Tohum kaplama icin önerileriniz

Arkadaslar önümüzdeki 3-4 gunluk yagislardan sonra nohut ekimine basliyacagiz Allahin izniyle. Bu yil nohutlari rhizobium bakterisi ile asilamayi dusunuyodum bi kac yazida daha once nohut ekildiyse gerekli olmadigini okudum. Onceden beri ekeriz nohutu bu nedenle tohumlari asilayalim mi kararsiz kaldim veya cimlendirici, koklendirici solucan gubresi gibi urunlerle mi kaplayalim daha once kullanan arkadaslar var midir hangisi iyi olur? Oneriler icin direkt urun bilgisi verirseniz daha acik olur
Mesela solucan gubresi degil de wormy gibi
Birde bu karisimlar tohum fungusitiyle karisir mi?
Ayni kaplamalari aycicegi tohumlarina da uygulayabilir miyiz??

Uluhan hocama katılıyorum. Megaflunun içinde iki tane fosfor ve çinko çözücü bakteri ve kök patojenlerini engelleyen bir bakteri var. Tohumunuz bilindik ve hasatta temiz bir tarladansa bence tohuma fungisite gerek yok. Ben fungisitsiz ektim hasanbey cinsini, megaflu ve stimaxla ektim. İki defa aminoasitli yaprak gübresi ve fungisitle 290 kg/dekar verim aldım.

Uluhan hocama katılıyorum. Megaflunun içinde iki tane fosfor ve çinko çözücü bakteri ve kök patojenlerini engelleyen bir bakteri var. Tohumunuz bilindik ve hasatta temiz bir tarladansa bence tohuma fungisite gerek yok. Ben fungisitsiz ektim hasanbey cinsini, megaflu ve stimaxla ektim. İki defa aminoasitli yaprak gübresi ve fungisitle 290 kg/dekar verim aldım.
anladim hocam bilgiler icin tesekkurler aradigim cevap buydu peki bu urunleri internetten temin edebilir miyiz?

Hocam ben merkez anadolu kimyanin mak cover isimli Yeni çıkardıkları bir tohum kaplama ürününü kullanicam. Buğdayda kullandım memnun kaldım. Ayçiçeğinde de olur. meristemin Stimax core veya Stimax seeds isimli bir ürünü var onunla bm Megaflu karisimi gibi birşey. Beyan edilenin yanında firma bakteri ve mikoriza mantar içerdiğini söylüyor. Denemelerini falan gördüm gayet başarılı. Fiyatı da oldukça uygun.

Buğdayda fungisit kaplamadim. 1 ton tohuma 10 litre wormy 2kg mak cover ve bm Megaflu kullanmıştım. Çimlenme ve çıkışta cok başarılı oldu. Nohutta da aynı uygulamayi yapmayı düşünüyorum. Kaplarken yağmur suyu kullanıyorum içersine biraz da çay şekeri ilave ediyorum bakteriler için tohum Cimlenip bitki fotosenteze başlayana kadar mama olması için.

Wormyde de üreticisinin söylediği 8-9cesit bakteri ve bir çeşit mantar içerdigi.

İlaçlı tohumlarda bakteriler zarar görmez sadece mikoriza mantar vs mantar çeşitlerinin faydasını göremezsiniz. Onun dışında diğerleri çalı
Hocam ben merkez anadolu kimyanin mak cover isimli Yeni çıkardıkları bir tohum kaplama ürününü kullanicam. Buğdayda kullandım memnun kaldım. Ayçiçeğinde de olur. meristemin Stimax core veya Stimax seeds isimli bir ürünü var onunla bm Megaflu karisimi gibi birşey. Beyan edilenin yanında firma bakteri ve mikoriza mantar içerdiğini söylüyor. Denemelerini falan gördüm gayet başarılı. Fiyatı da oldukça uygun.

Buğdayda fungisit kaplamadim. 1 ton tohuma 10 litre wormy 2kg mak cover ve bm Megaflu kullanmıştım. Çimlenme ve çıkışta cok başarılı oldu. Nohutta da aynı uygulamayi yapmayı düşünüyorum. Kaplarken yağmur suyu kullanıyorum içersine biraz da çay şekeri ilave ediyorum bakteriler için tohum Cimlenip bitki fotosenteze başlayana kadar mama olması için.

Wormyde de üreticisinin söylediği 8-9cesit bakteri ve bir çeşit mantar içerdigi.

İlaçlı tohumlarda bakteriler zarar görmez sadece mikoriza mantar vs mantar çeşitlerinin faydasını göremezsiniz. Onun dışında diğerleri çalışır.
Tesekkurler bilgiler icin, temin edebilirsem kullanicam. Ayni soruyu size de sorayin bunlari internetten temin edebilir miyiz?