Tarıma Başlangıç

Merhaba ,
Ben öğrenciyim ve tarım yapmak istiyorum.Ailem ve çevremde tarım yapılmakta fakat herhangi bir toprak analizi ,yağmurlama sulama ,düzgün gübre kullanımı yapılmamakta.Benim yaşımın gençliğinden dolayı ben bunları anlatsam da dikkate alınmıyorum.Su eksikliğinden dolayı verim alamamışlar.Salma sulama yaptıkları için düzgün verim alamadıklarını düşünüyorum. Ağabeyim ziraat mühendisi bu konularda kardeşler olarak bilinçliyiz.Bizim memleketimizde dönüm fiyatları 2 bin lira.İç Anadolu'da tarla fiyatları nasıl.Özellikle Kırıkkale ve Aksaray gibi yerlerde.Benim tarıma başlarken yapmam gerekenler ne ve ne kadar bir bütçeyle girersem kar elde edebilirim ? örneğin 5 dönüm pancar ekmekle kar edilebilir mi yoksa 20 dönümden ya da belli bir miktardan başlayarak mı ekim yapılmalıdır?

Öğrenciyim ve en az miktarda risk ve parayla bir gelir ede etmek istiyorum.Bunları dikkate alarak cevap verirseniz mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.

Her yerde tarlanin donum fiyati farklidir kirikkalede 2 bin olan da var on bin olan da birde kar derken ne kadar para icin bunu yaparsin oda onemli sen nerelisin

Evet traktor lazim o kadar makine hacet lazim bayagi bir su borusu lazim bunlar olmadan pancarekilir mi ekilmez ondan dedim o pancarin masrafi haric yani duzen kurmak lazim

Evet traktor lazim o kadar makine hacet lazim bayagi bir su borusu lazim bunlar olmadan pancarekilir mi ekilmez ondan dedim o pancarin masrafi haric yani duzen kurmak lazim

O malzemeler var ben sadece işçi,gübre,sulama ne kadar tutar diye soruyorum yanı sadece bu yıl yapacağım masraf traktör gibi büyük maliyetleri değil.Pancarın ton fiyatı ne kadar ?

Pancarin ton fiyati seker oranina gore degisiyor ama senin kotan var mi pancari nasil ekeceksin bu sene amcamda 20 dinum kadar ekti ama 8 bin tl kalacak diyordu gecen

Pancarin ton fiyati seker oranina gore degisiyor ama senin kotan var mi pancari nasil ekeceksin bu sene amcamda 20 dinum kadar ekti ama 8 bin tl kalacak diyordu gecen

Eğitimle meşgul olduğum için kota vb. işlemlerle ilgili bir bilgim yok.Ama dayım dedem babam bu işlerle meşgul olduğundan ve ben bu işi uzun süreçte geliştirmek istediğimden hemen ekmek gibi amacım yok seneye de ekebilirim.Anladığım kadarıyla 10 dönüme ortalama 3-4 bin lira kalıyor.60 ton pancarda ne kadar para elde edilir? Pancardan daha karlı bir iş var mı ?

pancar yatırım işidir cebinde paran olması gerekir kotan olması gerekir vs vs. parası olan adam pancar soğan vb gibi bitkilere girer. yonca ek traktörün varsa fazlasını alırsın

Eğitimle meşgul olduğum için kota vb. işlemlerle ilgili bir bilgim yok.Ama dayım dedem babam bu işlerle meşgul olduğundan ve ben bu işi uzun süreçte geliştirmek istediğimden hemen ekmek gibi amacım yok seneye de ekebilirim.Anladığım kadarıyla 10 dönüme ortalama 3-4 bin lira kalıyor.60 ton pancarda ne kadar para elde edilir? Pancardan daha karlı bir iş var mı ?
teskilatin varsa pancar dolume 800 tll verir

teskilatin varsa pancar dolume 800 tll verir

Fazlada verir 800den çapa için işçi sokma tarlaya 3 defa traktörle çapa çek 2 defa üstüne ilaç at tertemiz olur tarlan üstüne sana daha fazla para kalır. 500 dönüm pancar çapası nerden baksan 70 milyar tutuyor iyide olmuyor ona 70 bin tl vereceğine 70 bine oto pilot taktırıp düzgün ekim ve düzgün çapa ile tertemiz pancar yetişrirsin. dönüme 1000 kalır.

Merhaba ,
Ben öğrenciyim ve tarım yapmak istiyorum.Ailem ve çevremde tarım yapılmakta fakat herhangi bir toprak analizi ,yağmurlama sulama ,düzgün gübre kullanımı yapılmamakta.Benim yaşımın gençliğinden dolayı ben bunları anlatsam da dikkate alınmıyorum.Su eksikliğinden dolayı verim alamamışlar.Salma sulama yaptıkları için düzgün verim alamadıklarını düşünüyorum. Ağabeyim ziraat mühendisi bu konularda kardeşler olarak bilinçliyiz.Bizim memleketimizde dönüm fiyatları 2 bin lira.İç Anadolu'da tarla fiyatları nasıl.Özellikle Kırıkkale ve Aksaray gibi yerlerde.Benim tarıma başlarken yapmam gerekenler ne ve ne kadar bir bütçeyle girersem kar elde edebilirim ? örneğin 5 dönüm pancar ekmekle kar edilebilir mi yoksa 20 dönümden ya da belli bir miktardan başlayarak mı ekim yapılmalıdır?

Öğrenciyim ve en az miktarda risk ve parayla bir gelir ede etmek istiyorum.Bunları dikkate alarak cevap verirseniz mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.

Kardeşim sana tavsiyem insanın yediği şeyi ek pancar silaj buğday filan bunlarda düşük karlar var bende seninle aynı durumdayım öğrenciyim ve 2 yıldır da çiftçiyim nohut,kuru fasulye ve susum la ilgilen biraz okumalar yap yine konuşuruz inşallah

Kardeşim sana tavsiyem insanın yediği şeyi ek pancar silaj buğday filan bunlarda düşük karlar var bende seninle aynı durumdayım öğrenciyim ve 2 yıldır da çiftçiyim nohut,kuru fasulye ve susum la ilgilen biraz okumalar yap yine konuşuruz inşallah

Benim halimden siz anlayacaksınız gibime geldi .Benim hevesim de kuru fasulyede doğrusunu söylemek gerekirse.Size birkaç soru sorabilir miyim ?

Para olmadan mı yoncaya girilir yani yonca çok maliyet çıkarmaz mı ?

ne maliyeti olacak yoncanın;;;; tarla surmiyon, tohum atmıyorsun, ot ilacı yaptırmıyon, çapa yaptırmıyon, bi biçiyon birde toplayıp bağlattırıyorsun sonra satacan bu kadar. bir biçme makinesi birde toplama makinesi tamamdır sonra bağla bağla sat.
Yonca dönüme ortalama 20 balye verir
20*20 kg dan 400 kg dönüme 1 biçim
5 biçim kesin yaparsın iyi taikip edersen 6 da olur 5 biçim de 2 ton yonca alırsın
50 kruş olsa en kötü yonca kilosu--- 1000 tl dönüme ciro
Dönüme 100 balye bağlatsan 1.5 tlden 150 tl bağlama masrafı çıkar 850 tl sana kalır birde biçim ve toplamada yaktığın mazotun parasını çık hadi 800 kalsın
yanlış varsa hesapta şurası yanlış deyin

Destekte var yanlış hatırlamıyorsam