sıvı organik gübre kullanan varmı?

Ynt: sıvı organik gübre kullanan varmı?

arkadaşlar hayvanların sıvı dışkısını toplayıp bir iki sefer tarlaya holderle sıktım acaba zararımı olur faydasımı olur bilgilendirirseniz sevinirim

harun oluk link=topic=25638.msg351079#msg351079 date=1299099324' Alıntı:
arkadaşlar hayvanların sıvı dışkısını toplayıp bir iki sefer tarlaya holderle sıktım acaba zararımı olur faydasımı olur bilgilendirirseniz sevinirim
eger ekine attiysan com zarari olur diye dusunuyorum, ama ekimden once ise iyi yapmissin, peki nasil yaptin onu, onu yapah makinalad var ama motor arksi tanklarla oluyor..

biz artık holderle ilaçlamada gübre atmaktan vazgeçtik artık ekerken ve üst gübresini çok atıyoruz hiç yoktan bi faydası oluyor...

GENÇ EYMIRLİ link=topic=25638.msg351204#msg351204 date=1299127703' Alıntı:
Abi faydası olur :) ama holderle nasıl yaptın bu işi anlatta bilelim:)
satocan58 link=topic=25638.msg351205#msg351205 date=1299128290' Alıntı:
eger ekine attiysan com zarari olur diye dusunuyorum, ama ekimden once ise iyi yapmissin, peki nasil yaptin onu, onu yapah makinalad var ama motor arksi tanklarla oluyor..
valla kardeşim ben varillere topluyorum holdere güzelce süzerek koyuyorum hiç pislik kalmayacak şekilde herkten önce normal ilaç atar gibi tarlaya sıkıyorum :)

kardeşim bence yanlış yapmışsın hayvan gübresi o şekilde atılamaz,kuruması lazım eğerki kurumadan atılırsa zararlı maddeler vardır yaş hayvan gübresinde. senin o tekniğinde doğrudur ama direk olarak bitkinin üzerine atılmaz tarla sürülmeden yani anız iken ve ölçülü olmak şartıyla tarlaya dökülüp kuruduktan sonra tarla sürülebilir.

atom karınca link=topic=25638.msg351458#msg351458 date=1299171123' Alıntı:
kardeşim bence yanlış yapmışsın hayvan gübresi o şekilde atılamaz,kuruması lazım eğerki kurumadan atılırsa zararlı maddeler vardır yaş hayvan gübresinde. senin o tekniğinde doğrudur ama direk olarak bitkinin üzerine atılmaz tarla sürülmeden yani anız iken ve ölçülü olmak şartıyla tarlaya dökülüp kuruduktan sonra tarla sürülebilir.
beni yanlış anladınız heralde ben hayvanın sıvı dışkısı yani tabiri caizse sidiğini toplayıp holderle sıkıyorum onun bir fayda veya zararı varmı acaba onu sormuştum :D

Biz üzerinden fulvik asit-hümik asit karışımı atıyoruz 'lombirco' artı normal sıvı-katı hümik asit ve potasyum kullanıyoruz ekin,ayçiçeği,pancar,mısır hepsinde kullanıyoruz eskiden ekinler için 'WUXAL 'diye yeşil şelat şeklinde karışım atıyorduk çok iyi oluyordu ekinlere.

bizim burada biri tarlaya yazın hayvan gübresi dökerek kapladı sonra sürüp ters düz etti hiç gübre kullanmadan ekti ne alt nede üst gübresi kullanmadı sonuç şlimdilik gayet güzel artık biçince nasıl olur bilmem iki yılda bir toprak kaplaması yapacam artık gübre almicam diyor

hayvan gübresini iyice yanmadan atarsan toprağa fayda yerine zarar verirsin ,en iyisi bir yerde toplayıp ,ton başına 3 kg saf azot gelecek şekilde azot gübresi ile karıştırıp 4-5 ay üstünü örttükten sonra vermek