*** Tarım Kredi, Trakya'da 20.000 başlık hayvancılık tesisi kuruyor ***

Et fiyatlarını düşürecek hamle​

Yüksek et fiyatlarını düşürmek için kolları sıvayan Tarım Kredi, Trakya'da 20 bin büyükbaş kapasiteli bir tesis kuracak. Hüseyin Aydın, "Cari açığın düşmesine yılda 75 milyon dolar katkı sağlayacağız" dedi.​

Sabah Gazetesi'nden Merve Bilkay'ın haberine göre Attığı adımlarla gıda fiyatlarında piyasayı yavaş yavaş regüle etmeye başlayan Tarım Kredi şimdi de hayvancılığa giriyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Trakya'da 1.300 dönüm arazi kiraladıklarını, burada büyükbaş hayvan yetiştireceklerini açıkladı.

YATIRIMA DEVAM

A Para'da yayımlanan Dilek Güngör ve Özlem Doğaner'in sunduğu 'Ekonomi Masası' programına konuk olan Aydın, "Trakya hayvancılıkta özel bir bölge... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak'tan arazi kiraladık. 1.300 dönüm yerde 20 bin büyükbaş kapasiteli bir yer kuruyoruz. Normal bir sığır yılda bir kez doğum yapıyor. Embrio transferiyle bu rakam 15-20'yi buluyor.

Biz bu tesiste embrio transferiyle hayvan varlığını artıracağız. Erkek olanları da besi için kullanacağız. Uçtan uca bir tesis olacak. Hayvanların dışkısıyla da enerji üreteceğiz" dedi. Aydın yaptıkları hesaplamalara göre, tesisin GSYH'ye 200 milyon dolar, cari açığın düşmesine de 75 milyon dolar yıllık katkı sağlayacağını anlattı. Aydın, tesisin yanına akademi kurarak ziraat mühendisi ve veterinerlerin de yetişmesini sağlayacaklarını vurguladı. Tarımsal sanayinin önemine vurgu yapan Aydın, "Mesele sadece ilk ürünü yetiştirmek değil. Hayvancılık yapıyorsunuz, onu işleyecek sanayiniz de olmalı. Çeltik üretiyorsunuz onu pirince dönüştürecek sanayiniz olmalı. Aldığımız ürünleri işlemeye çalışıyoruz. Denizli'de Aynes'i satın almıştık. Bölgedeki üreticilerden süt alıp, peynir, yoğurt yapıyoruz. Yağda bir şirket alıyorduk. Ortaklar arasında sorunlar çıktı. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi iştiraki Sivas Teknik Tarım A.Ş.'yi aldık. Uygun yatırımlara bakıyoruz" diye konuştu.

4.200 SATIŞ NOKTASI

Hüseyin Aydın, 3 bin market, bin 200 KoopBakkal olmak üzere 4.200 noktada Tarım Kredi'nin satış yaptığını belirterek, "Rakiplerimiz gibi 10 bini bulmamız gerekiyor. Bunun için birkaç yıl var. Her ilde varız. Nüfusu 8 binden az olan yerlerde yem, ilaç, gübre satan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yerlerinde ürün satıyoruz. Uygun olan yerlere 100-120 ürünlük raflar koyduk. Ürünlerde bölgesel ve niteliksel segmentasyon yapacağız. Marketlerimizde 1.200 ürün oluyor. Sayıyı azaltacağız. En çok 400 ürün satılıyor. Bunlar da gıda ve temizlik ürünleri... 8 çeşit tuz değil de 4 çeşit tuz bulunduracağız" dedi.

'SIFIR MARKET' AÇIYOR

TARIM Kredi çevreye duyarlı, ekolojik, geri dönüşümlü market konseptine de hız vermeye hazırlanıyor. Aydın, "Ankara Beştepe'de bir tane açtık. Vatandaş teveccüh gösterdi. Arkadaşlarımız içeride neler yapılacağına bakıyorlar. Bunların sayısını çoğaltabiliriz. Burada her şey doğal, çevreye uyumlu ve geri dönüşümlü olacak. Kağıt kullanmayacağız" dedi.

MARKETTE KARLILIK YÜZDE 2

KAMUOYUNDA sık sık dile getirilen fiyatlarla ilgili eleştirilere de yanıt veren Hüseyin Aydın, şunları söyledi: "Bazen 'diğer marketlerden pahalısınız' diyorlar. Biz en kaliteli malı, en uygun fiyata veriyoruz. 8 çeşit tuz var. Tuz fiyatını örnek verdiğinizde hangisini söylediniz? Ya da pirinç, mercimek fiyatını? TK markası taşıyan ürünler kaliteli. Bu ürünlerde toplam karlılık yüzde 2. Karlılıktan olabildiğince kaçınıyoruz. Her hafta fiyat kontrolü yapıyoruz, rakiplere de bakıyoruz. Fiyatları aşağı indirme konusunda çok başarılı olamamış olabiliriz ama fiyatları piyasada baskıladık. Şu anda Türkiye'deki bütün oyuncular, Tarım Kredi'nin bir ürüne ne etiketi koyduğuna bakıyor. Anadolu adında ikinci kalite ürünlerin olduğu bir marka çıkardık. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

 
1- Tarım Kredi Koop. her zaman yaptığı gibi yapar. yani sıfırdan kurmaz, batık bir firmanın tesisini 10 kat fazla para verip satın alır. sonra bu fazla parayı aralarında kırışırlar...

2- eğer bu proje gerçekleşirse Trakya'da hayvancılık biter. piyasayı düşürmek için %50 ucuza satar, zarar da Tarım Krediye görev zararı yazılır. zira kâr etmek gibi bir dertleri, zarar etmek gibi korkuları yok.
olan besiciye - sütçüye olur. Trakya'da fiyatları en az %50 düşürür.

Kasaplar zaten gider ordan alırım deyip senden almıyor. sen de mecbur fiyat düşürüp satıyorsun.

bu Hüseyin Aydın'ın bankalar birliği başkanı olduğu zaman, oğlunun kredi kullanması yasak.
bir başkasına kredi çektiriyorlar. çekilen kredi 500 milyon $ civarı.
araç kiralama şirketi kurduyorlar.
bu şirket 5-6 defa el değiştiriyor.
sonra en son hüseyin aydının oğlu ile bir arkadaşına geçiyor.
arada Eyüp spor başkanı da var. paranın bir kısmı Galatasaray'a bonservis ve reklam ücreti olarak aktarılıyor.
araç kiralama şirketi SİXT Rent a Car. galatasaray'ın forma sponsoru...

merak edenler youtube > Hakan Hanoğlu kanalından izleyebilir.
 
Lütfen yazıya geçmeden önce sizden ricam 2 dakikanızı ayırıp yukarıdaki videoyu izleyebilir misiniz...

Bu video, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programından ilgili bölümü kesilerek alındı.

Aydın, Trakya’da yapacakları hayvancılık yatırımını açıkladı. Ancak bu açıklama çiftçi adına, ülke adına Tarım Kredi adına ne derseniz deyin tam bir fecaat!

Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Ne sperma ile ilgili verdiği bilgi doğru ne de embriyo transferi ile ilgili hiçbir bilgisi yok.

Bilgisinin olmaması normal çünkü bir sığırdan bile yılda bir defa buzağı alındığını daha yeni öğrenen bir genel müdürden bahsediyoruz. İşin en acı tarafı, bu yönetici maalesef her hangi bir kurumun değil, Türkiye’nin tarımsal üretiminde en stratejik kuruluşların başında gelen bir çiftçi kuruluşunda 2 yıldır genel müdürlük yapıyor!

Düşünün, bir sığırın yılda bir kere doğum yaptığını bile bu yaşına kadar öğrenememiş bir genel müdürün görev yaptığı kurum Trakya’da 20 bin başlık hayvancılık yatırımı yapacak, bu işletmede yılda 1 milyon ton sperma üreterek (!) ülkeyi ithalattan kurtaracak, bununla da kalmayıp embriyo transferi ile yılda bir kez doğum yapan sığır 15-20 doğum yapar hale gelecek ve ülkenin hayvancılıkta yaşadığı sorunlar da bu yolla çözülecek!!!


Tamam sperma, embriyo nedir bilmiyor olabilirsiniz. Ancak böyle 'tarihi bir açıklama!' yapacaksınız, insan program öncesi en azından dersine çalışmaz mı!

Dersine bile çalışmaktan aciz bir yönetici nasıl olacak da ülke hayvancılığına bir katkı sunabilecek!

Geçmişte yine bugün Hüseyin Aydın’ın yaptığı gibi TİGEM’de ülke hayvancılığını ithalattan kurtarmak için embriyo transferi konusunda milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Binlerce hayvan ithal edilmişti. Ama bu yatırımların hepsi liyakatsız yöneticiler yüzünden çöp olmuştu. İthal edilen hayvanların hepsi kesime gitmiş, TİGEM çiftlikleri hastalıktan geçilmez olmuş, kurum milyonlarca dolar zarara uğratılmıştı. Kamu zararının hesabı hiçbir yöneticiye sorulmadan da konunun üstü kapatılmıştı!

İnanın Hüseyin Aydın’ın bu yaşanmış acı tecrübeden bile haberi yoktur. Ancak gördüğümüz kadarıyla kendi koltuğunu koruyabilmek için Tarım Kredi’yi de embriyo transferi işine sokacak! Yaptığı tarihi açıklama (!) bunu gösteriyor. Olan yine çiftçinin ve ülkenin kaynaklarına olacak!

Fakat şunu belirteyim bu yatırım, TİGEM'in ki gibi unutulmayacaktır! Sığırın yılda kaç doğum yaptığından bile haberi olmayan genel müdürden nitelikli bir sığıra yılda 15-20 doğum yaptıracak embriyo transferi yatırımı diye tarihe geçecektir!!!

Akıllara kazınacaktır...


Türkiye, 'tarımda neden bir yol alamıyor' denildiğinde artık uzun uzun cümle kurmak zorunda kalınmayacak!

Hüseyin Aydın'ın bu 'tarihi açıklaması!' zaten hap niteliğinde bir cevap olacaktır.

'Kepek ekin' diyen Bakanımızdan sonra bir de 'embriyo transferi ile sığıra yılda 15-20 doğum yaptıracak' genel müdürümüz oldu!

Ne diyelim vatanımıza, milletimize hayırlı olsun!!!

 

Benzer Konular