Tohum yatağının sıkıştırılması


Tarla tavda iken bu uygulamayı yapsak tohum çıkışı için bi sorun olur mu?
Ekim yaparken tarla biraz kesekliydi.
Mısır için gerekli bir işlemdir, mibzer baskısı az ise 40 kPa basıncı sağlaması için tohum yatağı sıkıştırılır.Fakat ekim arkası yağmur iyi düşerse yapılmasa da oluyor.Ayçiçekte az baskı gerekir, ekilen ürüne göre değişir.
Kolay gelsin.Merdane kullanımının yararı var mı ne dersiniz?
Merdaneyi sudan otu,yonca,fiğ,süpürge otu, ekimi arkasından kullanıyoruz.Kara toprak tarla da tahıl ekiminde kullanmayız.
 
Çıkışa çok faydası oluyor. Taşlı tarlalarda taşları gömdüğü için biçerken biçer doķme yapmıyor. Ben faydası var ekimden sonra çekilmeli
Evet tarla yüzeyini düzlediği için hasat sırasında avantaj sağlıyor, ve söylediğiniz gibi sapın kırılması ile kardeşlenmeyi arttırıyor. Kardeşlenmesi zayıf gelişimi yetersiz olan yerlerde çekilmesi gelişimi olumlu etkiliyor.
 

Benzer Konular


Son Gönderiler

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt