Tecrübeli arkadaşlar buyrun meydan sizin cevaplayın sorumu.

Benim traktörde good year lastik var.4bin saatte önleri değistirdim.Arkalarda 5 binde değişim ister.Tarla yol herşeyde kullanıyoruz.
Goodyear oyle usta ben 2006 model.ithal bahce serisi kullandigim tanidik var lastikleri komple goodyer orjinal gelmis daha gecen sene onleri degistirmis kis basinda ben bu yaz 3 senelik orjinal lassa on lastikleri degistirdim benimki 4x2 onunki 4x4 kalite boyle birsey arkalarda lassa onlr dis %40 ama yolda geziyorum ben cok.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1998 den 2011 e kadar 265 mf yi FULDA marka lastikle kullandık ve traktörü sattığımızda saati 12 bin küsürdü .traktörü 0 1991 de almışlardı. Arazi olarak hem taşlı hem taşsız ve sulu tarımda yani pancar ekti pancar söktü pancar yükledi yılda yaklaşık 400 dekar arazide çalıştı . Lastik bitik olmasına ragmen hiç sıkıntı yaşatmadı.

2011 de yine 0 ls plus 80 aldık üzerinde dublex petlas vardı . Sol arka teker 200 saati gectikten sonra her gün hava kacırdı. Bn yaptırdım o indi . 500 saatte yarılmaya başladı yine yaptırdım derken en sonunda bu baharda elektrik hattı için direk çekerken 3 cm yarıldı düz yolda . Bu sefer dublexi iç lastikli hale getirdim . Kurban bayramından önce seneye ekecegim aycicegi yerini sürerken tümden patladı . Mecburiyetten özka lastik aldım . 1500 saate gelene kadar petlas beni perişan etti .

Lastik ömrüne etki eden etkenler yukarıda belirtilmiş bende şunu ilave edeyim motorun çift çeker tek çeker olmasıda etki eder.Tek çeker 70-56 da 13 yılda yaklaşık 4000 saatte arka lastikleri değiştirdik markası lassaydı.Şuanki traktörde bizim çiftçiliğimize göre 20 yıl gider diye tahmin ediyorum senede 200-250 saat çalışıyor.

Kullanis ve iklim sartlari etkiler lastigi tabi...radial lastikler hele ithal markalar daha kullanilisli..en cabuk petlas,starmaxx ve lassa silinir normal sartlarda..Goodyear hem saglam hem sert oldugundan gec asinir..Ama ziraai lastik uretimi ni durdurdu..Traktorun gucu de etkiler lastigi seri patinaj cok atarsa lastik koymaz..Surekli bogulan bi traktorse omur boyu gider usta lastigi☺..MF lastikleri cabuk aşinir mesala..Hele 398 in..

Güçlü traktör lastiği cabuk yipratir, ince lastik çabuk yipranir. Çok faktör var. Ayrica tırnakları % kaç kalinca bitik sayiyorsun? İlla rakam dersen minimum 2000 saat, ortalama 2500-3000 saat derim.