tarla sulama

Ynt: tarla sulama

bence alamassın
1-kısa zamanda tarla fareleri tarafından delinecek veya kat yerinden ayrılacak.
2-işin sonunda tabanca bağlarsan basınçtan patlak verecek
3-tarlanın bir başından diğer ucu salma taşıyabilirsin gibi ama tarlanın yarısında suyu kesmen gerekirse yandı keten helva.(mecazi bir deyim)
4- salma sulama yapacaksan sanayide 2. el artık kullanılmayan beyaz borulardan ucuz yollu alıp sigara dibi kalınlığında bir demiri 70cm arayla tüpte ısıtıp batır sonunada vur kör tıpayı salma sulamaya devam
5-senin sorduğun sorudan ben bu kadar anladım.yıllar önce naylon ve bezli borularla çok uğraştım. kolay gelsin.

FEHİM link=topic=67088.msg761601#msg761601 date=1374940230' Alıntı:
bence alamassın
1-kısa zamanda tarla fareleri tarafından delinecek veya kat yerinden ayrılacak.
2-işin sonunda tabanca bağlarsan basınçtan patlak verecek
3-tarlanın bir başından diğer ucu salma taşıyabilirsin gibi ama tarlanın yarısında suyu kesmen gerekirse yandı keten helva.(mecazi bir deyim)
4- salma sulama yapacaksan sanayide 2. el artık kullanılmayan beyaz borulardan ucuz yollu alıp sigara dibi kalınlığında bir demiri 70cm arayla tüpte ısıtıp batır sonunada vur kör tıpayı salma sulamaya devam
5-senin sorduğun sorudan ben bu kadar anladım.yıllar önce naylon ve bezli borularla çok uğraştım. kolay gelsin.
şuan zaten dediğiniz gibi beyaz borularla suluyoruz 450 metre boru dizdik 6 metrelik 6 delikli boruyu hiç sorun olmadan güzel basınç elde edebiliyoruz. bu tarla onun nerdeyse yarısı kadar diğer tarladaki boruları kaldırıp yükleme dizme falan yapmak istemediğim için hortum kullanmayı düşündüm

taktir senin olmakla birlikte ben naylon veya bez boruya büyük konuşmamakla birlikte bir daha bulaşmam.
köylere pazarlamacılık yapan arkadaşlardan bul ( kahvelere veya köy bakkallarına mal verenlerden) köylerde sulama işini bırakan,işi bırakan, sulama teşkilatını damlamaya çevirenlerden veya sanayide 2. el boru işini yapanlardan o paraya(naylon hortum parasına) yakın rakamlara bulabilirsin diye düşünüyorum.çünkü 6-7 sene önce İpsala nın Sarıcaali köyünden işi bırakıp kasabaya yerleşmiş birini buldum onun malzemelerini çok uygun fiyata alıp birazda tamir edip halada kullanıyorum.37 adet 110luk,37 adet 7,5lik dirsek,yedek parça , 18 çalışan kelebek tabanca ,4 tanede tekli büyük tabancayı 1000 tl gibi rakama aldım. not: borular 6 metre. sende araştır derim. yeter bu kadar.