https://www.sahibinden.com/tarim-makineleri-traktor?pagingSize=50&price_min=170000&price_max=270000
Bu aralıkta üzerinde yazana bakmayınız.Motor gücü, beygir sayısı, tork ve tork yedeği ile kıyaslanır.Tork yedeği yüksek olan motor fazla vites değişim ihtiyacı duymaz,orta olan orta istektedir.Az olan fazla miktarda vites ister.Motor güç yönetimi değişir.Torku ve tork yedeği düşük olan motorda sürücü vitesle gazla oynar, durur.Ağır arazide yüksek torklu ve yedekli motorla çalışmak rahat olur.Yardımcı motor olacaksa düşük torklu tercih edilebilir.İşleyeceğiniz arazi miktarını belirtmemişsiniz.
EPM veya IPM ile ölçülen sonuçlar daha hassas ölçümlerdir.Bazı markalar nominal güç değerini kaportaya yazarken bazıları da maksimum güç değerlerini yazıyorlar.Tarlada alınan değerler genelde IPM ile ek güç üretimi devrede iken nominal güç verileridir.Çünkü traktörü devamlı dip gazda kullanmıyoruz.

Tork değerleri n.m ile verilse de bazılarında libre-feet olarak veriliyor.1 lb-ft:1,36 n.m dir.Tork döndürme kuvveti olduğu için önemlidir.
Tork yedeği %40 civarı makinede 16*16 şanzıman yeterli olur.%30 ise 24*24, %20 ise 30*30,40*40 şanzımana ihtiyaç duyar.Motorun yüke direnci artar.
Siz bilirsiniz.