SODYUM BİKARBONAT

Arkadaşlar sağmal ineklerim de sindirim problemleri oluyor.sütleri de çok dalgalandı.ve meme problemleri de arttı. bir aydır 1500 tl veterinere ve 2,5-3 ton süt kaybımız oldu.antibiyotikten imha ve verimde düşüşlerle birlikte.sıcaklardan dolayı.

hayvanlara sodyum bikarbonbat (cep sodası) vermemizi tavsiye ettiler.kullananlar var mı acaba.

Ynt: SODYUM BİKARBONAT

Damızlık birliğinde 25 kg lık çuvalllar da satılıyor.Ben 15-20 gün kullandım. Kullanmayada devam edecektim.D. Birliğinde bittiği için bulamadım.Hayvanların sindirimlerine bence baya bi faydası oldu.

damızlık birliğinde rumen cure diye bir ürün var. 25 kg 125 tl. sodyum bikarbonat ta geldi az önce kilosu 2 tl.

rumen cure ' yi birkaç gündür kullanıyorum.inekler doymak bilmiyor.

Hocam sodyom bikarbonatı bu yıl Sütaşın eğitim çifliğinde gördüm sütaşta hayvanların rasyonuna 80 gr civarında katıyorlarmış bende bunun üzerine 2 ay kadar sodyum bikarbonat girdim rasyona ama belirgin bir fark göremedim birçok piremix kullandım dışkıda sılaj danesi çok çıkıyordu yaklaşık 15 gündür rumisac intetotal ürününü kullanıyorum süt ineklerinde 50 gr hayvan başına tamamen dışkıdaki daneyi bitirdi yem tüketiminde artışda sağladı.