TARLAMIN KENARINDA YOL VAR.MİLLET YOLDAN GİTMİYOR TARLADAN GİDİYOR ?

Ynt: TARLAMIN KENARINDA YOL VAR.MİLLET YOLDAN GİTMİYOR TARLADAN GİDİYOR ?

Ayni sorun oldu. 60 mt kadar bi yer cigenmisti. Yolda eger bi sorun olsaydi( camur,cokme,yigilma vs.) hic bisey yapmayacaktim. Ama yol bombos , tarladan girmisler. Bende yolla tarlayi taslarla ayirdim. Bu bahaneyle tarlanin tasi temizlendi :)

zorda kaldınmı yapcak bişey yok ama keyfi çevresinden dolaşmamış adam çaprazlamasına geçmişler

Bizde de vardı benzer bir durum biraz daha kestirme diye tarladan geçmiş, geçen kişi bizim tarlanın üzerinde 3-4 kişinin tarlası var bunlardan biri ama bilemiyoruz, bizde çivili tahtayla tuzak kurduk. Sonra kahvehanede şüphelendiğimiz birisi 'geçen traktörün 4 lastiğide patladı' deyince durumu anlattık, bir daha geçen olmadı.

poyrazatif link=topic=55476.msg592776#msg592776 date=1336747907' Alıntı:
Bizde de vardı benzer bir durum biraz daha kestirme diye tarladan geçmiş, geçen kişi bizim tarlanın üzerinde 3-4 kişinin tarlası var bunlardan biri ama bilemiyoruz, bizde çivili tahtayla tuzak kurduk. Sonra kahvehanede şüphelendiğimiz birisi 'geçen traktörün 4 lastiğide patladı' deyince durumu anlattık, bir daha geçen olmadı.
;D ;D

Bakın arkadaşlar dediğim yöntem iyi tuttu ;D

o sorun herkezde var ya gecen yıl tarlayı beton etmisler 3 sefer kazayagıyla yumusatmaya calısdım en sonunda kazayagın ust deligin altındakı vidayi kırdım simdidede pulluk gecmedi sürerken baya sövdüm :D

Koyun gibi oluyor.Birkere biri ayak izini gördüyse hepsi oradan gidiyor artık; insanlar mantığını çalıştırmıyor.Kolaya kaçıyor.Bir türlü anlamamışımdır,zaten.Bence düşüncesizlik.Anlayışsızlık...

Bu sorunun olmadığı yer yok galiba. Aynı şey bizim oralarda da var. Tarlanın kenarındaki yolu kullanmayıp ortasından geçenler bile var. Allah ıslah etsin.

Hebun021 link=topic=55476.msg592745#msg592745 date=1336741685' Alıntı:
ayiptir sormasi senin kac dunum tarlan var kardes .

300 dekar var

bu tarla 35 dönüm.boydan boya gidiyorlar tarladan dibinde yol var yoldan geçmiyorlar tarladan geçiyorlar.

yanlız adam link=topic=55476.msg592740#msg592740 date=1336740993' Alıntı:
BİR KAÇ TAHTAYA ÇİVİ ÇAK VE TOPRAĞIN ALTINA GÖM BAKALIM BİR DAHA GEÇEBİLİYOR MU )))

köpek tasması çivi bnmde aklımda var ama adamda gelir tarlanın ortasına atar bu seferde bnm lastik gümler

Çağrı link=topic=55476.msg592754#msg592754 date=1336744404' Alıntı:
Bizim de var öyle bir tarla,ama öyle bişey pek olmaz.Sadece ekim zamanı 18li mibzerden büyüğü yola sığmıyor,onlar tarlanın içinden kısa bir mesafeyi geçiyorlar onu da hoşgörüyoruz artık sıkıntı olmuyor.Ama sizin durumda heralde yol tarla tarla yol olmuş :) en güzeli ya hendek ya da taş gibi

kardeşim nadasda ekimde geçsin ona lafım yok.ekin ektik boydan boya ekının içinden geçmişler yol etmişler en mantıklısı patlatma vurup toprağa yumuşatıp sona taşa yuva yapıp taş gömmek

_FaTıH_ link=topic=55476.msg592763#msg592763 date=1336746219' Alıntı:
Ayni sorun oldu. 60 mt kadar bi yer cigenmisti. Yolda eger bi sorun olsaydi( camur,cokme,yigilma vs.) hic bisey yapmayacaktim. Ama yol bombos , tarladan girmisler. Bende yolla tarlayi taslarla ayirdim. Bu bahaneyle tarlanin tasi temizlendi :)

tarlada pirinç kadar taş yok.kaba toprak yazık günah ya ekinin içinden geçiyolar.bu sene biçildiği günden 1 gün sonra romorka saracam koca koca taşları 2 mtre arayla gömecem boydan boya.. baya 40 45 tane taş gider

Dört etrafı yol tarlanın, yine içinden geçiyorlar, köşesine levha diktim geçmeyin diye, kanalete sprey boya ile tarladan geçme yoldan git! yazdım nafile vijdansızlar. kız-*sw

biz bu yüzden adam bile dövdük jandarma polis filan gelmişti bizi haklı çıkarmışlardı... 1-temele taş sıralayacaksın.... 2-ya dipkazanla ters ön yarıp batmasını saylayacaksın... 3- çivileri döşeyeceksin... 4- köşelere 2 metre aralıkla beton direk dikeceksin...

Beton tel çekilen direklerden al traktör geçemeyecek kadar aralıklar ile kenar boyuna diz.

50 cm x 15 cm lik küçük duvar çek üsünede 1 metrelık demır kazık,,ve tel tamam..

biçilsin bakam tarlada boydan boya daş dikecem koca koca yerini patlatmayla veya pullukla sürcemyumsatacam toprağa kürekle falan taşın yatağını hazırlarım oraya çakarım tası

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt