Süt Zammı Üreticiye Yansımadan Markete Yansıdı

Geçtiğimiz günlerde soğutulmuş sütün 2.30TL + 0.50 TL destekleme olan fiyatından, 2.80TL + 0.30TL olarak güncellendiği duyurulmuştu. Ancak bu fiyatlandırma uygulanmadan, bir markanın sattığı 1 litre sütün fiyatı 7 lira 90 kuruş, 1 kilo tereyağın fiyatı 91 lira 50 kuruş olarak etiketlere yansıdı. Yeni fiyatlarla birlikte tere yağ fiyatına 22 günde 32 lira zam gelmiş oldu.

cig_sut_prim_destekleri_yeniden_artirildi_h14112_7e065.jpg

Kaynak: tarımdanhaber

Son düzenleme:
Geçtiğimiz günlerde soğutulmuş sütün 2.30TL + 0.50 TL destekleme olan fiyatından, 2.80TL + 0.30TL olarak güncellendiği duyurulmuştu. Ancak bu fiyatlandırma uygulanmadan, bir markanın sattığı 1 litre sütün fiyatı 7 lira 90 kuruş, 1 kilo tereyağın fiyatı 91 lira 50 kuruş olarak etiketlere yansıdı. Yeni fiyatlarla birlikte tere yağ fiyatına 22 günde 32 lira zam gelmiş oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 55991
Kaynak: tarımdanhaber
Tek bir markaya bakmak olmaz genel bakmak lazım.
Ben daha dün markette alış veriş yaptım. 1 kg tereyağı ortalama fiyatı 45_50 TL arasıydı 90 TL hngisiymiş merak ettim

Sütü birlikler 3 TL yaptı fiyatı az bulmuş fabrikalar geleceği düşünmüş olmalı tereyağı bugun sütçüye sordum 60 TL dedi ama tabiki bizim burada o fıyat her yerde farklı Çankaya da Türkiye hakkarıde