kaç dönüm yer biçerki böylenforcer link=topic=23798.msg195127#msg195127 date=1247596744' Alıntı:paylaşım için teşekkürler....samanıda römorka dolduruyonuz bidaha iş kalmıyo...
500 metre tarlanın uzunluğu yaklaşık 1 saatte dolaşiyor 1 in 2 si ilebaya yawaşmış başa çıkmaz bunla...
samanda buğdayda bu sene para etmiyor ama geçen yıllarda iyi para yaptı ne yapalım kendi malımız varken biçere paramı verelimooo bereketli olsun abi güzel fotolar emeğine sağlık kolay gelsinahh şu çektiğimiz eziyete deyse buğdayla saman para etmiyor bu sene
![]()
biçerin biçtiği yerde ekinin sapı tarlada kalıyor onlarıda hesaplamak gerekirPaylaşım için teşekkürler. Ben şahsen bu makinayı beğenmiyorum. Bi tane 630 JD ile biçip çıkan sapları çekili makinayla saman yapmayı tercih ederdim illaki saman gerekiyorsa. Ama herkesin tercihidir saygı duyarım.
burda saman devri daha kapanmadı bunun samanını satıyoruz balya yaygın değil onun için mecburen bunla biçmeye devambizim buralarda bu makina randıman almadı.çünkü burada topraklar taban.ve zaman zaman ekinin içinde yeşil otlar oluyor.(Sulu sirken,ulama....vs) ve hatta bağzı yerlerde ekinlerin kök yakın gövde kısımları yeşilimsi ve yatmış vaziyette oluyor.haliyle bu durumda biçer biçmez saman yapmak imkansız.ayrıca burada saman devri kapandı...
bunun samanı savrum samanı diye geçiyorbiçerdöverde başak ın üzerindeki evzime adı verilen parçalar savrulur gider.ama senin makinanda bu samana karışır.ve çok vitaminlidir.ama dediğim gibi.bizim bölgemizde senin makinanın çalışması için en az 4-5 gün deste de yatması gerekir.o zamanda bir espirisi kalmaz...
sağol teşekkürlerEline sağlık kardeş, güzel resimler...Biçim makinesı bizim içinde çok efektif değil, biçerdöverle bile neredeyse 1 hafta uğraştık...TM120 gibi bir dev için 390 dönüm ne olur yaw, neden bu kadar büyük bir makina tercih ettiniz?