Tarım Dünyasından - Ali Ekber Yıldırım Tarım Bekir Pakdemirli TÜRKİYE, NİJER’DE 1 MİLYON HEKTAR ALANDA TARIMSAL ÜRETİM YAPACAK

İşin doğrusu ben oralarda sadece tarım amaçlı bulunduğumuzu düşünmüyorum. Elbette bu işin stratejik bir mantığı var. Ama nedense ülke içinde uygulanan tarım politikaları kendi çiftçimizi toprağa küstürmekten başka bir işe de yaramıyor. Etkili olanın yetkisi yok; yetkili olanın ise etkisi...

İşin doğrusu ben oralarda sadece tarım amaçlı bulunduğumuzu düşünmüyorum. Elbette bu işin stratejik bir mantığı var. Ama nedense ülke içinde uygulanan tarım politikaları kendi çiftçimizi toprağa küstürmekten başka bir işe de yaramıyor. Etkili olanın yetkisi yok; yetkili olanın ise etkisi...

Türk Silahlı Kuvvetleri Libya’nın güneydeki komşusu Nijer’de üs kuracak(ağustos 2020 haberi)​

Nijer, aynı zamanda dünyanın en büyük dördüncü uranyum üreticisi.Fransa Nijer den uranyum çıkarıp nükleer santrallerden elektrik üretiyor.Dediğiniz gibi tarım amaçlı bulunduğumuzu bende düşünmüyorum... zaten Nijer çok kurak bi ülke.

Türk Silahlı Kuvvetleri Libya’nın güneydeki komşusu Nijer’de üs kuracak(ağustos 2020 haberi)​

Nijer, aynı zamanda dünyanın en büyük dördüncü uranyum üreticisi.Fransa Nijer den uranyum çıkarıp nükleer santrallerden elektrik üretiyor.Dediğiniz gibi tarım amaçlı bulunduğumuzu bende düşünmüyorum... zaten Nijer çok kurak bi ülke.
Kiralanan bölge sulak alanmış. Nehir bölgesindeymis

Her ne ürün üretilirse üretilsin ordan ülkemize getirmek imkansız gibi bir şeymiş. normal şartlarda bir konteynar nakliyesi bile 35-40 gün sürüyormuş vede nakliye ücretide baya bi $ tutuyormuş .
yinede insan düşünmeden edemiyor bu işin gercek amacı ne .

Kiralanan bölge sulak alanmış. Nehir bölgesindeymis
Aynısını Sudan da yapacaklardı sözde 7 milyon dönüm arazide tarım yapılacaktı araziler nil nehrine yakındı ....sonra Sudan da askeri darbe oldu yaptığımız antlaşmalar kağıt üzerinde kaldı...Böyle antlaşmaların sonu hep fiyasko.Nijere sudana gideceklerine ukrayna ,rusya ,kazakistanda araziler çok büyük bence bu ülkelere yoğunlaşmalı...Elin fransası ,arabistanı ukraynada tarım yapıyo...Biz bu işi bi türlü beceremiyoz (Tabi bu dediklerim un sanayisi ve yem hammadeleri için )

Her ne ürün üretilirse üretilsin ordan ülkemize getirmek imkansız gibi bir şeymiş. normal şartlarda bir konteynar nakliyesi bile 35-40 gün sürüyormuş vede nakliye ücretide baya bi $ tutuyormuş .
yinede insan düşünmeden edemiyor bu işin gercek amacı ne .
O zaman gemi almak mantıklı gibi tarla traktör ekim biçim ile uğraşılacağına Nijer den Türkiye ye buğday taşımak baya kazandırır.Gemi fiyatları ne kadar acaba ?