Toprak Kiralama Savaşlari


Geleceğin savaşları tarımsal alan istilası
Geçmişte yaşanan enerji ve petrol savaşlarının yerini gelecekte, tarım alanları alacak. İngiltere, ABD ve Çin gibi zengin ülkeler, dünyanın farklı yerlerinde tarım alanı...http://goo.gl/0iFvza
 
toprak satın alan ülkeler listesinde israil in olmamasına şaşırdım. birde Türkiye başka ülkelerden toprak arayacağına burada ki topraklarımıza sahip çıksa daha iyi olacak.
 
Tigem altyapısı hazır kendi arazilerini kiraya vermiş, halkının yarısı açlık çeken, iç savaşlarla parçalanmış sudan dan toprak kiralıyor. Aslında kiralayan tigem mi, özel şirketler mi şüpheliyim. Biraz icradan mal almak gibi. Kul hakkı, yetim hakkı düşündürüyor insanı.
 
İsrailin veya şirketlerinin türkiye de yatırımları olduğu biliniyor. Suriye sınırındaki mayınlı arazileri kiralamalarını hatırlayın. Onların ilgisi vaadedilmiş topraklara odaklanmış. [MENTION=15643]FEHİM[/MENTION]
 
Tigem sudan-cibuti ile anlasti ama ne durumda bilmiyorum.. cibuti ile olan anlasma hayvancilik ama..

fehim abi.. zaten yakında türkler bizi tarihten silecek nasilolsa.. boşuna masraf etmeyelim demiştir israil:)
 
İsrailin veya şirketlerinin türkiye de yatırımları olduğu biliniyor. Suriye sınırındaki mayınlı arazileri kiralamalarını hatırlayın. Onların ilgisi vaadedilmiş topraklara odaklanmış. [MENTION=15643]FEHİM[/MENTION]


sadece oralar olsa bir nebze sevinebilirim. ancak işin aslı biraz farklı Trakya da ziya organik tarım türedi biraz araştırma yapınca işin ucu beşiktaşlı demirören ve israil e kadar çıkıyor. ve tarımsal arazilerin yerlerini bilmeden ya icradan yada izale-i şuurdan kaça kaça alıyorlar.bizim tahmin ettiğimiz 200 bin dönüm, kendilerinin değimiyle 123 bin dönüm yer almışlar Trakya da.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt