traktör&ekipman itirafları.

Ynt: traktör&ekipman itirafları.

Buda benden olsun...
Şakalak 6 sıra gübresiz havalı mibzer sıra üzeri tohum mesafesi neden hiç birbirini tutmaz ki :mad: gübresiz mibzerin boş hali 960 kg oda ayrı bi konu. 60 hp tek çeker tümosana taktığım zaman yolu bulamıyor :)

7 ay önce aldığım td75 d4wd.vitesler beton gibi sert.yumuşar mı ilerde bilmem.valla bi gün kırılıp elimde kalacak diye korkuyom.ha birde devirsiz vites atarken resmen kırttt diye ses geliyo ara sıra.ama konfor ve rahatlığından son derece memnunum.

Bide ben yazayim
Esener pulluktan cok memnunum alplerden sonra nihayet tarlaya 2 uc demir yedeksiz gidebiliyorum
Ekermak mibzerden oldum olasi memnun degilim altindan eski boya cikiyor toplayip boyayip bize satmislar hava nemlensin 20 tabagin 10 u dönmez sag 15 kg da ayarli sol 18 kg da ayarli anca esitleniyor
Ekermak gubre serpme makinesi saga cok sola az atar
Erkuntun eksikligi saymakla bitmez tarla 3 4 yol 1 2 vitesleri birbirinden alakasiz tarla 4 tavsanla yol 2 kaplumbaga ayni hiz peki yol 1 ne ise yariyor kazayaginda yol2 tavsan yavas geliyor yol 3 hızli arasi yok ,hidrolik yaginin hava tahliyesi olmadigindan rampa cikarken dolum tipasindan yag atiyor ,ön agirliklar bicimsiz ve hafif yap tanesi 60kg 10 tane de öne iyi bassin,ses izalasyonu kötü cam acik 85db cam kapali 85db
Özduman gobleden cok memnunum helal olsun

td65d 2006 model geçen sene oçakta baskı balata komple deişti debriyaja basınca traktor durmuyodu
martta koltuk yay kırıldı
nisanda hidrolık dırsek boru batladı
mayısta gösterge teli koptu
kasımda alt hidrolik kol koptu
geçen gün marş dinamo deişti
1 ocakta lastik yarıldı lastiği sökünce bi baktım ön keçe yağ damlatıyor
1 senede başıma gelen olaylar daha önce hiç bi arıza açmamıştı :(

ibrahim_11 link=topic=79409.msg954076#msg954076 date=1420497755' Alıntı:
td65d 2006 model geçen sene oçakta baskı balata komple deişti debriyaja basınca traktor durmuyodu
martta koltuk yay kırıldı
nisanda hidrolık dırsek boru batladı
mayısta gösterge teli koptu
kasımda alt hidrolik kol koptu
geçen gün marş dinamo deişti
1 ocakta lastik yarıldı lastiği sökünce bi baktım ön keçe yağ damlatıyor
1 senede başıma gelen olaylar daha önce hiç bi arıza açmamıştı :(

Bi 'isssyaaaaannnn' diye bağırmadığı kalmış İbrahim :D

sebazios link=topic=79409.msg954082#msg954082 date=1420499434' Alıntı:
Bi 'isssyaaaaannnn' diye bağırmadığı kalmış İbrahim :D
abi td65d son günlerini yaşıyo gitti gidecek şuan 3 traktorla pazarlık aşamasındayız
td65d
jx75c
nimet70e+
hayırlısı artık

ibrahim_11 link=topic=79409.msg954085#msg954085 date=1420499738' Alıntı:
abi td65d son günlerini yaşıyo gitti gidecek şuan 3 traktorla pazarlık aşamasındayız
td65d
jx75c
nimet70e+
hayırlısı artık

Şimdiden hayırlı olsun abi adaylar güzel :)

td65d
jx75c
nimet70e+
hayırlısı artık
adaylar arasında jx75c en güçlü aday bence ;) diğerleri aynı şeyin kahverengisi desek yeridir :)

td65d
jx75c
nimet70e+
hayırlısı artık
Td 75--- jx75c--- 80.4e+ yap bence seçenekleri.

gerçekleri doğruları söylüyorum kardeşimmmmmm :))))
ama bir claas arion kullanıcısı olarak traktörümde hic bir sıkıntı stres problem arıza bulunmamaktadır ve ekipmanlarım uygun olduğundan dolayıda pek problem yaşamadım yaşayacağımıda zannetmiyorum. Amacım kesinlikle traktörümü övmek değil sadece CLAAS ' ı övmektir.
Burdan Alipaşalıerkana ' da sesleniyorum. şayet claas hakkında yanlışım varsa düzeltsin. :)))))

Yusuf abi böyle bir konu açtığın için öncelikle teşekkür ederim.Hiç çekinmeden yazan arkadaşlara bravo diyorum.Malını öven çok var ama kusurunu(sıkıntısını) yazan yada söyleyen duymadım,görmedim.Millet içindeki kurtları dökmüş ve dökmeye de devam ediyor.Bu yüzden konunun ulaşılabilirliğini arttırmak için konuyu sabitliyorum.

Barış UZEL link=topic=79409.msg953963#msg953963 date=1420483706' Alıntı:
Buda benden olsun...
Şakalak 6 sıra gübresiz havalı mibzer sıra üzeri tohum mesafesi neden hiç birbirini tutmaz ki :mad: gübresiz mibzerin boş hali 960 kg oda ayrı bi konu. 60 hp tek çeker tümosana taktığım zaman yolu bulamıyor :)
Teklemede sıkıntı var bilader, ağırlık konusuna gelirsek; Konya Fuarın da firma yetkilisi, benim malımı kantara çek bilader, ondan sonra yorum yapın :) dediydi.

nailyetek link=topic=79409.msg957960#msg957960 date=1421321977' Alıntı:
Teklemede sıkıntı var bilader, ağırlık konusuna gelirsek; Konya Fuarın da firma yetkilisi, benim malımı kantara çek bilader, ondan sonra yorum yapın :) dediydi.
teklemede sıkıntı yok abi misal mısırı 17 cm ara ile atıyosa biri 14 cm e biri 20 cm e falan düşüyo :(

TD75B aşırı bi 'turbolag' var nasıl bi turbo koymuşlarsa motora salyangozu doldurupta sıkıştırana kadar rahat 2-3 saniye geçiyor bu yetmezmiş gibi bide TEM otoyolu gibi hava yolu koymuşlar filtreden giren hava silindire ulaşana kadar en az 2 metre yol katediyor buda 'turbolag'ini hissedilir kılıyor

antalyada bile sabahları ısıtmadan marş almayan motor mu olur bizde var :D avansı neden bu kadar düşük anlayamadım

danagözleri sürekli küflenip yuvasında kilitleniyor yağlayıp açana kadar canım çıkıyor

o kadar parayı alıp taka taka starmaxx lastik takmışlar düz yolda giderken bile sanırsın asfaltı kürüyor silindir misali ses çıkıyor lastiklerden

arka jant göbeklerindeki keçeler çok dayanıksız sadece tek bir gresleme sonucu sızıntı yapmaya başladı servis istiyor

kuyruk mili çalışırken 540E(avare) dişlisi ses yapıyor hiç hoş değil

hele o koltuğun arkasına koydukları demire ne demeli? görüş açısını yarı yarıya kapatıyor

çok soğuklarda -soğuk dediysem 1-2 derecelerde- şanzıman yağ pompası ötmek zorunda değil

bide 6 aydır hala temin edemediğim el gaz kolu tutamağı var onu saymıyorum bile!!

şimdilik bu kadar

240s 87 model frenleri berbat birde pedallar eski model yatık frenleride iyi tutmuyor dinelip öyle basıyom frene birde hidroligi yükte iken tık tuk diye ses yapıyor hasta ediyor insanı

Azim mibzerin eski modelleri, teklemesi çok zayıf ve sesi yüzünden bir gün çalışmanın ardından ertesi gün bile kulak çınlamanız dinmez. 3. gün çalışmanın ardından sese bağışıklık kazanıyorsunuz gerçi bunu da eklemiş olalım :)

Son Gönderiler

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt