Bişeyler olmuş, oluyor da. Siyasi bi yanı olduğu için yorum yapmıcam.
Tarım kredi bizim, bunuda kaybedersek iyice savunmasız kalırız.
En son patates ekim makinesi aldım. Demsan İzmir》10300tl
Kütahya bayisi》10500'e fatura kesti
Tarım kredi de 11500'den 4 yıl vadeli %5'ten hesap gördük. Söylemek istediğim şu kurum eskiden faizden kazanıyordu şimdiyse bir miktar kârmarjı ve süspanse edilmiş faizle işini yürütmeye çalışıyor. Bu işi tüketici kredili olarak düşündüğümüz de arasında biraz fark oluyor.
Kısaca, kredili herşey sizin emeğinizden alır. Fazlası ve azı olur.
Nakit öz sermayeyle alım herzaman kazandırır.
Herkese borçsuz harçsız, bereketli kazançlar dilerim.
Tarım Kredi Kooperatiflerinden öğreneceğimiz çok şey. Daha önceleri hesaplar kağıt evrak v.s. şklinde yapılırdı, çevirmeli hesap makinası ve daktilo kullanılırdı. Evrak sahteciliği ile çiftçiden bizden kaç para çaldılar onu bile hesap edemeyiz. Ödemesi gelmiş ve bira z gecikmiş borca 3 değişik tahsilat rakamı çıkartan Müdürleri de gördük. Aynı dönemde tamam son ödeyeceğin rakam bu kadar deyip 1 saat içinde parayı getirince; ha şurda şu kadar bakiye kalmış burda bu kadar bakiye kalmış deyip, son sermayenide kesip çalanlarıda gördük. Tarım Kredi mazot işine girdiğinde; mazotları kaçak mazot ile değiştiren şoförleri de gördük.
Muhtaçtık, hala da muhtacız. Tam her şey yoluna girdi tam merkezden otomasyon kuruldu derken, tepedeki yolsuzluklar gündeme geldi ve açığa çıktı. Geçmişte taşra yapıyordu bu işleri şimdi tepede oluyor.
Biz ortağı olduğumuz kooperatif dara düşmesin, müdür sıkıntıya girmesin diye piyasdan 3-5 lira fazlasına ellerinde kalan gübreleri alıyoruz, Müdür de gübrtaşın satamadığı süper ekin v.s. kıytırık çeşit gübreleri bize dayatıp sattığı tonaj karşılı gram altın derdinde.
Biz kime güveneceğiz onu bile bilmiyorum artık.
Çalmak sanattır..yazacaklar nerdeyse; Çiftçinin Kara Gün Dostudur. yazısı yerine. Bu sistem bizim ülkemizde yürümeyecek vesselam. Buna; Damızlık Birlikleri, Ziraat Odaları, Süt Birlikleri, Esnaf Odaları v.s. tüm benzer oluşumlar da dahil.
Yetti gayrı, kapansınlarda bizde kurtulalım.
Aman İzzet abi nabıyorsun sen. Bir kere Nail abinin yazısında çok fazla tehlikeli sözcükler var.Keşke bu yazıyı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Tarım bakanı bir şekilde okuya bilseydi dedim yürekten
Tarım Kredi Kooperatiflerinden öğreneceğimiz çok şey. Daha önceleri hesaplar kağıt evrak v.s. şklinde yapılırdı, çevirmeli hesap makinası ve daktilo kullanılırdı. Evrak sahteciliği ile çiftçiden bizden kaç para çaldılar onu bile hesap edemeyiz. Ödemesi gelmiş ve bira z gecikmiş borca 3 değişik tahsilat rakamı çıkartan Müdürleri de gördük. Aynı dönemde tamam son ödeyeceğin rakam bu kadar deyip 1 saat içinde parayı getirince; ha şurda şu kadar bakiye kalmış burda bu kadar bakiye kalmış deyip, son sermayenide kesip çalanlarıda gördük. Tarım Kredi mazot işine girdiğinde; mazotları kaçak mazot ile değiştiren şoförleri de gördük.
Muhtaçtık, hala da muhtacız. Tam her şey yoluna girdi tam merkezden otomasyon kuruldu derken, tepedeki yolsuzluklar gündeme geldi ve açığa çıktı. Geçmişte taşra yapıyordu bu işleri şimdi tepede oluyor.
Biz ortağı olduğumuz kooperatif dara düşmesin, müdür sıkıntıya girmesin diye piyasdan 3-5 lira fazlasına ellerinde kalan gübreleri alıyoruz, Müdür de gübrtaşın satamadığı süper ekin v.s. kıytırık çeşit gübreleri bize dayatıp sattığı tonaj karşılı gram altın derdinde.
Biz kime güveneceğiz onu bile bilmiyorum artık.
Çalmak sanattır..yazacaklar nerdeyse; Çiftçinin Kara Gün Dostudur. yazısı yerine. Bu sistem bizim ülkemizde yürümeyecek vesselam. Buna; Damızlık Birlikleri, Ziraat Odaları, Süt Birlikleri, Esnaf Odaları v.s. tüm benzer oluşumlar da dahil.
Yetti gayrı, kapansınlarda bizde kurtulalım.
Aman İzzet abi nabıyorsun sen. Bir kere Nail abinin yazısında çok fazla tehlikeli sözcükler var.
En tehlikelisi de "Yolsuzluk" bence
Yolsuzluk
Çalmak
Evrakta sahtecilik... Valla bunlar yanlış anlaşılır. Bir Nail emmimiz var onu da yedirmeyiz![]()
Abi arada bizim super ekin gume gitmis, ben iki senedir kullaniyorumOzellikle onu aliyorum.
Merdan sadıcım, doğru söze doğru demek lazım, doğruyu ahirettemi söyleyecez
Geçen Face de 3 kelimeyle TKK anlatın demiş kurumun sayfası, bende dedimki
Tefecilik, fahiş fiyat ve rant ,orada ne kadar kurum çalışanı varsa üstüme yürüdü![]()