traktor destek hibesi

Ynt: traktor destek hibesi

Kısacası 1 traktör alacam diye o kadar alet edevat çiftlik falan edinmeye gerek yok. Altı üstü bir traktör.

erdal600 link=topic=60538.msg662135#msg662135 date=1355137487' Alıntı:
tamam proje dıyorsunda mesela ana sart olarak dıyormu Yem karması olacak, Sağım Ünitesi olacak, suru yonetım sıstemı olacak gıbı bunları dırek mecburı kılarlarsa %90 oranda kısı elenecek mısal.
Tabi ki mecburi yani başlı başına modern bir işletme kurma şartı var A ' dan Z ' ye aklına ne geliyorsa abi sıfırdan bir işletme projesi veya hali hazırda modern bir işletmenin kapasitesini arttırmak şeklinde.Yani projeden kastım bir tane ahır çizimi değil,başlı başına bir çiftlik sistemi.Bunun içinde sıyırıcı,sağım ünitesi vs onlara nasıl hibe veriyorsa,traktör de onlar gibi bir ihtiyaç olduğu için hibe veriyorlar.

nailyetek link=topic=60538.msg662137#msg662137 date=1355137587' Alıntı:
Kısacası 1 traktör alacam diye o kadar alet edevat çiftlik falan edinmeye gerek yok. Altı üstü bir traktör.
:) yani ya çiftliği kurmak istiyosan traktör araç olacak abi ya da hiç uğraşmaya gerek yok.Zaten çok zor bu hibeleri almak acayip teminatlar falan istiyolar.Elinde para olmadan imkansız.

Arıcılıkta prosedürleri nasıldır acaba? Bilgisi veya görüşü olan varmı ?? :S Yani sadece kovan ve gerekli malzemeleri almakla olurmu ?

new holland TT 65 link=topic=60538.msg662227#msg662227 date=1355147166' Alıntı:
Arıcılıkta prosedürleri nasıldır acaba? Bilgisi veya görüşü olan varmı ?? :S Yani sadece kovan ve gerekli malzemeleri almakla olurmu ?
Kovanlar bos olsa fark ederlemi acab :)

new holland TT 65 link=topic=60538.msg662227#msg662227 date=1355147166' Alıntı:
arıcılık kapsam dahilinde değil bildiğim kadarıyla

erdal600 link=topic=60538.msg662135#msg662135 date=1355137487' Alıntı:
tamam proje dıyorsunda mesela ana sart olarak dıyormu Yem karması olacak, Sağım Ünitesi olacak, suru yonetım sıstemı olacak gıbı bunları dırek mecburı kılarlarsa %90 oranda kısı elenecek mısal.
ERDAL Sen mevlütle konuş iri gündür bu işle uğraşıyor

Arkadaşlar telefonda anladığım kadarıyla tek başına traktore birşey yok. Sağmal ahırınız olacak ve avrupa standartları yani Kırsal Kalkınmadan uygulanan projeler gıbı olabılıyor. Yarı açık veya kapalı. Süt soğutma tankınız olacak veya proje dahıl edılecek. Kaşağı olacak yada projeye dahıl edılecek. Gubre sıyırgı sistemi olacak yada projeye dahil edilecek. Gubre cukuru yapılacak yada yıne projeye dahıl edılecek. BUnlar zorunlu olması gerekenler. Projeye basvururken traktorden once bunlar ıstenıyor traktor extra gıbı oluyor asıl amacları bunları yaptırmak traktor araç oluyor. hıbe %60. Eğer 20 sağmaldan fazla ise sağım ünüteside istenıyor. Anlayacagınız eğer ahırımı modernlestıreyım veya sıfırdan ahır yapayım dıyorsanız traktoru almaya hak kazanmıs oluyorsunuz. BUnların yanında ek olarak gubre romorku tasıma tankı gıbı ıhtıyaclar ıcınde hıbe alınabılıyor. Proje onay aşaması var tabı, bırde projenın onaylandıktan sonra bunları yapmaya baslıyorsunuz iş bittikten sonra faturaları belgelerı kuruma verıyorsunuz 3 ay içindede ödemesi gerceklesıyormus.

ömer sağlam link=topic=60538.msg662110#msg662110 date=1355134531' Alıntı:
arkadaslar ben gecen hafta zıraat bankasına sordum traktor kredısı sordum bana müdür 25 dönüm sulu arazı tapusu getır faız yıllık %5 dedı bende yanı 50000tl kredı kullanırsam 5 yıl odeme 1 yıl 12500tl 2 yıl 12000 tl 3 yıl 11500tl 4 yıl 11000tl 5 yıl 10500tl ödeme olacak

yıllık % 5 mi ? bu nasıl oluyor anlamadım.bende ziraattan aldım ama benim ki neden % 7 ,5.bana da iki çeşit kredi var dediler birisi sabit % 7 ,5 diyeri isedeyişken oda % 6. % 5 i hiç duymamıştım daha önce.ilden ile mi deyişme oluyor acaba ?

bizim arkadas en son siyirgi sistemi, gubre cukuru ve tankininda projesinin onayini aldi.. geri kalan hersey bi onceki projelerrle alindi. toplamda 160000 tl hibe aldi. en kolayi traktor.olacak sanirim.. koyun erkuntu yolda sayilir..

Benim ilgimi çekti şahsen bu projeye komple çiflik artı traktör ve diğer ekipmanlar için başvursak ortalama 500 milyarlık bir yatırımın %60 ını karşılasa 2-3 kişilik bir ortaklıkla yapılabilir benim açımdan bunu bir araştırayım uyarsa başvurmayı düşünüyorum