Traktör hızı herkese soru kendim çözemedim..

Ynt: Traktör hızı herkese soru kendim çözemedim..

Ahmet745 link=topic=49872.msg495120#msg495120 date=1324417281' Alıntı:
fazla değil ama rampa aşağıdı. sonrası belli zaten ne şehit ne gazi b.....k yoluna gitti niyazi. ana yola çıkmam hataydı zaten traktörde bi ruhsat var destan gibi elle yazma 1986dan itibaren dokunulmamış bi polis denk gelse ..........
aksiyon yasak noo*-*- şety*-*

Aman kardeşim olsunu olmasını, olduyu olacağı boşver de sen dikkat et. Hız iyi değildir. Özellikle de traktörle. Hele hele Ford 3610 S ' le hiç iyi değildir.

70 yaşında dayım var fosur fosur sıgara ıcıyor nıye ıcyon dayı dıyom ...agzım tutarkene icem dıyo ...ıcınden ne gelıyorsa yap ok-*-s

Ahmet745 link=topic=49872.msg495120#msg495120 date=1324417281' Alıntı:
sonrası belli zaten ne şehit ne gazi b.....k yoluna gitti niyazi. ana yola çıkmam hataydı zaten traktörde bi ruhsat var destan gibi elle yazma 1986dan itibaren dokunulmamış bi polis denk gelse ..........

hiç ugraşma bi saniye de in motorda git zuha-*-s zuha-*-s

fordlar normaldede hızlı gidiyor baya 60km fln boşa sallarsan beyki yapar ama 70den sonra zor gibi zaten onu zapdetmesi mesele.
mf_ford link=topic=49872.msg494946#msg494946 date=1324409755' Alıntı:
düzgün konuş.
halil abim 90 kmh yapmış bayır aşağı.3610 da var bişey. :S :D
oldu 90 100 ne bu arabamı 90la gitte traktörle gör tahtalıyı..
90km hıza ne ön takım dayanır ne fren. zaten onun üzerindeyken o hoplamayla traktörün önüne atlayıversn olur.
abartmaya gerek yok.

mf_ford link=topic=49872.msg494946#msg494946 date=1324409755' Alıntı:
düzgün konuş.
halil abim 90 kmh yapmış bayır aşağı.3610 da var bişey. :S :D
ne 90i arda depoda mazotla karışık benzin vardı pompa açık hava filtresi sökük 69 km ile ceza ödedik biz buna kaç kere yolda çeviren polisler oldu bu traktörle en fazla 20 mi yapmamız gerektiğini söyledi 20 mi nedir bunun seri 2 le tam gaz yapacağı hız... Sürat konusunda güveniyorum bunlara ama eğimli arazilerde çok sakat bu durum ancak düz yolda sırtına dayarsın yükü öyle gidersin yoksa bastıkca basasn gelir..

Black.Boyss.37 link=topic=49872.msg506211#msg506211 date=1325966277' Alıntı:
ne 90i arda depoda mazotla karışık benzin vardı pompa açık hava filtresi sökük 69 km ile ceza ödedik biz buna kaç kere yolda çeviren polisler oldu bu traktörle en fazla 20 mi yapmamız gerektiğini söyledi 20 mi nedir bunun seri 2 le tam gaz yapacağı hız... Sürat konusunda güveniyorum bunlara ama eğimli arazilerde çok sakat bu durum ancak düz yolda sırtına dayarsın yükü öyle gidersin yoksa bastıkca basasn gelir..
valla dikkatli ol halil bayır ve bozuk yolda o hızı yaparsan alıverir traktör altına olmayacak iş değil

Freston link=topic=49872.msg506216#msg506216 date=1325966372' Alıntı:
valla dikkatli ol halil bayır ve bozuk yolda o hızı yaparsan alıverir traktör altına olmayacak iş değil
yol düzgün olmadıkça 4 e takmam taksamda basmam kasisler den tümseklerden yavaş geçerim düz yola çıktımmı aman vermem altımda en kralıda olsa bayır aşağı boşa atmam traktör boş bile olsa. Zaten düz yolu bulmadıkca basamazsn pek.

Black.Boyss.37 link=topic=49872.msg506257#msg506257 date=1325968060' Alıntı:
yol düzgün olmadıkça 4 e takmam taksamda basmam kasisler den tümseklerden yavaş geçerim düz yola çıktımmı aman vermem altımda en kralıda olsa bayır aşağı boşa atmam traktör boş bile olsa. Zaten düz yolu bulmadıkca basamazsn pek.
Hemayla ölümden dönüyorduk zaten şety*-* 3 kilometrelik rampada arkadaş boşa attı. Ayrıca takviye vitesinide boşladı :D Daha hızlı gitsin diye :D Heleki frenler kuvvetli :D Sağ salim geldik 10 dakikalık yolu 1 dakikada ok-*-s

arkadaşlar konuyla pek alakası yo ama.diyelim arkadaşta 3610 değilde shuttle li bir traktör var diyelim.mesela tla100 onuda boşa attı yokuşta.onlarda debriyaja basmadan mekik kolunu geriye takabiliyor mu? :S

frenlerin kuvvetli olması daha ayrı birşey birden kavradığı için süratli gittiğin zaman devirme riski daha yüksek ... Tla 100le bayır aşağı son surat giderken geriye takarsan artık düşünemiyorum şanzıman mı motormu arkamı bu sadece tl a için değil hepsi için geçerli son sürat dönen dişlinin aniden geri dönmesi felaketi getirir.

Black.Boyss.37 link=topic=49872.msg506293#msg506293 date=1325969154' Alıntı:
frenlerin kuvvetli olması daha ayrı birşey birden kavradığı için süratli gittiğin zaman devirme riski daha yüksek ... Tla 100le bayır aşağı son surat giderken geriye takarsan artık düşünemiyorum şanzıman mı motormu arkamı bu sadece tl a için değil hepsi için geçerli son sürat dönen dişlinin aniden geri dönmesi felaketi getirir.
Hayır öyle demedim, Frenlere basıpta duramama ihtimali var ? mesela 135, bazı 640 lar, fort grin-*-s şety*-*

10 saniyede öbür tarafada gidebilirdiniz kardeşim aman dikkat. bak sana bi mevzu anlatayım mudanya köylerinden biri 240 s almış 90lı yıllarda adama radar cezası gelmiş bikaç ay sonra 90kmh radara girmiş traktör adam kağıdı eline alınca şaşırmış gitmiş emniyete ruhsatla birlikte kardeşim bu traktör nasıl yapsın 90km hız demiş ama derdini anlatamamış sonra cezayı yazan memurları çağırmışlar adamlar traktör girdi radara dur çektik durduramadık demiş gitmiş eve oğlu saklayamamış daha fazla anlatmış mudanyaya inişte büyük bi rampa var atmış ordan boşa polise bağırdım durmuyo çekilin diye duymadılar düze inince zor durdum demiş. alk-*s alk-*s alk-*s

Dqn link=topic=49872.msg506295#msg506295 date=1325969274' Alıntı:
Hayır öyle demedim, Frenlere basıpta duramama ihtimali var ? mesela 135, bazı 640 lar, fort grin-*-s şety*-*
vala frenine güveniyosan atacan boşa kardeşim yoksa uçarsın dereye maceracı biri değilim ama 4 tonluk dolu tankeri boşa atıp indiriyorum frenlerine güvenmesem atmam çoğu 3 binliklerin freni tutmuyor ama kaliteli balata sağlam işçilik yaptımmı tutar tabi disk gibi değil.

hellboy-07 link=topic=49872.msg506273#msg506273 date=1325968678' Alıntı:
arkadaşlar konuyla pek alakası yo ama.diyelim arkadaşta 3610 değilde shuttle li bir traktör var diyelim.mesela tla100 onuda boşa attı yokuşta.onlarda debriyaja basmadan mekik kolunu geriye takabiliyor mu? :S
levyeli olsa kesnlikle biyeri dağıtır ama shutle de öle bişe olmaz. motoru durduruyor zaten shutle sonra geri gelmeye başlıyor. levyeyi debraja basığ çektiğinde o pati çeke çeke geri gelmeye başıyor.
vites boştaysa levye yada shutle geride olsa bile geri gidmez :)

Ahmet745 link=topic=49872.msg494872#msg494872 date=1324404221' Alıntı:
mudanyada küçük bi parça zeytinliğim var oraya dıskara yapmaya gittim 2-3 ay önce ford 3610s yle arkamda fotodaki donatım dıskarası gidişte kestirme yollardan gittim dönüşte ana yoldan geldim mudanya yolu tepe lambalarında yeşil yanıp sönüyodu son anda geçtim neyse rampa aşağı tam gazı basıp boşa attım dijital hız ölçer var hız ölçere baktım hızınız 78 yavaş yazıyo arkama dönüp baktım lambalardan en son ben geçmişim gerçekten çok hızlıydım ama böyle bişey olamaz diye düşünüyorum SİZCE?
abi neyaptın sen yaw 78 yapan traktör piyasada var mı ki 540 bile 60 yapıyo