Trakkulüp Akaryakıt Tedariği...

Ynt: Trakkulüp Akaryakıt Tedariği...

uzay kasa link=topic=72218.msg838403#msg838403 date=1391203691' Alıntı:
%1 bile başarıdır.Organize olmanın,tanınmış olmanın kanıtıdır.Bizler bir firma ile anlaşırsak sanal kulüp olmaktan öte Sivil toplum örgütü kimliği kazanırız ki bu da sesimizi duyurmamız için gayet iyi bir koz olur.Bu anlaşmayı ağı çok yaygın bir şirketle yapmak icap edecek ağalar. Hem tarımsal kartlara hem de peşin paraya indirim sağlayacak.

hemşo zaten bir kimligi bir resmiyeti olursa sitenin
ozaman yakıt bir tarafa aklımıza gelen tüm tarımsal ihtiyaçlarımızı birçok firmayla anlaşarak makul fiyatlara alabiliriz
yoksa şuan ki pozisyonu itibariyle sitenin ismini bir firmaya söyleyip bir anlaşma bir indirim talep etsek kabul etmezler adamalr resmiyet arar illaki :)

Eee. Öyleyse önce resmi bir statü kazanalım. Çok mu zor? 'Posta Güvercinlerini Sevenler Derneği' bile var bu ülkede. Gerçi derneği pek iplemezler ama hiç yoktan iyidir. En azından bir adımız olur.

bu planladığımız kartlarda yakıt aldıkça maxipuan gibi puan birikse bunuda tekrar yakıt alırken kullanabilsek olur mu ?

Benim fikrim sadece mazot alırken değil lpg benzin ve mazot alırken % indirimi alırsak herkes için güzel olur. Edirnede birçok büyük çiftçi tanıyorum senelik 50 100 ton arası alım gücü olan çiftçi ben toplayabilirim. Firma olarak Petrol Ofisini öneririm en yaygın akaryakıt şirketlerinden birisi ve PO kart ile puan toplayıp belli miktarda otomobillerimize yakıt doldurabiliriz.

Yıllık 10-15 ton arası mazot kullanıyorum.Bunun büyük bir bölümünü biodizel olarak kendim imal ediyorum.Geçtiğimiz yılda bitkisel ham yağ temini ve fiyatı konusunda sıkıntılar yaşadım.Bu yıl henüz ne olacağı belli değil.
Trakkkart gibi bir uygulama devreye sokulursa ve güzel indirim alınabilirse bende memnuniyetle katılırım.

YAVUZ_13 link=topic=72218.msg838412#msg838412 date=1391204445' Alıntı:
hemşo zaten bir kimligi bir resmiyeti olursa sitenin
ozaman yakıt bir tarafa aklımıza gelen tüm tarımsal ihtiyaçlarımızı birçok firmayla anlaşarak makul fiyatlara alabiliriz
yoksa şuan ki pozisyonu itibariyle sitenin ismini bir firmaya söyleyip bir anlaşma bir indirim talep etsek kabul etmezler adamalr resmiyet arar illaki :)
istanbul fuarında irili ufaklı hangi firmayla konuştuysam forumumuzu biliyor yada üye olmayanlarada sen trakkulubü duymadınmı diye sorduğumda duyduğunu söyledi .. Bir kaç anlaşma yaptım bir miktarda indirim aldım.. Fuarda stand projesi vardı sanırım adminlerin 50 100 kişi de toplanıp salonlarda şöyle bir iki tur atsak tanımayan kalmaz ve firmalar bize ekipman sağlamak için yarışa girer;)ama biz daha 50 kişi bir araya gelemedik;(

agusta80 link=topic=72218.msg838534#msg838534 date=1391243167' Alıntı:
istanbul fuarında irili ufaklı hangi firmayla konuştuysam forumumuzu biliyor yada üye olmayanlarada sen trakkulubü duymadınmı diye sorduğumda duyduğunu söyledi .. Bir kaç anlaşma yaptım bir miktarda indirim aldım.. Fuarda stand projesi vardı sanırım adminlerin 50 100 kişi de toplanıp salonlarda şöyle bir iki tur atsak tanımayan kalmaz ve firmalar bize ekipman sağlamak için yarışa girer;)ama biz daha 50 kişi bir araya gelemedik;(
kesinlikle haklısın geçen çarşamba landforceyi aradım 3 m3 yem karma için dedim trakkülüp üyesiyim üye ismim mf185 trakkülüpe biz de üyeyiz ve takip ediyoruz dediler.kantar ve bantlı olan full sisteme liste fiyatı 26000 dediler aynı zamanda kendinden yağlamalı size 23000 tl olur dediler eğer desteğiniz çıkarsa biraz daha indirim yaparız dediler.ısrarla sordum çıksa son fiyat ne olur diye ama arkadaş destek çıktığı zaman tekrar görüşelim dedi.demem o ki trakkülüp makina üreticilerince artık biliniyor.trakkülüpün bir potansiyelinin oldugunun farkındalar.farkında olmayan tek kesim trakkülüp ailesi olan bizler.

mf185 link=topic=72218.msg838554#msg838554 date=1391246753' Alıntı:
kesinlikle haklısın geçen çarşamba landforceyi aradım 3 m3 yem karma için dedim trakkülüp üyesiyim üye ismim mf185 trakkülüpe biz de üyeyiz ve takip ediyoruz dediler.kantar ve bantlı olan full sisteme liste fiyatı 26000 dediler aynı zamanda kendinden yağlamalı size 23000 tl olur dediler eğer desteğiniz çıkarsa biraz daha indirim yaparız dediler.ısrarla sordum çıksa son fiyat ne olur diye ama arkadaş destek çıktığı zaman tekrar görüşelim dedi.demem o ki trakkülüp makina üreticilerince artık biliniyor.trakkülüpün bir potansiyelinin oldugunun farkındalar.farkında olmayan tek kesim trakkülüp ailesi olan bizler.
güzel analiz..

murat abi daha öncede söylediğim gibi iş zor ama imkansız değil benim yıllık tüketimim sizlerden kat be kat düşükte olsa her türlü desteğe varım yeter ki birlik olalım benim yıllık tüketimim 500lt ila 1000lt arasında değişiyordur am bende yanınzıdayım maksat gönüller bir olsun yeri geldiğinde 500lt bile bir değerdir...

bu konuda etkili olacak şekilde birlik mi koop mü dernek mi neyse hemen kurumsallaşıp gerekirse illerde şubelerde açarak bişeyler yapmalıyız ziraat odasıyla bi yere gidecegimiz yok

beyin fırtınası güzel oluyor her an yeni fikirler var ve birliktelik varsa trakkulup olarak mazot gübre tarımsal ekipman konularında hatta ve hatta tohum tedariği ve ürün pazarlaması gibi konularda yol alabiliriz güzel düşünceler var neden hayata geçiremeyelimki?
Ne den olmasın?

uzunca konuyu detayli okuyamadim, ancak mezunu oldugum universitenin mezunlar dernegi, BP ile anlasmis, dernek uyeleri tasit tanima sistemi taktirip bunu bir kredi kartina tanimlatarak 3% alimlarinda indirim kazaniyorlar... bolgelerde BP nin bayi aginin kullanilabilirligi, 3% nin ne kadar ise yarayacagini bilmiyorum ancak BP Turkiye ofisine cok yakin bir yerde calisiyor olmam itibari ile de , bu ve benzeri bir anlasmayi ise yarar buluyorsaniz BP ile bir sekilde temasi yurutebilirim. (Kendi kullanimimiz icin akaryakiti yerel istasyondan temin ediyoruz ve degistirmemiz ozel bir durumdan dolayi soz konusu degil)

Şu ana kadar (1 ay içinde) 2 tona yakın mazotu temizledik. Daha ne kadar gider bilmiyorum ama küçük bir indirim bile olsa avantaj sağlar.

cem.ispir link=topic=72218.msg900965#msg900965 date=1403115101' Alıntı:
uzunca konuyu detayli okuyamadim, ancak mezunu oldugum universitenin mezunlar dernegi, BP ile anlasmis, dernek uyeleri tasit tanima sistemi taktirip bunu bir kredi kartina tanimlatarak 3% alimlarinda indirim kazaniyorlar... bolgelerde BP nin bayi aginin kullanilabilirligi, 3% nin ne kadar ise yarayacagini bilmiyorum ancak BP Turkiye ofisine cok yakin bir yerde calisiyor olmam itibari ile de , bu ve benzeri bir anlasmayi ise yarar buluyorsaniz BP ile bir sekilde temasi yurutebilirim. (Kendi kullanimimiz icin akaryakiti yerel istasyondan temin ediyoruz ve degistirmemiz ozel bir durumdan dolayi soz konusu degil)

Teşekkürler ilgin için, bu ara yoğunluk war sezon sonunda bütün akaryakıt firmaları ile görüşeceğiz nasipse, o wakit seni de rahatsız ederim....:)

Çok faydalı bir konu umarım çalışmalar sonuc verır ve bu konuda faydalı yararlı adım atmıs oluruz....Bız de Shell tasıt tanıma kullanıyoruz 2 araba 2 traktor uzerıne kayıtlı %3 indirim vevade farksız 6 taksıtte hesaptan dusuyor odemeler...

Benim çiftçiliğim fazla yok, ama yılda 1,5 ton mazot harcıyorum arabama ve traktöre. Peşin çalışıyorum. Kayınçomda su kamyonu var % 7 var alıyor.

Bir akaryakıt firmasında bölge şefliği yapan bir mühendis arkadaşım var,Bana tedarik ettiği personel kartı dizel alımlarında %11 indirim yapıyor, benim çiftçiliğim yok aracıma kadar alıyorum oda taş çatlasın yıllık 400 lt dizel .Benzin ve LPG de indirim oranı daha düşükmüş dediğine göre.
Demem o ki %11 yerel max olarak referans alınabilecek bir değer.