TMO Hububat Alımına Başladı

14.11.2007
2,309
20
TMO Hububat Alımına Başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ürün ve üretici-sanayici-tüccar ayrımı yapmaksızın, taahhütname ile hububat alımına başladı.

TMO ' nun duyurusuna göre, 2008-2009 yılı hububat müdahale alım fiyatı açıklanıncaya kadar, TMO ' ya getirilen her türlü hububat, taahhütname karşılığı alınacak. Ofis ' e, üreticiler yanında tüccar ve sanayiciler de taahhütname karşılığı ürün getirebilecek.

Üreticiler, alım fiyatlarının açıklanmasını müteakip isterlerse, teslim ettikleri ürünün tamamını geri alabilecek. Üreticiler, çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) belgesindeki üretim miktarı kadarını, TMO?ya satabilecek veya ürünü emanete bırakabilecek.

Taahhütname karşılığı bırakılan ürünün TMO?ya satılması halinde depo kira ücreti alınmayacak. Ancak geri alınması veya emanete bırakılması halinde, depo giriş tarihinden itibaren ÇKS?de belirtilen miktar için 0,022 YTL/ton/gün, ÇKS?de belirtilen üretim miktarını aşan kısım için 0,050 YTL/ton/gün depo kira ücreti alınacak.

TMO ' ya taahhütname karşılığı ürün satan sanayici ve tüccar, alım fiyatlarının açıklanmasını müteakip, isterlerse ürününü geri alabilecek veya emanete çevirebilecek. Ürünün geri çekilmesi veya emanete çevrilmesi halinde 0,050 YTL/ton/gün depolama ücreti alınacak.

Haberler.com


Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2008

Alıntıdır.
 

Benzer Konular