size göre fendt traktörleri niye pahalı ??

Ynt: size göre fendt traktörleri niye pahalı ??

akgul link=topic=3445.msg59137#msg59137 date=1216835150' Alıntı:
bence tek kelime ile kalite.....vario tms fsc....ve belki bilmediğimiz bi sürü şey...diğer marka hangi traktörlerde war....ARKADAŞLAR BU ARADA JD HMS DİE BİR ÖZELLK CIKARMIŞ 6030 PREMİUM SERİLERİNDE WAR......bence FENDTin TMS özelliğini çalmış.....çünkü hms ffendtin tms si ile aynı işlevi görüyo...bir düğme ile kuruk mili valfler km gaz falan filan

İsterlerse Fendtdeki tüm özellikleri çalsınlar ama Fendtdeki o heybetli duruş hiç birisinde yok :)

Arkadaşlar TMS ' nin açılımı yanlış bilmiyorsam Tractor Management System. Yani Traktör Yönetim Sistemi. Bu sisteme benzer birçok sistem var. JD ' nin sistemi Intelligent Management System diye biliyorum. Yani Akıllı Yönetim Sistemi demek. CLAAS ' ın sistemi de CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT. Yani CLAAS Ardışık Yönetim Sistemi. Böyle birçok markada sistem var. Bunların yaptıkları olay ise Record - Play - Pause - Stop. Yani kısaca yaptığın işi kaydet gerisine karışma.... Markalara göre farklılık gösterebilirler. Ama genelde hepsi aynı işi gerçekleştiriyor.....

alipasalierkan link=topic=3445.msg59298#msg59298 date=1216904174' Alıntı:
Arkadaşlar TMS ' nin açılımı yanlış bilmiyorsam Tractor Management System. Yani Traktör Yönetim Sistemi. Bu sisteme benzer birçok sistem var. JD ' nin sistemi Intelligent Management System diye biliyorum. Yani Akıllı Yönetim Sistemi demek. CLAAS ' ın sistemi de CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT. Yani CLAAS Ardışık Yönetim Sistemi. Böyle birçok markada sistem var. Bunların yaptıkları olay ise Record - Play - Pause - Stop. Yani kısaca yaptığın işi kaydet gerisine karışma.... Markalara göre farklılık gösterebilirler. Ama genelde hepsi aynı işi gerçekleştiriyor.....
Teknik bir yorum teşekkürler... alk-*s

teknik açıklama için teşekkürler erkan kardeş....

Efsane Fendtçi link=topic=3445.msg61274#msg61274 date=1217571508' Alıntı:
Fendt traktörleri Fendt olduğu için pahalı:)

FENDT i FENDT yapan 1923 te edilen yeminin taki bugünlere kadar sadık kalınmasıdır diye düşünüyorum bu makina hakkında yazdığım için bazen kendimle gururlanıyorum bunu saklayamam

o tms değil,teach in özelliği,
saygılar

sawyer link=topic=3445.msg64954#msg64954 date=1218461036' Alıntı:
o tms değil,teach in özelliği,
saygılar

TMS ' nin özelliği ve açılımı nedir?

Erkan ' ın dediğini doğru olarak biliyorum ben. Her marka kendine göre kod isim veriyor...

Mustaf-a Eskisehiri link=topic=3445.msg64956#msg64956 date=1218461664' Alıntı:
TMS ' nin özelliği ve açılımı nedir?

Erkan ' ın dediğini doğru olarak biliyorum ben. Her marka kendine göre kod isim veriyor...
tms ' yi ferruh usta açıklamıştı

teachin de traktörü eğitme sistemi:
bu sistem erkanın dediği gibi record,play,pause ve stoptan oluşuyor.fendtte zamana göre bu sistem ayarlanıyor.bi süre kendiniz yapılacakları yapıyosunuz,sonra traktör manevralar dışında herşeyi kendi yapıyor

teknoloji bakımından rakipsiz ama Türkiye şartlarında zor gider bu traktör.mesela 100 hp gücünde traktör seçiminde çiftçi fendt ten daha ucuz olan ve piyasası olan traktörü tercih edebilir.yani bu benim kişisel kaanatim.fendt Türkiye piyasasında yer bulacaksa kendine Kutlucan yetkililerine çok görev düşüyor...

sawyer link=topic=3445.msg65159#msg65159 date=1218524379' Alıntı:
tms ' yi ferruh usta açıklamıştı

Zaten açıkladığı için bende soruyorum. Ferruh usta açıklamıştı ve Erkan ' ın anlatmak istediğini yazdı. Ama sen o tanımı TMS olarak kabul etmedin, birde senden öğrenmek isteriz diye soruyorum.

sawyer yapıcagın işi kayıt ediyorsun ve sınra komut verdikten sonra senin kayıt ettiğin hareketleri yapıyor ya traktör sadece yönlendirme dışında bu işlemleri traktöre yaptırmak için joystick teki ve vario terminal deki isimleri sölediler bence...

D_Artagnan link=topic=3445.msg65179#msg65179 date=1218533117' Alıntı:
sawyer yapıcagın işi kayıt ediyorsun ve sınra komut verdikten sonra senin kayıt ettiğin hareketleri yapıyor ya traktör sadece yönlendirme dışında bu işlemleri traktöre yaptırmak için joystick teki ve vario terminal deki isimleri sölediler bence...
evet iste o tms değil teach in özelliği

Mustaf-a Eskisehiri link=topic=3445.msg65202#msg65202 date=1218540897' Alıntı:
Tamam anlatılan teach ise TMS nedir onu merak ediyorum ben. Anlatır mısın?
TMS de teach in gibi hız sabitleme gibi bi özellik yok.tms nin en büyük özelliği traktörü gaz pedalından yada sadece vario koldan kumanda sağlamak.tms de kolu iterek hız sabitliyosun(istediğin hıza gelene kadar kolu itiyosun)sonra traktör devirini kendi ayarlıyor
ör:yokuş aşağı 1000 devir çıkarken 1800 devir,sert yerde 1700 devir yumuşak rahat yerde 1400 devir gibi ve bu işleri yaparken traktörün hızı değişmiyor
ok?

sawyer link=topic=3445.msg65211#msg65211 date=1218542484' Alıntı:
TMS de teach in gibi hız sabitleme gibi bi özellik yok.tms nin en büyük özelliği traktörü gaz pedalından yada sadece vario koldan kumanda sağlamak.tms de kolu iterek hız sabitliyosun(istediğin hıza gelene kadar kolu itiyosun)sonra traktör devirini kendi ayarlıyor
ör:yokuş aşağı 1000 devir çıkarken 1800 devir,sert yerde 1700 devir yumuşak rahat yerde 1400 devir gibi ve bu işleri yaparken traktörün hızı değişmiyor
ok?

Anlaşıldı, sağolasın.