Biçim ücreti size mı ait?Ben edirnede dönümünü 40 tl den verdim.
Evet biçim ücreti bana ait. Sapları alan arkadaş ile biçerci farklı kişiler.Biçim ücreti size mı ait?
Çok teşekkür ederim.Evet biçim ücreti bana ait. Sapları alan arkadaş ile biçerci farklı kişiler.
Biz de bu yıl ya tarladan satacağız ya da uygun bir yerde toplayacağız.Bedavaya veriyorsunuz siz ya.Burada 24-25 kg saman balyası tarlada 15-16 lira.Samanın bu kadar değerli oldğu şu yıllarda bedavaya sap saman vermek ne kadar mantıklı.Hiç olmazsa balya basılır tarlanın bir köşesine istiflesen kışın satsan o para adamı ihya eder.
Tamamen bölgenin şartlarına bağlı. Bizde sap bol hayvan yok. Sezon başlayınca da arkadaşların dediği gibi fiyat hızla düşüyor. Sapın pahalandığı dönem kışın ortası. O da sizin oraya yüksek fiyata satıldığı içn pahalanıyor. Yani bakıldığında burada bedava değil de daha ziyade güney marmara ve Ege’de sap pahalı.Bedavaya veriyorsunuz siz ya.Burada 24-25 kg saman balyası tarlada 15-16 lira.Samanın bu kadar değerli oldğu şu yıllarda bedavaya sap saman vermek ne kadar mantıklı.Hiç olmazsa balya basılır tarlanın bir köşesine istiflesen kışın satsan o para adamı ihya eder.
Bizim çevrede de çoğu kişinin önceliği sapların bir an önce tarladan kalkmasıTamamen bölgenin şartlarına bağlı. Bizde sap bol hayvan yok. Sezon başlayınca da arkadaşların dediği gibi fiyat hızla düşüyor. Sapın pahalandığı dönem kışın ortası. O da sizin oraya yüksek fiyata satıldığı içn pahalanıyor. Yani bakıldığında burada bedava değil de daha ziyade güney marmara ve Ege’de sap pahalı.
Ben de biçim fiyatına veriyorum sapları 2 yıldır. Trakya’da bizim için önemli olan sapın parasından ziyade erken kaldırılması. Haziran bitmeden yada Temmuz’un ilk haftasında süreriz biz anızları. Sokraki yıl Ayçiçeği’nden gelecek para bizim için daha değerli saptan. Pahalı verelim derken sap tarlada kalırsa daha çok üzülürüz. Ben geçen yıl Eylül ayında kadar sapların yattığı yerler bilirim
Mardin'de 30 balye/dekar verim olan tarladan biçme,bağlama parasına balye kalkıyor.Bizim çevrede de çoğu kişinin önceliği sapların bir an önce tarladan kalkması
Tarladami 15 tl su an ve yer neresi bizde baslayacagiz bicimlere bandirmadaBedavaya veriyorsunuz siz ya.Burada 24-25 kg saman balyası tarlada 15-16 lira.Samanın bu kadar değerli oldğu şu yıllarda bedavaya sap saman vermek ne kadar mantıklı.Hiç olmazsa balya basılır tarlanın bir köşesine istiflesen kışın satsan o para adamı ihya eder.
HaklisinKışa
balya çok rahat 25 lira olur
BBuğdaykilosu 2 lira olur
Ayçiçeği 4 lira hesabı bukadar kolay.bu yazıyı sayfanın bir kösesine kopyalayın.![]()