Suudi Arabistanda Buğday Hasadı.İzleyin

Ynt: Suudi Arabistanda Buğday Hasadı..izleyin

Hermiyas link=topic=69754.msg795174#msg795174 date=1384593102' Alıntı:
Petrolün warili düşmezde hadi diyelim 20 dolara düştü o zaman görürüm üretimlerini...

Şimdi para bol ne lazımsa ithal et geç diyorlar....

Her şey global anlamda planlı bir strateji politika ürünü...
abi adamlarda öyle para varki ..halkını çoğu çalışmıyo hep devlet bakıyo...burda ben petrolün biteceğini zannetmiyorum.
zaten bundan sonrada batmaz neden dersen şimdi arap devleti vizesiz ve ikamesiz olanları ülke dışı yapıyor..etiyopyalılarla -polisler şuanda çatışıyolar..zaten etiyopyalıların % 30 kendi isteğiyle ülkeyi terk etti zaten...zaten sayıları gittikçe azalıyo..zaten ülkede bütün olumsuz şeyleri etiyopyalılar yapıyor onlarda gittimi bu ülke kolay kolay batmaz...

O Mazot Fiyatı Burda Olsa Buğdaydan Karımız 5 ' e Katlanır...
Pivot Sistemi Sulamaları da Normal, Arazi Büyük Ve Geniş Sonuçta...

O Motorun Çevirdiği Kuyu Kaç Metre Acaba, Oraların Su Durumu Nasıl ?

omerfarukkoc link=topic=69754.msg795183#msg795183 date=1384596251' Alıntı:
O Mazot Fiyatı Burda Olsa Buğdaydan Karımız 5 ' e Katlanır...
Pivot Sistemi Sulamaları da Normal, Araz, Büyük Ve Geniş Sonuçta...

O Motorun Çevirdiği Kuyu Kaç Metre Acaba, Oraların Su Durumu Nasıl ?
Su durumu az...100 m ' den de aşağı inmeleri gerekiyormuş,yaz mevsiminde 200 m yi geçen kuyulardan çektikleri suyun %60 ı ürüne ulaşamadan buharlaşıyormuş ve İlk etapta(70 lerde) üretimi teşvik için uluslararası buğday fiyatının 5 katına para ödeyen devlet 90 ların başından beri kademeli olarak buğdaya verdiği desteği azaltmış.Bu sebepten sektör bitme noktasına gelmiş ve bir çok çiftlik ekipmanlarını paslanmaya bırakarak kapısına kilit vurmuş.Gelecek yıllarda buğday ithalatının artacağını da söyleniyor. ' ' DELİORMAN nickli üye sağolsun bizim için türkçeye çevirmiş ' '

birde şu açıdan bakalım ağaç dikmezsek, çölleşmeye devam edersek, suyu verimli kullanmazsak, salma sulamaya devam edersek bizde yakında su bulamaz oluruz... ama tek farkla bizim petrolümüz yok...

unforgiven023 link=topic=69754.msg795204#msg795204 date=1384598812' Alıntı:
birde şu açıdan bakalım ağaç dikmezsek, çölleşmeye devam edersek, suyu verimli kullanmazsak, salma sulamaya devam edersek bizde yakında su bulamaz oluruz... ama tek farkla bizim petrolümüz yok...
aynen...biz daha şanşısız...araplarda petrol var,bizde oda yok..

Neferist link=topic=69754.msg795190#msg795190 date=1384597357' Alıntı:
water water water :) güzel paylaşım cebrail
su olmazsa haya t yok demektir..Allah bizim sonumuzu hayır etsin inşallah biz bu durumlara düşmeyiz..

massey ferguson 277 gold link=topic=69754.msg795253#msg795253 date=1384608019' Alıntı:
paylaşım için tşk güzel
önemli değil .daha güzellerini paylaşacağım ileride ...türkçe altyazı lı felan öyle daha güzel olur..
konu güncel yorumlarını bekliyorum

Ynt: Suudi Arabistanda Buğday Hasadı.İzleyin

suudlar 1970 li yılların başında yıllık 45 bın ton uretım yaparken şimdi 2 mılyon ton uzerı hububat uretıyor bunun yanında hızla gelişen hayvancılık sektoru bundakıen buyuk etken gırdı malıyetlerinin düşük olması ayrıca üretime muthiş destekleme verılmesı sudıler şuanda arab yarımadaısını beslıyor
unforgiven023 link=topic=69754.msg795204#msg795204 date=1384598812' Alıntı:
bizimde suyumuz var tabıkı hemde hıc hoyrat kullanan görmedım kredı kartı gıbı karta para yuklettırıp pompaya sokuyoruz oyle calısıyor kuyular yarına desen su yok damlama gelişiyor ayrıca agac işi düşünün bireysel olarak hanginiz tarlanın başına agac dıkıyorsunuz yok
desek şimdi diken varmı mazeret cok yanar hayvanlar zaıyat verır sayarızda sayarız bıraz daha hep yekün duyarlı olmamız lazım

manas link=topic=69754.msg795420#msg795420 date=1384624461' Alıntı:
suudlar 1970 li yılların başında yıllık 45 bın ton uretım yaparken şimdi 2 mılyon ton uzerı hububat uretıyor bunun yanında hızla gelişen hayvancılık sektoru bundakıen buyuk etken gırdı malıyetlerinin düşük olması ayrıca üretime muthiş destekleme verılmesı sudıler şuanda arab yarımadaısını beslıyorbizimde suyumuz var tabıkı hemde hıc hoyrat kullanan görmedım kredı kartı gıbı karta para yuklettırıp pompaya sokuyoruz oyle calısıyor kuyular yarına desen su yok damlama gelişiyor ayrıca agac işi düşünün bireysel olarak hanginiz tarlanın başına agac dıkıyorsunuz yok
desek şimdi diken varmı mazeret cok yanar hayvanlar zaıyat verır sayarızda sayarız bıraz daha hep yekün duyarlı olmamız lazım
evet abi hayvancılık konusunda çok güzel üretim yapıyolar...sınavlar bir bitsin hele hayvancılık videosunu türkçe altyazı yapıp koyacağım...

google earth tan görmüştüm bu arazi şeklini ne olduğunu anlayamamıştım ...:)
sonradan orada çalışan bi köylümüz demi,şti orada tarlalar yuvarlak ve 15000-20000 dönüme kadar yerler varmış doğrumu bilemem tabi.:

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=69754.msg795530#msg795530 date=1384628737' Alıntı:
google earth tan görmüştüm bu arazi şeklini ne olduğunu anlayamamıştım ...:)
sonradan orada çalışan bi köylümüz demi,şti orada tarlalar yuvarlak ve 15000-20000 dönüme kadar yerler varmış doğrumu bilemem tabi.:
valla araziler çok büyük o kadar arazi vardır..evet tarlalar yuvarlak hep

cebrail68 link=topic=69754.msg795532#msg795532 date=1384628838' Alıntı:
valla araziler çok büyük o kadar arazi vardır..evet tarlalar yuvarlak hep
tek neden sulamamı ...
bu adamlar dönüp duruyoya başı döner adamın bee ..:)

Onlarda petrol var.Bizde de Dünya ' daki borun %72 ' si var.Geleceğin yakıtı.Paylaşım için teşekkürler.

Çıray link=topic=69754.msg795568#msg795568 date=1384632028' Alıntı:
Onlarda petrol var.Bizde de Dünya ' daki borun %72 ' si var.Geleceğin yakıtı.Paylaşım için teşekkürler.
bizdekı boru işlemeden tonunu 500 dolara satıp işlenmişini 20000 dolardan başlayan fıyatlarla alıyoruz
zaten tayyip baba o boruda yabancılara sattı artık gelecegın yakıtı olsa ne olur elın gavuru aldı

Neferist link=topic=69754.msg795709#msg795709 date=1384671977' Alıntı:
kırkada yer gök bor ama yabancılar iste :( : ' (
:) valla bor ' un ne olduğunu tam bilmiyorum..araştırmam gerek..