Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Barış abi senin simental ineklerin verimi ne kadar yağ oranı kaç sütü fazla paraya satılıyor mu

tiger68 link=topic=79753.msg1048711#msg1048711 date=1450937383' Alıntı:
Barış abi senin simental ineklerin verimi ne kadar yağ oranı kaç sütü fazla paraya satılıyor mu
Benim çiftliğin ortalaması 23-24 litre. Laktasyonda 7 ton gibi. Yağ 4,45, protein 3,40, kuru madde 10 çıkmıştı en son.
Ama kesif yem ile çok yüklenmiyorum süt verimi için. Orta süt verimli, az problemli bir karar tutturdum.
Sütü soğutulmuş olarak 1,30 ₺ den veriyorum.

simentalci link=topic=79753.msg1048737#msg1048737 date=1450947174' Alıntı:
Benim çiftliğin ortalaması 23-24 litre. Laktasyonda 7 ton gibi. Yağ 4,45, protein 3,40, kuru madde 10 çıkmıştı en son.
Ama kesif yem ile çok yüklenmiyorum süt verimi için. Orta süt verimli, az problemli bir karar tutturdum.
Sütü soğutulmuş olarak 1,30 ₺ den veriyorum.
Maşallah abi 1,30 ₺ ye kdv dahilmi birde simentaller kaba yemden daha çok mu yararlanıyor

barış abi yurtdışından hayvan getirmek konusunda ne düşünüyorsun ? ülkemizde kaliteli simental flekvi satan işletmeler varmı?

Cevap: Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

GS WARSCHAU: Witzbold'un oğlu yani Wille ailesinden bir boğa. Henüz kızları doğurmuş değil. Onun için yeni ve güvenilirliği düşük. Katalog puanları iyi. Süt puanı biraz düşük. Özellikle meme puanı çok iyi. Boy orta. Kesin veriler için biraz beklemek lazım. Daha çok genç bir boğa.
RUPERTUS: Annesi Wille ailesinden. 100 civarı kızı değerlendirilmiş. Süt verimi çok yüksek. Et verimi düşük. Sağlam, problemsiz ve doğurganlığı çok iyi kızları var. Kolay doğum. Düvelere rahatlıkla kullanılır. Boy iyi. Meme yapısı iyi. Ayaklar çok sağlam. Süt puanı biraz düşük gibi görünse de bunun nedeni süt miktarı değil süt yağından. Yani çok sütlü kızları var ama süt yağı biraz düşük. Bence iyi bir boğa.

barış abi yurtdışından hayvan getirmek konusunda ne düşünüyorsun ? ülkemizde kaliteli simental flekvi satan işletmeler varmı?

Yurtdışından getirmek çok daha iyi tabii ki. Ama güvenilir yollarla ve iyi seçerek.
Yurtiçinden de temin edilebilecek yerler var. Menemen'de Doruk tarım var. Çorum'da Eren gıda var. Biga'da Hayal çiftliği var. Daha birçok çiftlik vardır eminim. Bunlar benim tanıdıklarım.
Ama aşırı talepten dolayı fiyatlar biraz yüksek bildiğim kadarıyla.

Yeni yilda emeklerinizin dileklerinizin gerceklesmesi dilegle mutlu saglikli huzurlu bir yil gecirmeniz dilegile

Barış abi MİNNESOTA yı 44 tl den aldım hayırlısı bakalım

Barış abi MİNNESOTA yı 44 tl den aldım hayırlısı bakalım

Minnesota çok iyi bir boğa. Hayırlı olsun.

f29b5efbe46e8424d9b68ce55834c209.jpg

Iwinn ve widzbold adili bogalar nasillar arkdaslar

Iwinn (43339613) çok iyi bir boğa. Numarasını yazdım çünkü aynı isimde iki tane var. Süt verimi çok iyi. Et verimi de çok iyi. Günlük ağırlık artışı da iyi. Uzun ömürlü, dayanıklı. Ayak bacak normal. Meme yapısı çok iyi. Doğurganlık iyi. Boy, sal çok iyi. Olumsuz yönü iri doğum olması. Düvelere kullanmamak lazım. Bir de biraz genç bir boğa. Kızlarının 2. ve 3. laktasyonları görülmedi henüz. Ama yine de 500'den fazla kızı değerlendirilmiş durumda.
Witzbold AYAKLARI HARİÇ on numara boğa. Süt verimi çok iyi. Et verimi, günlük ağırlık artışı süper. 6580 tane kızı değerlendirilmiş. Uzun ömürlü, sağlam, meme sağlığı iyi, doğurganlık iyi, boy iyi. Doğum kolaylığı normal. Sadece ayaklar zayıf. Ayrıca Wille'nin de abisi.

Bu boğalar bildiğim kadarıyla Samsun Genovet firmasında var.

Arkadaslar ruptal ve wichtig hakkinda yorum alabilir miyim?

Wichtig Wille ve Winnor'un kardeşi. Şampiyon bir aileden geliyor ama orta kalite bir boğa. Süt verimi düşük. Et verimi orta. Dayanıklılık, hastalıklara direnç süper. Memeler, ayaklar sağlam. Doğum biraz irice. Çok boylu ve süper gösterişli bir boğa.

Ruptal yüksek sütçü bir boğa. 2500'den fazla kızı değerlendirmede. Et verimi de çok iyi. Günlük ağırlık artışı süper. Uzun ömürlülük de iyi. Boy da iyi, özellikle de sallı bir genetik. Gösterişli fizik özelliği var. Olumsuz özelliklerine gelince: güç doğum, meme sağlığı problemli biraz. Memeler sarkık değil ama mastite karşı biraz hassas. İri doğum olduğu için düvelere olmaz.

Ruptal'ın kızlarını 2014 Eurotier Almanya fuarında izlemiştim. 5-6 tane örnek kızı podyuma çıkartılmış Ruptal hakkında bilgi verilmişti. Oradan döndüğümde Ruptal tohum almayı düşündüm ama zor doğum özelliği olması beni vazgeçirdi. [emoji3]

Barış abi vanadin damızlık danası varmı varsa satmayı düşünürmüsün

Vanadin'den şimdilik iki tane erkek buzağım var. İkisi de süper. Biri Kasım doğumlu, biri Aralık.
Damızlık boğa satıyoruz. Bu yıl iki Winnor, üç Wille, bir İmposium, bir de Malibu oğlunu damızlık boğa olarak verdim. Ama küçük yaşta satmıyorum. 8-12 aylıkken 10 bin ₺ den satıyorum.