Uyguladıktan sonra toprağı işlemeyi düşünüyor musun?Bende bu son baharda yoncaya uygulama yapacam son binden sonra uygulamayı düşünüyorum
Yonca yeri olduğu için sadece uygulama yapıp sulama yapacamUyguladıktan sonra toprağı işlemeyi düşünüyor musun?
Sıvı hayvan gübre olayı biraz başka oluyor Ahmet. Bende sıvı gübre dökmeyi planlıyorum seneye ekeceğim mısır yerinede. Son baharda serpersem nisana kadar yıkanır diye düşünüyorum. Aklımdan geçen uygulama şekli son baharda sürüm yapıp toprağı işledikten sonra ilk baharda uygulama yapmayı düşünüyorumBen geçen sene dönüm başı 1 kamyon gübre döktüm.
Yulaf ekili araziyi biçtikten sonra gübreyi serdim 1 ay serili sekilde güneşin altında bıraktıktan sonra derin nadas yaptım.Kışı geçirdikten sonra da mısır ektim.
Verimde müthiş katkı yapacağını düşünüyorum,tek sorun biraz kurt yapması onada ilaçlı tohum kullanınca bi sorun olmuyor.
Hayır Güzün serecen o yağmur yaşla toprağa işleyip kabartacak hem biraz toprağa karışır Güzün iyi olurYonca yeri olduğu için sadece uygulama yapıp sulama yapacam
Sıvı hayvan gübre olayı biraz başka oluyor Ahmet. Bende sıvı gübre dökmeyi planlıyorum seneye ekeceğim mısır yerinede. Son baharda serpersem nisana kadar yıkanır diye düşünüyorum. Aklımdan geçen uygulama şekli son baharda sürüm yapıp toprağı işledikten sonra ilk baharda uygulama yapmayı düşünüyorum
Kuru hayvan gübresi olsa tamam da he şerim bu sıvı hayvan gübresi ilk bahara kadar yıkanmaz mıHayır Güzün serecen o yağmur yaşla toprağa işleyip kabartacak hem biraz toprağa karışır Güzün iyi olur
İlk baharda toprak işle ek
Birde içindeki ot tohumları ölür sonbaharda
İkiside aynı şey bence, sıvının yanmış hayvan gübresi ne göre kesin güzün verilmesi gerekirKuru hayvan gübresi olsa tamam da he şerim bu sıvı hayvan gübresi ilk bahara kadar yıkanmaz mı
Senin dediğin gibi yapam o zaman hemşerimİkiside aynı şey bence, sıvının yanmış hayvan gübresi ne göre kesin güzün verilmesi gerekir
Aynısı ne farkı var sanki Yunus biri katı biri sıvıYonca yeri olduğu için sadece uygulama yapıp sulama yapacam
Sıvı hayvan gübre olayı biraz başka oluyor Ahmet. Bende sıvı gübre dökmeyi planlıyorum seneye ekeceğim mısır yerinede. Son baharda serpersem nisana kadar yıkanır diye düşünüyorum. Aklımdan geçen uygulama şekli son baharda sürüm yapıp toprağı işledikten sonra ilk baharda uygulama yapmayı düşünüyorum
O zaman güzün diyorsunuz yaniAynısı ne farkı var sanki Yunus biri katı biri sıvıSıvı bitkiyi daha çabuk yakıyor gibi.Kuzenlerim çiftlikten direk tarlaya salıyor,Saldıkları yerde ilk biçimde yonca yanıyor.Diğer biçimlerde süper ürün oluyor
Bence yoncaya mısırın yarısını atmalısın.Yonca azot üreten bir bitki fazlası yoncayı geriletiyor gibi gördüm.O zaman güzün diyorsunuz yani
Peki dönüme kaç ton sıvı atayım, hem mısır için hem ekili olan yonca için
Biyogaz tesisinden geçmiş bi gübrenin yararlılığı azalmamışmıdıbiz bu sene attık hatta konusuda var. biyogaz tesisinin işlenmiş tavuk tersini attırdık. dekara 3 tonu geçmedikten sonra yakması imkansız demişlerdi. biz baharda attık üstüne bi çizel bi pulluk çektik ikilendi. tırmıklayıp ekeriz. fayda zararı bu sene göreceğiz