TMO arpa mısır alımı


İran ambargosu nedir acaba.Bu yüzdenmi gübre yükseliyor

Gubretas Iran'in en buyuk gubre fabrikasinin en buyuk ortagidir. Butun ulkelere gubre ve hammaddesi olan amonyak ihracati yapar. Siz hangi ambargodan bahsediyorsun ki..


Gübretaş'ın İran'da fabrika ortağı olması İran'a uygulanan ambargoyu delebilir anlamına gelmiyor. Bunu Gübre ithaat ve ihracatçılar birliği başkanı, Gübretaş müdürünün yanında söylemekte, o da bu söze katılmaktadır. İran'dan gelen gübreye kısıtlama olduğunu, ihracatının engellendiğini belirtmektedirler.

Yani durum bu. Gerçeği kabul etmek gerekir.

Şubat 2021'den Video da bulabilirsiniz.




İGSAŞ müdürü de ABD'nin İran'a uyguladığı Ambargo ile İran'dan doğrudan gübre alamadıklarını açıklamıştı.
igsas.png


 
Ben Iran'dayim, buradan Turkiye'ye amonyak gidiyor, gubre hammaddesidir. Ambargo deliniyor, nasil oldugunu yazmak istemiyorum.
Doğrudur söylediğiniz. Yukarıdaki resimde haberde bazı kişilerin İran'dan Umman'a ordan Türkiye'ye getirdiği vs. yazıyor. Yasa dışı ve dolambaçlı işlerde olabilir.

Kıtlık ekonomisi ile yani kıtlaştırılmış bir ürün varsa bundan çıkar sağlayanlar da vardır.

Benim talebim; madem İran ambargosunu kabul ettik, ABD ambargo gereği olarak bize para vermeli, artan fiyatlar sabit tutulmalıydı. Neden talepte bile bulunmadılar da çiftçi erzdirildi. Yoksa rant grupları yine iş başında mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
TMO istediği kadar müdahale etsin, toplayabileceği ürünün sadece ve sadece %10'u. Ürünün %90'ı piyasada toplanacak. TMO silolarının kapasitesi belli. Ürünün kıt olması iç piyasada 2250'ye buğday bulmayı imkansız yapar.

Gelelim arpa konusuna, hayvan sayısına göre bir kaç ton arpa verecek, peki yetecek mi bu miktar?

Gübreyi yasaklayarak, İran Ambargosuna uyarak fiyatları 5.000'e getirip(kışa 10 bini de görebilir) birde mahsüle iyi fiyata engel olunursa;
Parasız çiftçi seneye gübresiz ekim yapar, hiç mi düşünmezler sonra ne yiyecekler?
ithal 5 tl ye getirir, 1950 ye tüccara yemciye verecek. yemcide yine istediği fiyatdan satacak. besiciye hiç faydası olmayacağı gibi üreticinin elindeki malın değerini de düşürecek.. al 3 tl ye arpayı ver besiciye 1950 ye hem çiftçi kazansın hem besici..illa dışarıdan 3-5 tl ye arpa getirecekler..
 
İran ambargosu nedir acaba.Bu yüzdenmi gübre yükseliyor
Rusyayla uçak düşürme olayından sonra tarım ürünlerine yasak koydu etiket deyişip azarbeycana oradan rusyada tekrar girdi sonra belli bir kota actı rusyaya azeri üzerindende sevkiyat iki katına çıktı direk giden kadar tonaj olmasada gitti oradan
Gübrede aynı bir kaç yol yapıp geliyor
 
Son düzenleme:

Benzer Konular