tarla taşı temizleme makınası arıyorum,

Ynt: tarla taşı temizleme makınası arıyorum,

Bir abimiz vardı geçen hafta taş parçalıyordu acaba hatırlıyan varmı onun net bilgileri vardı hatta bayır ve düz arazilerdeki ekipmanlardan iyi anlıyordu :S

Umut Ağabey hangi başlıktaydı unuttum, taş kırma vardı. Orada konuşmuştuk toprağın kireç oranını arttırabilir kırma diye. Toplama dediğin gibi daha mantıklı, bir de üstüne o taşları kullanabiliriz duvar yapımında :)

DeHLiZ link=topic=79020.msg935041#msg935041 date=1415823759' Alıntı:
Umut Ağabey hangi başlıktaydı unuttum, taş kırma vardı. Orada konuşmuştuk toprağın kireç oranını arttırabilir kırma diye. Toplama dediğin gibi daha mantıklı, bir de üstüne o taşları kullanabiliriz duvar yapımında :)

Sadece kireç değil, daha sayısız mineral elementin kaynağıdır kaya ve kayaçlar.

Hatta hani o her ekim, dikimde dünya paralar verdiğimiz 'fosfor'un tek kaynağıdır kayaçlar.

sebazios link=topic=79020.msg935111#msg935111 date=1415840339' Alıntı:
Sadece kireç değil, daha sayısız mineral elementin kaynağıdır kaya ve kayaçlar.

Hatta hani o her ekim, dikimde dünya paralar verdiğimiz 'fosfor'un tek kaynağıdır kayaçlar.
Öyle de Yılmaz kireç mutlaka bulunuyorken o kayaçlarda fosforun ne kadar bulunduğu belirsiz. Şimdi numune alıp ölçüm yaptırsak her kayaçta fosfor çok farklı çıkabilir ama kireç hemen hemen hepsinde benzer düzeydedir. En azından benim tahminim o yönde :) yinede ölçüm şart :)

Her kayaçta kireç bulunmayabilir. Belki de arazi (bendeki 2-3 parca gibi) kirecce fakir :)

Dedigin gibi, tahlile göre konuşmak lazım.

Merhaba arkadaşlar
ben arazi temizliği işi yapıyorum dere tepe fark etmez uzun mesafe de gidiyorum işin durumuna göre , önce araziyi analiz ediyorum sonra işin nasıl olması gerektiğine bakıyorum ulaşmak isteyenler için tel: 05462263422

fetbaz03 link=topic=79020.msg951612#msg951612 date=1420043734' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
ben arazi temizliği işi yapıyorum dere tepe fark etmez uzun mesafe de gidiyorum işin durumuna göre , önce araziyi analiz ediyorum sonra işin nasıl olması gerektiğine bakıyorum ulaşmak isteyenler için tel: 05462263422

Hangi ildensiniz belirtmemişsiniz.