sulama

kardeşler 2 inç çıkışlı benzinli su motorum var dereden biraz eğimde olmasına (8-10 mt fark var) karşın yaklaşık 250 mt su basıyorum çıkışına 5 mt 2 inç lik boru taktım sonra 1 inç e düşürdüm. merak ediyorum tamamı 2 inç olsa daha mı iyi olur yoksa bu mesafeyi basmaz mı? tşk.

kardeşler 2 inç çıkışlı benzinli su motorum var dereden biraz eğimde olmasına (8-10 mt fark var) karşın yaklaşık 250 mt su basıyorum çıkışına 5 mt 2 inç lik boru taktım sonra 1 inç e düşürdüm. merak ediyorum tamamı 2 inç olsa daha mı iyi olur yoksa bu mesafeyi basmaz mı? tşk.
En çok bilinen yanlışlar dan birini yapmışsın ( boru çapı düşünce tazyik çoğalır daha çok su gelir!!)gibi
ama 2 inç su tazyiki düşük olsada daha çok su taşır masafeyide basar tahminimce o senin motor gücü ve pompa ile veriler değişir ama daha rahat ve daha az yakarsin 2 inç te