Süt inekçiliği yapan üye arkadaşlar

Değerli Arkadaşlar,

Bir aile dostumuzun 20 tane ineği var. Ben herhangi bir destekleme alıyor musun diye sorduğumda cevabı hayır oldu. İnternette biraz araştırdım.Büyük başta hayvan başına 350 TL, süt içinde litre başına 16 kuruş destekleme var gibi anladım.

Siz değerli üye arkadaşlardan konu ile ilgili teyidinizi rica ederim. Buna ilaveten herhangi bir destek var ise yazarsanız çok sevinirim

iyi çalışmalar dilerim

Bu işi yapan arkadaşlar daha net cvplar ama daha dün eşref şekerlinin bu konu uzerinde bereket tv de haziranda yayınlanan videosunu dinledim. Buyuk başa vermiyor bunu doğan buzağıya veriyor ama şartları var. Doğan buzağı 4 aylık olduğunda ve aynı cins sperma ile aynı hayvan doğarsa veriyor. Yani meleze vermiyor. Destek 350 lira hatta 30 ilde 750 lira.

Inek basi olan degisti buzagiya döndü 4 aylik ve asilari yapilmis olmasi gerekiyor
Sut primi 6 ila 8 krs tu kilo başı bir yıl sonra geliyor ikiside
Belki kurbandan oce gelir gecen senekilerin bir kismi
Bizim destek kayitlarini birlikler koop tutuyor

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.