Evet İlk Gidiş Gelişteki Yer Ham Kalır, Yani Aktarılmamış Şekilde Kalır, O Toprağın Üzerine Diğer Kenarlarından Gidiş Dönüşlerinde Atılan Toprak Yeterli Oluyor Ekin İçin...recover90 link=topic=56704.msg608900#msg608900 date=1340367382' Alıntı:Ayrıca pulluk ile tarlayı ortalayıp sürmeye başlamak nasıl oluyo,ilk gidişte kapattığımız yerin altı sürülmeden kalıyo fikir yürütünce.
Ödemiş tarafındanstulu link=topic=56704.msg608974#msg608974 date=1340375608' Alıntı:'Bozdağ ' ın eteğinden, Efe ' lerin yatağından'
İmzaya bakılırsa bozdağın ya ödemiş yada salihli tarafındansın,o taraflarda toprak çok yumuşak dayım 135 ' e 3lü 12 inch alpler takıyor. Bu sitenin üyelerini büyük çoğunluğu hububat tarımı yapıyor ve toprak işleme şekilleri farklı. O bölgede herkesin diskarosu var, eskişehirde diskaro hiç görmedim desem yalan olmaz. Ve genel olarak bu sitede üyelerinin toprakları sert, 480 fiatlara 2 li 12 yada 14 inch pulluk takıyorlar ona göre hesapla. Bence çevrendeki çiftçileri izle onlar nasıl araç kullanıyorlar nasıl toprak hazırlıyorsa ona göre ekipman al. Bizim burada vereceğimiz tavsiyeler kendi yaptığımız işe ve kendi bölgemize göre olacak.
PULLUK SÜRÜMÜNDEN SONRA DİPKAZAN ÇEKİMİ ZOR OLUR. AMA ÇİZEL PULLUK OLABİLİR....Buğra Yıldırım link=topic=75158.msg886430#msg886430 date=1398979391' Alıntı:Yorumlar için teşekkür ederim.
Doğrusu dip kazan için Ağustosa kadar beklemek istemiyorum, çünkü yoncanın kışa hazır girmesi lazım.
Belki Haziran ortası ahır gübresi yayıp, pulluk sürümünü yaparak toprağın havalanmasını sağlayıp taban kırmak için uygun nemi temmuz başında yakalarım. Bu uygulama sizce işe yarar mı? Bir de yonca için temmuz sıcakları çimlenme sorunu yaratır mı?
Önce dip kazan ardından ahır gübresi ve sonrasında pulluk sürümu daha iyi olacaktır.Yoncanın genelde agustos ayının yarısından sonra ekimi yapılıyor.Buğra Yıldırım link=topic=75158.msg886430#msg886430 date=1398979391' Alıntı:Yorumlar için teşekkür ederim.
Doğrusu dip kazan için Ağustosa kadar beklemek istemiyorum, çünkü yoncanın kışa hazır girmesi lazım.
Belki Haziran ortası ahır gübresi yayıp, pulluk sürümünü yaparak toprağın havalanmasını sağlayıp taban kırmak için uygun nemi temmuz başında yakalarım. Bu uygulama sizce işe yarar mı? Bir de yonca için temmuz sıcakları çimlenme sorunu yaratır mı?