td80d yardım

Ynt: td80d yardım

gezegen link=topic=40458.msg358819#msg358819 date=1299962563' Alıntı:
motorlu desterelere benzin yag karışımı yaparken yag biraz fazla geldimi eksozdan zifte benzer bir sıvı atar ..senin makina mazotu yakmıyo bence ciğ atıyo enjektörlerde veya enjektörün birisinde problem olabilir enjektör ayarı yapsınlar bide öyle bak eger öyleyse yakıt dahada düşecektir
ewet eğer öyle bi sorun varsa azalması gereki tabi. bizim buradaki servis yani teknik eleman oldukça iyi her modelini bakımlayıp yapıyolar. ona güvenerekten bi baktırcaz artık başka yolu yok cçr-*-s

arkadaşlar bu ciddi bi sorun turbolu motorda turboya herhangi bi sıvı temasında turbo yu yakar.. bence cok çalıştırmadan motoru hemen servise götür çözüm bulsunlar.. ince mazottan falan olmaz mazot zaten dahada inceltilerek basıcla puskurtuluyor silindirler içine euro mazot kullanman daha iyi .. yag falan koyma sıfır traktörün euro mazotla kullanmaya devam et.. mazotun inceligiyle nasıl alaka kurdunuz anlayamadım bu işi :) silindirler arasından mı sızdırıyor :)) zaten turbolu motor mazot nekadar ince olursa okadar iyi yanma olur basıncla puskurtuluyor mazot zaten.. muhtemelen turbonu yakında yakarsın diye düşünüyorum turbo parcalarına sıvı yada yag degmemesi lazım yuksek ısıda calışan parcalar...

bence fabrikayı ara okadar para veriyorsun .. yenisiyle değiştirsin uğraşma ben olsam kabul etmem ,,buarada bir abi massey 6000 serisinden almıştı ,,ufak bir arızadan yenisiyle değiştirdi motoru

zaten tüketici hakları kanununda aldığın ürünü beğenmezsen 3 ay içersinde değiştirme hakkın varmış

ceya023 link=topic=40458.msg358887#msg358887 date=1299966397' Alıntı:
arkadaşlar bu ciddi bi sorun turbolu motorda turboya herhangi bi sıvı temasında turbo yu yakar.. bence cok çalıştırmadan motoru hemen servise götür çözüm bulsunlar.. ince mazottan falan olmaz mazot zaten dahada inceltilerek basıcla puskurtuluyor silindirler içine euro mazot kullanman daha iyi .. yag falan koyma sıfır traktörün euro mazotla kullanmaya devam et.. mazotun inceligiyle nasıl alaka kurdunuz anlayamadım bu işi :) silindirler arasından mı sızdırıyor :)) zaten turbolu motor mazot nekadar ince olursa okadar iyi yanma olur basıncla puskurtuluyor mazot zaten.. muhtemelen turbonu yakında yakarsın diye düşünüyorum turbo parcalarına sıvı yada yag degmemesi lazım yuksek ısıda calışan parcalar...
çok haklısın abi teşekkür ettim. Bu hafta içi götürcez artık :(
vale link=topic=40458.msg358895#msg358895 date=1299966847' Alıntı:
zaten tüketici hakları kanununda aldığın ürünü beğenmezsen 3 ay içersinde değiştirme hakkın varmış
motoru ocak 4 te almıştık eğer sorun dewam ederse başka yolu yok nisanda doluyo 3 ay olmadı değiştirilecek başka yolu yok. uyy-*s

servis sorunu buldu galiba. ankarayı bile arayıp değiştirin dedik servis geldi daha gelir gelmez tamam abi yolda gelirken aklıma geldi kızdırma bujisinden yapıyo dedi. kızdırma bujisini söktü motoru düz bağladı şuan için sorun ortadan kalktı. motor 42 saatte 50. saati bekliyoruz servise bakıma gittiğinde yeni buji takçaklarmış yine ve yine göz altında olacak motor bakalım yine yapıcakmı die.

Kardesım bide şu yönden bakmak lazım mazotu aldıgınız yer guvenılırmı diyosun bazen yapıyo bazen yapmıyo belki mazotu aldıgın yerde sorun olabılır ?? birde bu yonden bakmak lazım

arkadaslar bendede td 80 var ve bendede aynı olay oldu
ve sundan kaynaklanıyo

traktöru sabah ılk calıstınızda gaza basmayın en az 3 dakıka calıssın yoksa öle eksozdan kabıne dogru yag atar cünkü bu traktörler intercooller var
sen sabah sabah ılk calıstırdıgından hemen vıtese takıp yürürsen verırsen gazı olacagı o tabıkı

en az 3 dakıka calıssın

onu bizde biliyoz 3 dakikayı aşkın durmasak bile 1-2 dakika duruyo. daha sonra agır dewirli gidip bi müddet sonra normal bişekilde gidiyorum. kızdırma bujisi ıslanmış ıslak olduğu için yapmış srvisin dediği bu.

arkadaşlar bu iş baya meşakatli acil birşey olsa devamlı öylemi olacak bizim halaoğluda aldı yeni ama hiç böyle bir sorunla karşılaşmadı

bizde ondan rahatsızız ya.Ama servis garanti dedi kesin bujiden dedi bakalım inşallah ondandır. Sadece bizdemi var bu sorun dedim. Bundan fabrikanında haberi yok dedi. bujide hata olabilir dedi eğer öyle ise bununla beraberindeki banttaki bütün motorlar yapacaktır dedi. eğer sorun hala dewam ederse yenisi ile değişecek

motor hepten öldü az önce bizim aşağıki köye kavuz götürmeye gittik dönüşte motor 3 le zor çıktı ilk geldiğinde bile 4le hemen hemen çoğu yerde giden motor şimdi 3le zor gidiyor. çoğu yerde 2 ye düştüm. 1 ton tükle 3le çıkarken şimdi boş romorkla 2 ye düşüyorum. acaba bunun nesi var. servisten geldiler ankaradan geldiler yinede sorunu bulamadılar. fabrika yenisini vermek istemiyo acaba sorun nedir bi bilgisi yada tahmini olan varmı? cöö-*s

her malda her insanın başına gelir .....incelerler ufaksa sorun tamir yaparlar yoksa değiştirirler nh müşteri menuniyetine önem veren firma doğrudan Ankarada bi yetkiliyle görüşün....

görüştük ve oradan bakmaya bile geldiler belki 10 sefer olmuştur geldikleri sürekli sallayıp duruyolar motor 47 saat te daha 18. saatte bu sorunu yaptı ozamandan beri sürekli bildiriyoruz ankaradan gelen servis ise şimdi havalar soğuk havalar ısınınca mayısın sonunda görelim bide demişler. motoru yağmurda bırakmayın. motoru yıkamayın yıkarsanız böyle olabilir demişler saçmalayıp gitmişler. servis yenisini vermez diyo. motordaki sorun gittikçe büyüyo egsoz duman dumana gidiyo bacadan aşağı yağ gibi akıp duruyo.egzozun heryerinden duman çıkıyo yanık gibi kokuyo alım gidin değiştirin yada çözün diyoruz servis ve bayi biraz ilgileniyo ama fabrika kaale almıyo

rocky link=topic=40458.msg374514#msg374514 date=1302122774' Alıntı:
motor hepten öldü az önce bizim aşağıki köye kavuz götürmeye gittik dönüşte motor 3 le zor çıktı ilk geldiğinde bile 4le hemen hemen çoğu yerde giden motor şimdi 3le zor gidiyor. çoğu yerde 2 ye düştüm. 1 ton tükle 3le çıkarken şimdi boş romorkla 2 ye düşüyorum. acaba bunun nesi var. servisten geldiler ankaradan geldiler yinede sorunu bulamadılar. fabrika yenisini vermek istemiyo acaba sorun nedir bi bilgisi yada tahmini olan varmı? cöö-*s
Valla sorunu bulmaya calisirlar, bulamazlarsa mecbur yenisini verecekler. Haaa vermedilermi tehdit et, mahkemeye basvuracam de, hatta kanal cagiracam de. Dünya para verdik biz bunlara. Hos oraya gelmez durum ama yinede tehditkar ve israrci konus...

nh bu sorunu çözmesse bi başka firma zaten çözemez çin malı mı bu kafanı yorma sabret çözülür......burası muz cumhuriyetimi kanun var nizam var

yarın mahkemeye baş vurucak babam gerekli araştırmayı yapıp vakti olursa mahkemeye gidicek en geç 1 haftaya vercez. zannedersem bunlar euro2 motoru alıp euro 3 motor vermemek için laga luga yapıyolar gibime geliyor. motoruda açtırmak istemiyoruz çünkü sorunun nedenini bilmiyorlar motoru söktükçe sökücekler. ben buna onca para vermişim parçalatmak için mi. sonra o erkun gibi sanayide paramparça... galiba 3 ay içerisinde değiştirme hakkın mı ne varmış zannedersem onu geçiştirmek için zaman aralıyolar. fatura şbat 9 da kesili myısta bu süre dolucak tabi . yoksa havanın ısınmasıyla motorun ne alakası var.

arkadaşım 10 gün öncede dedim hiç vakit kaybetme seni oyalamalarına izin verme bayiye fabrikaya baskı yap .
ben olsam sabahdan akşama kadar traktörü kullanırım arıza devam mı ediyor hemen düzelttiridim yada yeniyle degiştirmeye çalışırdım

Abdullahh link=topic=40458.msg374545#msg374545 date=1302124227' Alıntı:
arkadaşım 10 gün öncede dedim hiç vakit kaybetme seni oyalamalarına izin verme bayiye fabrikaya baskı yap .
ben olsam sabahdan akşama kadar traktörü kullanırım arıza devam mı ediyor hemen düzelttiridim yada yeniyle degiştirmeye çalışırdım
bizde öyle yapıyoruz neredeyse hergün arıyoruz biz yenisin istiyoruz. madem sorunu bilmiyon al motoru götür fabrikana orada A dan Z ye incele ama banada hatasız motorumu ver benim motorum deneme tahtasımı onca parayı arıza yapsında servis sorunu bulamayıp motoru açıp söktürmek için mi aldım ben sıfır motor. biz 0 motor alıyoruz arkamıza bakmayalım diye ama sorundan dolayı işimizi yapamıyoruz ki bukadarda olmaz. adamı gittikçe sinir ediyolar. kız-*sw sop-*-sa

tüketici haklarına biraz bakın eger hakkınız varsa hemen götürüp teslim edin bayiye traktörü mesela bi sorun 3 defa üst üste olunca satıcı bi çok üründe ürünü geri almak zorunda bundada aynı olay oluyor mu bi bakın tuketici haklarına bi sorun.. nh fabrikasına direk mesaj atın traktörü iyice zorlayın başka arızasıda varsa çıksın yada arızadan dolayı bişey olacaksa olsun.. Magdur etmelerine izin vermeyin traktörü kullanın işinizi bırakmayın.. traktöre okadar para verip sıfır alıyorsunuz mecburen sattıkları malın arkasında durmak zorundalar.. ya kesin çözüm tamir edilir parcalar komple degişir yada komple traktörü değişsinler bekletmelerine izin vermeyin.. koskoca nh bi traktörün önemi nedir ilgilenmeliler bununla..