak işleme ile üstesinden gelinebilir.