Tarımda atıl arazi

bizim çok arazimiz yok,şahıstan kiralama yapmıyorum çks vermiyorlar çünkü, ben genelde yeşil biçim ot türü ekiyorum sertifikalı tohum vs.
tarla sahibi icara kuru 150 istiyor.benim yeşil biçimlerden(fiğ-ym bezelyesi) de kendi çks kaydından 27 mazot- gübre dest.+40 lira yem bitkisi dest+20 lira sertifika tohum dest yuvarlarsan 90 tl dönümde destek alıyor geldimi sana 90 lira daha dönümü 260 tl kazanıyor 1 dönüm tarlasından.
ihale yoluyla belediyeden kiralıyorum dönümüne 250 lira veriyorum kendi çks kaydımda ektiklerimi gösteriyorum hiç değilse bankada kredi kullanoırken işime yarıyor..ek diyenede açık açık soruyorum ektiğimi kendi üstümde gösteriririm veremiyeceksen ekmem diye.
geçen seneye kadar pek boş tarla olmuyordu ama kimle konuştuysam bu sene yazlık ekiliş için zayıf yerleri bırakacaklarını söylüyorlar,bu sene kör topal eken ekti ama seneye ne olur bilinmez,
 
Bizim ilcede (bolu gerede) kısır hiç ekilip biçilmeyen arazi çok az kaldı. Nadas neredeyse bitti gibi. Son 40 yılin en fazla tarım arazisi islenmeye basladı. Fakat yinede ormanlara yakın araziler, domuz zararından ve tarlaları yabani ağaclar
kaplamasından dolayı daha işlenemiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: filizma
Traktör işleyemeyecek diklikte (%50 eğim ve üzeri) tarlalar mevcut, ana çayır ve kırtıl olan tarlalar var.
Böyle tarlalara genelde fındık ekiliyor.
Çeker traktörde olsa rampa tarlayı tek tarafa bayır aşağı süreriz.
Tarlayı yan biçerken şoför ayaklarını yan cama dayayıp biçtiği tarlada olur.
Biçerin teker aralarını geniş izde kullanırız.
 

Benzer Konular