traktör&ekipman itirafları.

Ynt: traktör&ekipman itirafları.

Bir tanede traktör ve ekipman övgüleri isimli bir konu açmak lazım bence. Bu konuya alternatif olur böylece.

kubilay07 link=topic=79409.msg958113#msg958113 date=1421343394' Alıntı:
TD75B aşırı bi 'turbolag' var nasıl bi turbo koymuşlarsa motora salyangozu doldurupta sıkıştırana kadar rahat 2-3 saniye geçiyor bu yetmezmiş gibi bide TEM otoyolu gibi hava yolu koymuşlar filtreden giren hava silindire ulaşana kadar en az 2 metre yol katediyor buda 'turbolag'ini hissedilir kılıyor

antalyada bile sabahları ısıtmadan marş almayan motor mu olur bizde var :D avansı neden bu kadar düşük anlayamadım

danagözleri sürekli küflenip yuvasında kilitleniyor yağlayıp açana kadar canım çıkıyor

o kadar parayı alıp taka taka starmaxx lastik takmışlar düz yolda giderken bile sanırsın asfaltı kürüyor silindir misali ses çıkıyor lastiklerden

arka jant göbeklerindeki keçeler çok dayanıksız sadece tek bir gresleme sonucu sızıntı yapmaya başladı servis istiyor

kuyruk mili çalışırken 540E(avare) dişlisi ses yapıyor hiç hoş değil

hele o koltuğun arkasına koydukları demire ne demeli? görüş açısını yarı yarıya kapatıyor

çok soğuklarda -soğuk dediysem 1-2 derecelerde- şanzıman yağ pompası ötmek zorunda değil

bide 6 aydır hala temin edemediğim el gaz kolu tutamağı var onu saymıyorum bile!!

şimdilik bu kadar
masallah td ler bu kadar adı mı ya

-Steyr 768 eskiden frene bastınmı çat çat vururdu,direksiyon hidrolik olmadığından süren kişide kol kası şart,biraz gaz verdinmi kabin zangır zangır titrerdi şükür rektefeye gitti :D Şimdi mercedes maaşallah :D
-Ford 5000 direksiyonu ölüm.Sol tarafa 90 derece döner,sağa 50.Bizden öncekiler kaynattığı için ayarlamak çok uğraştıracak,babam da 265 olduğu için binmez.Hidroliği ayrı bi mesele.Yine bizden öncekiler kola saçma sapan demirler kaynatmışlar,zincir arasına vida atmassan lastiği kesiyor.Vitesi de tehlikeli benim başıma gelmedi ama rampadan inerken vitesten atmış o günden beri yük indirmiyoruz.Ayak gazını frenin altından alıp deponun hizasına koymuşlar tırmık çekerken bacağım felç.Aslında Fordun tüm sorunları bizden önceki sahiplerinden.Motoru zaten babamın amcası aldı,2 sene önce de rahmetlik oldu mekanı cennet olsun.O yüzden ellemiyoruz ama bu ya benim elimden geçecek :D
Mflerden en ufak şikayetim yok bu kadar :)

Ford 3600 frenlerden ses geliyor.
En küçük zorlukta patinaja başlıyor.
Vites geçişleri çok sert 3 --> 4 hariç :D
Motordan ses geliyor takır takır
Bir de çok sık arıza yapıyor (Bu biraz bizim hatamız görmeden aldık değiştirmek gerekiyor traktörü)
Ama gücünden ve yakıtından memnunuz :D

jd 5055E pompa sorunu 3 defa falan pompası söküldü şimdilerde iyi bakalım aman nazar değmesin. birde 2012 model 4000 saatte debriyaj balatası değiştirdik geçen hafta bilmem erken mi zamanı mı?
Harmak pancar sökme makinası biraz hızlı sökünce pancarları kırıyor barışlar derin söküm yaptıkları için daha iyi onlarda kırma olmuyor pek.
Hidroseç kepçede kova (ön aparatı) değiştirmek çok kolay ama kovanın piston soketlerini takmak tam bir işkence sanırım sökünce kendi kendine basınç mı yapıyo napıyosa zor takılıyor.
şimdilik aklıma gelenler bunlar

2013 model new holland td 110 d şu an 2500 saatte

1-lastikler tarla işlerinde tekçekerde patinaj yapıyor amaaa sorun bu değil --- BİJONLAR GEVŞİYOR

2-lastikler dubleks ara ara hava eksiltiyor

3-soğuk havalarda -1 -4 derece çalıştırırken sanki pat pat motor çalışıyor

4-konfor yok lastik ler dubleks olduğundan ufak defek çukurlarda şöyle bi tavana merhaba deyip geri yerime oturuyorum

5-hidrolik kaldırma kapasitesi yetersiz

şimdilik bukadar...

285 s 1998 model: yağ eksiltmesi var, arka çok hafif, hidrolikler çok zayıf, hararete meyilli bi traktör çok sıcak havalarda kollamak lazım, geri vites seçeneği yetersiz, yakıtını söylemeye gerek yok ama herkesin malı kendine iyidir yine buna şükür :)

285 s 1998 model: yağ eksiltmesi var, arka çok hafif, hidrolikler çok zayıf, hararete meyilli bi traktör çok sıcak havalarda kollamak lazım, geri vites seçeneği yetersiz, yakıtını söylemeye gerek yok ama herkesin malı kendine iyidir yine buna şükür :)

285s için ilk defa hararete meyilli şeklinde yoruma şahit oldum.
Hangi işte hararet yapıyor?

ben NH Tl90a traktörü seviyorum ama her neden se servise götürmeme rağmen traktör sabah çalıştırdığım zaman geriye bazen patinaj çekerek kalkıyor. buna sinir oluyorum ama sürüm yaparken yağ ısındığı zaman traktör normale dönüyor servis bu sorunu çözemedi böyle bir ssorun yaşayan ve çözümü bilen arkadaşlar varmı aceba

yazın en sıcak oldugu dönemlerde tarla sürerken ya da patlatma yaparken ağır bi iş oldu mu korkuyoruz bişey olcak diye öğlen kaynağında iş yapmyıoruz mecbur kalmadıkça hemen ibre kırmızıya dayanıveriyo.

Demek ki trakya çok sıcak oluyor ben şimdiye kadar ( 1997 model ve ilk sahibiyiz ) traktörün hararet yaptığına şahit olmadım.

deutz 3045..
itiraf etmesem o beni yalancı çıkarır..
Çünkü kendisi varlığıyla herşeyi itiraf ediyor..
dilinede dolamış bir türkü..
beni yak kendini yak herşeyi yakkk
bir kıvılcım yeter hazırım bakkk.. :)

deutz 3045..
itiraf etmesem o beni yalancı çıkarır..
Çünkü kendisi varlığıyla herşeyi itiraf ediyor..
dilinede dolamış bir türkü..
beni yak kendini yak herşeyi yakkk
bir kıvılcım yeter hazırım bakkk.. :)

Yeni evlenmiştim. Bulaşık makinesi bakıyoruz Bosch bayisine gittik başladı modelleri tanıtmaya en alt makine için şunu demişti.

Biz ve bizim gibi marka olmuş firmalar daha düşük fiyatlarda ürün alacak olan müşteriyi kaçırmamak için bütün maliyetleri kısarak bir-iki ürün yapar. Üzerine kendi adını basar ve siz ben X marka aldım dersiniz. Fakat şanını duyduğunu o marka aslında onu tamamen ticari amaçla ve alt gelir seviyesi pazarını kaçırmamak için bu ürünü üretir yoksa o bilindik kalitesini bunun gibi alt modellerde görmeniz çok mümkün olmaz demişti...

Galiba sizin karşılaştığınız durum buna benzer bir durum.

Yinede hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Bi yorumda benden olsun belki konu canlanır biraz :) 2003 model orijinal kabinli 54c var son serii yakıt emsalleri ne gore biraz fazla en büyük sıkıntımız gaz çok sert bi turlu cozemedik telini değiştirdik gene olmadı gaz hariç memnunuz iki gün önce 2007 model Same Explorer 75 t aldık pek arastiramadik ta nasıldır hiç bilmiyorum kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim artisi ve ekşi yönleriyle

Jx serisi case nin 2yılda bir kopan debriaj yayı,yerinden çıkan el freni mandalı,birde her Ağustos sıcağına denk gelen klima termostat ayarının bozulmasıyla içerisini buz gibi yapıp ayarlanmadığı için kapı cam açık gezmem yeterlidir.

54c nin 2003 2004 lerin bazılarının gazı çok sert gaz pedalındaki yayı tamamen çıkartın başka yay da takmayın o zaman istediğin gibi olur bi dene bence

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt