Tohumluk hububat destekleri ne zaman?

Önceki yıllarda tohumluk destekleme müracaatları güzlük ve yazlık ekilişler diye 2 seferde alınırdı. 31 aralığa kadar teslim edilenler dosyalar güzlük, yılbaşından haziran sonuna kadar teslim edilenler yazlık tohumluk desteği olarak işlemleri yapılırdı. Bu nedenle de güzlük müracaatların ödemeleri mart-nisan gibi yapılırdı.
2018 yılı ekim sezonu ile beraber yurtiçi sertifikalı tohumluk kullanım desteği tek çatı altında toplandı ve bu yıl için son müracaat tarihi 29.06.2018'dir. Dosyaların sisteme girilmesi, kontroller, icmal askı işlemleri gibi işlemlerde göz önüne alındığında ödemelerin maalesef ağustos-eylül ayını bulacağını söyleyebilirim. Bugün itibariyle 2018 ÇKS sisteminde hala destekleme butonu aktif halde değildir, artık gerisini siz düşünün.

Bu sene iyce çılkını cıkardılar bu işin .
Facedeki çiftçi birliği sitesinde içmail listesi bakanla ulaşanlar mayıs ayı icinde ödeme olacak diye yazıyordu.
Ama şuan için hiç bir yerde içmail listeleri cıkmadı galiba.

Mazot ve gübre desteği verilirken 1 sezonda 2 ürün ekilirse örneğin buğday arkasından sılajlık mısır ekilirse 2 sinede mazot ve gübre desteği alınıyormu bilgisi olan varmı.

Mazot ve gübre desteği verilirken 1 sezonda 2 ürün ekilirse örneğin buğday arkasından sılajlık mısır ekilirse 2 sinede mazot ve gübre desteği alınıyormu bilgisi olan varmı.

Bir üretim yılı içinde birden fazla üretim yapıldığında sadece bir ürüne mazot-gübre desteği yapılır. Destekleme ödemesinde hangi üretimin destekleme tutarı fazla ise o dikkate alınır.

destek alan arkadaslar varmi acaba 20180501_092249.jpg

5-6 gün önce hesabıma hububat prim desteği yattı. Geriye buzağı ve sertifikalı tohum desteği kaldı.
gecen yil sattigimiz bugday fîşlerini tarim ilceye teslim ettigimiz hububat prim desteginden bahsediyorsunuz demi hocam.ayrica sertifakali tohum destegi ayri mi yatiyor

Sertifikalı tohum ektik hala destek yatmadı.Birde sertifkalı tohum kullanmayana destek yok.Gülecem geliyor.Resmen dalga geçiyorlar.Bu destekler adı üstünde destek için yatıyorsa çitçinin en dar gününde yani bugünlerde hatta daha erken yatması gerekir.Hasat yaptıktan sonra gelecek 3 kuruç paranın ne faydası -olacak.Sertfikalı tohum ekmenin bir mantığı yokki.Gerekirse destek filan almıcam.Çitçinin üzerinden sertifkalı tohum diye yine birileri zengin olacak.80kuruşa sattığımız buğdayı çalkadan geçir ilacı bas 2 tlye sat.Parayı çitçinin sırtından emeğinden çalarak para kazanılıyor bu ülkede.Tüccarıda ziraatçiside fabrikasıda hepsi arkadaş hepsi çitçinin azıcık kazancına göz dikmiş bu ülkede.Karnımızı doyurmak için çalışıyoruz.sadede doyuruyoruz diğerleri yat kat almaya devam ediyor.

Sertifikalı tohum ektik hala destek yatmadı.Birde sertifkalı tohum kullanmayana destek yok.Gülecem geliyor.Resmen dalga geçiyorlar.Bu destekler adı üstünde destek için yatıyorsa çitçinin en dar gününde yani bugünlerde hatta daha erken yatması gerekir.Hasat yaptıktan sonra gelecek 3 kuruç paranın ne faydası -olacak.Sertfikalı tohum ekmenin bir mantığı yokki.Gerekirse destek filan almıcam.Çitçinin üzerinden sertifkalı tohum diye yine birileri zengin olacak.80kuruşa sattığımız buğdayı çalkadan geçir ilacı bas 2 tlye sat.Parayı çitçinin sırtından emeğinden çalarak para kazanılıyor bu ülkede.Tüccarıda ziraatçiside fabrikasıda hepsi arkadaş hepsi çitçinin azıcık kazancına göz dikmiş bu ülkede.Karnımızı doyurmak için çalışıyoruz.sadede doyuruyoruz diğerleri yat kat almaya devam ediyor.

Özgür gardaş öyle deme siyaset yapıyo derler.ben anlayamıyorum herkes isyan ediyor iyi ama düzen hep aynı.ülke durumu ortada!
Düzen devam ederse; herşey daha iyi olacakmış!!! Nasıl olacaksa? 16 senedir yapılanlar yapılacakların devamı olacakmış! Demekki herşey çok iyi!

Özgür gardaş öyle deme siyaset yapıyo derler.ben anlayamıyorum herkes isyan ediyor iyi ama düzen hep aynı.ülke durumu ortada!
Düzen devam ederse; herşey daha iyi olacakmış!!! Nasıl olacaksa? 16 senedir yapılanlar yapılacakların devamı olacakmış! Demekki herşey çok iyi!

16 senedir ne düzelmişte bundan sonra düzelecekmiş::dHem herkez isyan etmiyor bu ülkede sadece çiftçi isyan ediyor.Çünkü üreten sadece çiftçide ondan.Bu ülkede üreten cezalandırılır.Örnek olarak fiyatlar mazot destekler vs vs vs..Herşey ortada zaten.Gerçekleri söylemek siyasetse ozaman bizim isyanımızda yalan keşke yalan olsa.Hayatından memnun olan kazandğı paradan hoşnut olan çiftçi varsa buyursun gelsin.