SUBAP AYARI İNCE Bİ AYAR YAPTIM

ekzozun fazla olması gerekir diye düşünüyorum abi sonuç itibari ile yanmış gazın sıcaklığına direk mahruz kalıyo emme subapına göre uzaması fazla oluyor ben muhakkak 5 fazla veriyorum o yüzden
Aynen kardeşim bende öyle dedim zaten emme 25 ekzos 35 yazdım olması gereken o yanmış gazın tamamen dışarıya atılması lazım ki içeri temiz hava oksijen gitsin yanma daha sağlıklı olsun

Sibop ayari sıkı olursa ne olur
Sibop ayarı sıkı olursa piyonanın yani horozun basmış olduğu sibop açık kalır silindir icerisinde sıkıştırma tam olmaz sıkıştırma patlama sırasında hangi sibop sıkı ise yada gevşek ise oradan kaçar rölanti de çalışırken Fiat traktör ler sibop ayarı bozuk olunca pon pon pon diye ses yapar dikkat edin birde yağlı hava filtresinin etrafı yağ olur siboplardan kaçan basınç hava filtresinin içindeki yağı dışarıya atar

Bende bi ford 3610 var motoru 3 sene once yapildi suan 600 saatte motor vites degisimlerinde gec toparliyor ve biraz fazla yakiyor sibop ayari sıkı olabilir mi

Bende bi ford 3610 var motoru 3 sene once yapildi suan 600 saatte motor vites degisimlerinde gec toparliyor ve biraz fazla yakiyor sibop ayari sıkı olabilir mi
Sıkı olacağını sanmıyorum gevşektir sübap ayarı bı baktır yaptırmak zararlı değil aksine faydası var ve pompa enjektör ne zaman yaptırdın bence bide onlara baktır derim ve sana tavsiyem yakıt depon kaç litre bilmiyorum ama arasıra deponu fulledikten sonra 2 yada 3 litre 20/50 yağ koy yakıt depona kullanmış olduğunum mazotlarda biz ne kadar yok desekte su var o su pompanın içindeki elemanlara ve enjektör memelerine zarar o koyacağın yağ hepsini yağlayacaktir ama koyacağın zaman gün boyu çalışman lazım ki traktör sallandıkça mazot çalkalansın mazota karışsın