SUNNİ TOHUMLAMA EN İYİ SİMENTAL BOGA PUANLARI SIRALAMALARI ..

Ynt: SUNNİ TOHUMLAMA EN İYİ SİMENTAL BOGA PUANLARI SIRALAMALARI ..

simentalci kardeş bu yılki favorilerin belli olmuş galiba. Vanadin ve romario. Abi romario gzwsi biraz düşük. 120! ' lerde galiba. Vanadin iyi boğa ama daha genç. yavruları az. Vanadin ve romario ' nun fiyatları nerelerde. Romario Elazığda fıratvet ' te 30 lira dediler. Fiyatı iyi. Vanadini sordum yok. Biz yine wille ve winnorla devam edelim. Wille biraz pahalı. uygulama ile 150 tl. winnor da 100 tl. wille iki tane daha doğdu ama beyazı fazla ve kırmızısı dağınık. beden yapısı iyi ama bacakları biraz ince. sende de öyle mi doğdu kardeşim. tşk.

karaman23 link=topic=55212.msg892526#msg892526 date=1400681370' Alıntı:
simentalci kardeş bu yılki favorilerin belli olmuş galiba. Vanadin ve romario. Abi romario gzwsi biraz düşük. 120! ' lerde galiba. Vanadin iyi boğa ama daha genç. yavruları az. Vanadin ve romario ' nun fiyatları nerelerde. Romario Elazığda fıratvet ' te 30 lira dediler. Fiyatı iyi. Vanadini sordum yok. Biz yine wille ve winnorla devam edelim. Wille biraz pahalı. uygulama ile 150 tl. winnor da 100 tl. wille iki tane daha doğdu ama beyazı fazla ve kırmızısı dağınık. beden yapısı iyi ama bacakları biraz ince. sende de öyle mi doğdu kardeşim. tşk.

Wille ve Winnor şu an kesinlikle en iyi seçim. Vanadin konusunda haklısın daha tam kendini ispatlamış değil. Ben henüz almadım fiyatını bilmiyorum. Wille ve Winnor yavrularından çok memnunum. Bacaklarda incelik farketmedim ama daha dikkatli bakarım.
Romario süt puanı ve genel puan olarak çok yüksek değil ama çok sağlam bir genetik. Ayaklar sapasağlam, memeler on numara. Boy ne uzun ne kısa tam normal ama sallı. Çok kolay doğum özelliği var. Veriminden memnun olunan ineklerde kullanmak çok mantıklı olur. Verimi düşürmez ama her yönüyle sağlam nesiller doğar. Bir de tabiki düveler için çok uygun çünkü çok kolay doğum özelliğine sahip iyi bir düve tohumu. Fiyatı da çok uygun. Simental fuarında iyi bir tanıtımı yapılmış. Avusturya ' ya giden bir arkadaşımın söylediğine göre çok tercih edilen bir boğaymış.
ROMARIO tanıtım çekimi:

www.youtube.com/watch?v=RdKhzTntkF8

akşam tohumlama yaptırdım veteriner çok met etdi bi tohum atacam çok süper falan fıstık wander diye bi tohum attı gece resmini buldum baktım çileden çıktım valla resmine bakarsan beş para etmez sen ne ersin abi çok mu kötü iyne vurup bozdursammı

bizim ilçedeki veterinerlerin spermleri nerden aldığını bilmiyorum.
çağırıyoruz 60-80-100-130 TL gibi fiyatlar var, hangisi diye soruyor.
Katalog yanında olduğunda resimlerini de gösteriyor.
sen seçiyorsun.
genelde 100 TL olandan koyduruyoruz. Tohumlama fişinde dananın ırkı ve adı yazıyor...
Dananın Irkı: Holstein
Dananın Adı: DYNAMO zuha-*-s
fakat yerli mi, ithal mi, hangi çiftlikte beslenir, nerde üretilir herhangi bir bilgimiz yok.

edirne22 link=topic=55212.msg894622#msg894622 date=1401282159' Alıntı:
bizim ilçedeki veterinerlerin spermleri nerden aldığını bilmiyorum.
çağırıyoruz 60-80-100-130 TL gibi fiyatlar var, hangisi diye soruyor.
Katalog yanında olduğunda resimlerini de gösteriyor.
sen seçiyorsun.
genelde 100 TL olandan koyduruyoruz. Tohumlama fişinde dananın ırkı ve adı yazıyor...
Dananın Irkı: Holstein
Dananın Adı: DYNAMO zuha-*-s
fakat yerli mi, ithal mi, hangi çiftlikte beslenir, nerde üretilir herhangi bir bilgimiz yok.

Bizim veterinerdede genelde 60-80-100-150 liralık oluyor. Geçenlerde 100 lük at dedik elimde kalmadı dedi. :)

Sizin boğa eğer bir yanlışlık yoksa budur. :) >>> http://transamericagenetics.com/en/fiche_h_usa.php?id=35

dynamo.png

SALİH29 link=topic=55212.msg894603#msg894603 date=1401276945' Alıntı:
akşam tohumlama yaptırdım veteriner çok met etdi bi tohum atacam çok süper falan fıstık wander diye bi tohum attı gece resmini buldum baktım çileden çıktım valla resmine bakarsan beş para etmez sen ne ersin abi çok mu kötü iyne vurup bozdursammı

Vander iyi bir boğa. Ama daha çok besi yönü baskın. Süt verileri de fena değil. Ama genç bir boğa. Güvenilirliği çok yüksek değil. Babası meşhur şampiyon Vanstein. Avusturya menşeli. Erkek yavruları müthiş besi tutar. Dişi yavrularının süt verimi de iyi. İki dezavantajı var. 1. Yavruları biraz iri doğuyor. Zor doğum olabilir. 2. Ayaklar çok sağlam olmayabilir. Yani ayak bacak puanı düşük.
Bu yıl ben bu tohumdan aldım. Kullanmaya başlıycam. Fiyatı da uygun. 28 TL ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam.