tarım 92 ye alternatif

arkadaşlar biz yıllardır tarım 92 ekiyoruz önceden sladoran vardı cok iyi verimler alıyorduk ancak sladoran soğuğa dayanıklı değil rakım 1450 tarım 92 soğuğa dayanıklı ama o verimleri alamıyoruz bu yılkı verim 450 kg civarında ortalama daha iyi verim alabileceğim bi çeşit önerirmisiniz

Ynt: tarım 92 ye alternatif

Aynen bende TARM-92 den muzdaribim, sapa veriyor habire.. başaklar zayıf kalıyor. Aynı rakım bizim de 1400-1450 arası.

Yeni bir cins getirdi İlçe Tarım, onu ektim tohum tutmak için. Dinlenmiş,nadasa bırakılmış tarlada 1-18 gibi bir verim var. Bunun da sapı zayıf..

2000 lerde güzel bir cins vardı ismini hatırlamıyorum. Sordum, soruşturdum; İtalya ' dan getirdiler demişlerdi.O cinsi; 'Aydan Hanım diye TİGEM satıyor' diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum, doğru ise Aydan Hanım ekmeyi düşünüyorum.