Topraktaki kısıtlama kalkıyor

Ynt: Topraktaki kısıtlama kalkıyor

7 Ağustos 1949 günü Tel Aviv-Kudüs yolundan bir cenaze arabası ağır ağır geçmektedir. Viyana ' dan bir ' kahraman ' ın kemikleri getirilmiştir.

Bir piyes yazarı ve gazeteci olmasına rağmen kendisini Siyonizm ' e adamış, bir hayal kurmuştu. Ama körü körüne hareket etmemiş, çok katlı ve çok boyutlu stratejiler izlemişti. Bu uğurda kralları, bakanları, aydınları, din adamlarını, kısaca aklınıza kim gelirse onları kullanmaktan çekinmemişti. İnancı şuydu: Bir fikir iyi ve haklı ise muhakkak galip gelir.

1897 ' de ilk Siyonist Kongresi ' ni İsviçre ' nin Basel şehrinde topladı. Günlüklerine şu kâhince notu düşecekti: 'Ben Yahudi Devleti ' ni Basel ' de kurdum. Eğer bunu bugün yüksek sesle söylersem, cümle âlem bana gülecektir. [Fakat] belki beş yıl içinde ama kesinlikle elli yıl içinde onu herkes tanıyacaktır.'

Dünyada bunun kadar kesin tutturulmuş bir kehanet az bulunur.

İşte ölümünün üzerinden tam 45 yıl, 1 ay geçtikten sonra Viyana ' dan getirilen kemikler, Budapeşte doğumlu bir Yahudi ' ye aitti. Kudüs ' te kendi adıyla anılan tepedeki siyah anıt-mezarının üzerinde İbranice yalnızca 'Herzl' yazıyordu. Yani Dr. Theodor Herzl.

İşte bu Theodor Herzl, Avrupa ' da zulüm görmekte olan Yahudi halkı için Filistin ' den bir toprak parçası koparmak amacıyla eşiğini aşındırmıştı Yıldız Sarayı ' nın.

19 Temmuz 1896 ' da kendisi görüşememişti ama danışman Kont Nevlinski aracılığıyla teklifini iletmeyi başarmıştı Sultan ' a. Avrupalı zengin Yahudiler 20 milyon sterlin olarak tahmin ettikleri Osmanlı ' nın dış borcunu ödeyecekler, buna karşılık Filistin topraklarından kendilerine bir yurtluk yer verilecekti.

Ne var ki, şen giden Nevlinski saraydan yaslı dönmüş, her şeyin bittiğini, padişahın tekliflerini bir daha işitmek istemediğini söylemişti. Abdülhamid şöyle demişti:

'Bir karış bile toprak satamam. Çünkü o bana değil, halkıma aittir. (...) Yahudiler milyonlarını saklasınlar. İmparatorluğum parçalanınca belki de Filistin ' i tek kuruş ödemeden elde edeceklerdir. Fakat ancak kadavramız parçalara ayrılabilir. Vücudumuzun canlı canlı kesilip biçilmesine razı olamam.'

nerden nereye...

Rakamların gerçek değeri bilgisayarda anlaşılmıyor, mesela bir traktör alacam X markası 85 binliraya nasıl iyi mi diye soru soranlar oluyor, başka birisi cevaplıyor onu alacağına 10 bin daha ver 95 bine Y markasını al deniyor onun şu özelliği de var deniyor.
Ama gerçek olan bişey var alıma karar verildiğinde ve iş ciddi pazarlığa girdiğinde o 10 bini bulmak için ordan buradan borç bulunuyor, kredi çekiliyor ve bir tarafın kasılıyor, bulabilirsen parayı alıyorsun Y yi, bulamazsan gene X markasını alıyorsun.

Yani burada yazması kolay olan o 10 binin gerçek hayattaki ne anlama geldiğini ancak onu denkleştiremeyince anlıyorsun...

54 milyon 499 bin 207 metrekare vatan toprağı 8 yıl içinde yabancılara satılmış deniyor, ne kadar kolay söyleniyor dimi bilgisayar başında... Bu arazi Konya ' nın yüzölçümünün yaklaşık 1,5 katı arkadaşlar.

Yani 1,5 Konya yabancılara satılmış, işte GERÇEK olan bu...

buna karşı en azından bizler köyümüzde karşı çıkalım.buılundugumuz yerde anlatalım sattırmayalım arazilerimizi.

köylü link=topic=51286.msg520255#msg520255 date=1327503248' Alıntı:
buna karşı en azından bizler köyümüzde karşı çıkalım.buılundugumuz yerde anlatalım sattırmayalım arazilerimizi.
bu ımkansız koyunde donumu kac lıra atıyorum 2 bın adam 4 verıyor yıne alıyor

Son Gönderiler

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt