TM 120 & İLGİ merdane 2

TM 120 & İLGİ merdane 2

arkadaşlar köyden bugün geldim yağış oldu gübre ve merdane işini bitirdim yağışta üzerine çok ii denk geldi fotoğraf çok fazla çekemedim umarım beğenirsiniz..

Ynt: TM 120 & İLGİ merdane 2

tavaslı_okan link=topic=19831.msg171016#msg171016 date=1239096230' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler üstünden niye merdane çekiyonuz???

bizim toprağımız çok sıkı değildir... özellikle ekimden önce pek yağmur yağmadıysa merdane çekmede fayda var ....

aslında neden çektiğimizi bizde bilmiyoruz ama belki toprak sıkışması ile toprakta ki nem kaybı azalabilir düşüncesi var ilk defa denedik bunu umarım değer...

MAAŞALLAH KARDEŞ. bende bırkac sene bu sekıl kullandıdm merdaneyı ama tarla ılk baharda yeterlı yagış almayınca ( malum içanadolu toprağı :) ) tarla zemini beton gıbı oluyo ve mahsul verımını dusuruyo. tabi sızın toprak yapısını bılmıyorum. ama artık merdaneyı nibzerin arkasına bağladım :) tohumu ekerken tarla hem guzel oluyo ,hemde nemi koruyo, hemde tohumun soguktan korunmasını saglıyo. bi deneyın derım ;)

ademin link=topic=19831.msg260364#msg260364 date=1268172058' Alıntı:
MAAŞALLAH KARDEŞ. bende bırkac sene bu sekıl kullandıdm merdaneyı ama tarla ılk baharda yeterlı yagış almayınca ( malum içanadolu toprağı :) ) tarla zemini beton gıbı oluyo ve mahsul verımını dusuruyo. tabi sızın toprak yapısını bılmıyorum. ama artık merdaneyı nibzerin arkasına bağladım :) tohumu ekerken tarla hem guzel oluyo ,hemde nemi koruyo, hemde tohumun soguktan korunmasını saglıyo. bi deneyın derım ;)
kardeş biz hem tohum ektikten sonra hemde baharın gübre attıktan sonra iki defa merdane çekiyoruz ve verimde de olumlu sonuçlar doğuruyor

bytk link=topic=19831.msg260422#msg260422 date=1268214791' Alıntı:
kardeş biz hem tohum ektikten sonra hemde baharın gübre attıktan sonra iki defa merdane çekiyoruz ve verimde de olumlu sonuçlar doğuruyor
topragı çok sıkmazmı ki o zamanda :S denemekte fayda var. arpa da denıycem bu sene ikinci seferi ;)

ademin link=topic=19831.msg260443#msg260443 date=1268221179' Alıntı:
topragı çok sıkmazmı ki o zamanda :S denemekte fayda var. arpa da denıycem bu sene ikinci seferi ;)
kardeş başta bizde korktuk ama sıkıntı çıkmadı aksine çok ii oldu ama istersen tamamına değilde arazinin bir bölümüne dene daha sonra karar ver